Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > SH NL100 - Turn kérdés AA-val

HEX77
2007. júl. 8. 13:19

SH NL100 - Turn kérdés AA-val

Az alábbi party kérdéseket vetett fel bennem, kíváncsi vagyok ti hogyan látjátok ezt a partyt.

Adataim az asztalnál:
VP$IP 36.69
PFR 15.11%
Flop AF 4.67
TAF 3.68

Dr.Rules adatai:
VP$IP 74.36
PFR 6.87
Flop AF 0.63
Turn AF 0.55
TAF 0.65

EverestPoker Game #1774831750: Table Dili-14 - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 00:13:38 - 2007/07/08
Seat 1: MG1 ($55.00)
Seat 2: Dr.Rules ($74.00)
Seat 3: CaGino ($47.25)
Seat 4: omar_hansen ($141.50)
Seat 5: DDD3 ($104.05)
Seat 6: HendrixRay ($100.00)
CaGino posts the small blind of $0.50
omar_hansen posts the big blind of $1.00
The button is in seat #2
*** HOLE CARDS ***
Dealt to omar_hansen[Ad Ah]
DDD3 folds
MG1 folds
Dr.Rules calls $1.00
CaGino calls $0.50
omar_hansen raises to $4.00
Dr.Rules calls $3.00
CaGino folds
*** FLOP *** [2s 3h Qs]
omar_hansen bets $9.00
Dr.Rules calls $9.00
*** TURN *** [2s 3h Qs] [As]
omar_hansen bets $27.00
Dr.Rules raises to $61.00 and is all-in
omar_hansen raises to $128.50 and is all-in
Uncalled bet of $67.50 returned to omar_hansen
*** SHOW DOWN ***
omar_hansen shows [Ad Ah]
Dr.Rules shows [6s 9s]
*** RIVER *** [2s 3h Qs As] [Tc]
*** SUMMARY ***
Board: [2s 3h Qs As Tc]
Dr.Rules collects $147.00

Az a bajom, h mindig kis esélyt adok arra h drawal jött tovább az ellen, ha potot betelek flopon. Lehet flopon overbetelnem kellett volna? De akkor meg túl átlátszóvá válik a játékom.
Turnon lehet nem lett volna szabad pottal nyitni, esetleg check, és egy olcsó showdownban reménykedni, ha meg nagyot betel eldobni? Volt 22%-om turnon, ezzel együtt a potbetem után volt értelme megadni?

Skiboy
Válasz HEX77 kommentjére
2007. júl. 8. 20:36

Lehet flopon overbetelnem kellett volna?

Ez a pot emelés szerintem teljesen jó.

Turnon lehet nem lett volna szabad pottal nyitni, esetleg check, és egy olcsó showdownban reménykedni, ha meg nagyot betel eldobni? Volt 22%-om turnon, ezzel együtt a potbetem után volt értelme megadni?

Turn: A pot 27$, még 61$-ja van az ellenfélnek.

Miután emeltél potot itt is: 115$-os potba kell még megadni 34$-t, ami 30%. Flush ellen 23% esélyed van. Ez sima call, figyelembe véve, hogy két párja vagy setje is lehet.

A check is szóba jöhet, ugyan dobni nem nagyon lehet, ha 20 körül emel, de megadod az esélyt, hogy gyengébb lappal is pénz pakoljon be.

HEX77
Válasz Skiboy kommentjére
2007. júl. 12. 10:21

Miután emeltél potot itt is: 115$-os potba kell még megadni 34$-t, ami 30%. Flush ellen 23% esélyed van. Ez sima call, figyelembe véve, hogy két párja vagy setje is lehet.

Hmm... hát igen, így hogy ekkorát emeltem lehet tényleg adni kellett.... de ez nem egy nagy +EV... :(

A check is szóba jöhet, ugyan dobni nem nagyon lehet, ha 20 körül emel, de megadod az esélyt, hogy gyengébb lappal is pénz pakoljon be.

Szerintem így utólag ez lett volna a jobb lépés. Dobni nem fogom az biztos, viszont cél lehet egy olcsó showdown elérése... Simán checkelni kellett volna, amivel azt mutatom, hogy megijedtem a színtől, ezért lehet ő nem mert volna mélyet betelni, tartva attól h eldobom.... Így esetleg kevesebbe kerülhet a party... Egyébként az adott pillanatban 99%-osan éreztem h színe van, nagyon passzív CS volt, ha már visszaemelt akkor tuti erős lap volt nála.

want2push
Válasz HEX77 kommentjére
2007. júl. 12. 15:58

Szerintem így utólag ez lett volna a jobb lépés. Dobni nem fogom az biztos, viszont cél lehet egy olcsó showdown elérése... Simán checkelni kellett volna, amivel azt mutatom, hogy megijedtem a színtől, ezért lehet ő nem mert volna mélyet betelni, tartva attól h eldobom.... Így esetleg kevesebbe kerülhet a party... Egyébként az adott pillanatban 99%-osan éreztem h színe van, nagyon passzív CS volt, ha már visszaemelt akkor tuti erős lap volt nála.

Az a baj, hogy nincs pozíciód. Így nem érhetsz el olcsó showdown-t, mert a turn-ön és river-en bekerül az a kevéske pénz, ami az ellenfélnél van. Dobni ezt nem lehet. Így inkább emelj és védd a lapod, ha mégis jobb lapod lenne per pillanat. És van még esélyed egy full-ra...

Preflop talán nagyobbat kellett volna emelned. Mondjuk 5-6$-ig.

Élő ügyfélszolgálat