Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > Szet 33-al elég passzívan NL60

Zoli
2008. febr. 22. 20:10

Szet 33-al elég passzívan NL60

Hi!

Akkor ültem be nem volt sok hand egy ellenfélről sem.

Full Tilt Poker, $0.15/$0.30 NL Hold'em Cash Game, 6 Players
LeggoPoker.com Hand History Converter
Hero (SB): $59.70
BB: $19.45
UTG: $71.70
MP: $20.55
CO: $23.25
BTN: $59.55
Pre-Flop: :3d: :3s: dealt to Hero (SB)
UTG raises to $1.05, MP calls $1.05, 2 folds, Hero calls $0.90, BB folds

Flop: ($3.45) :Ac: :3h: :Ks: (3 Players)
Hero checks, UTG bets $2.25, MP folds, Hero calls $2.25

Turn: ($7.95) :6d: (2 Players)
Hero checks, UTG bets $6, Hero calls $6

River: ($19.95) :5s: (2 Players)
Hero bets $11.70, UTG raises to $62.40 and is All-In, Hero ?

Hogyan játszanátok? Az összes licitkör érdekelne.

buktar
Válasz Zoli kommentjére
2008. febr. 22. 20:14

Én a turn -ön visszaemelnék, de ha már így játszottad call a riveren.

bojanika
Válasz Zoli kommentjére
2008. febr. 22. 21:09

Hogyan játszanátok? Az összes licitkör érdekelne.

AA, KK ver. 55, 66 nem túl valószínű nála. AK-val kifizet, a többit bukod csúnyán.
Amúgy sztem kiváló a flop - ha nem AA, KK van az ellennél -, hiszen neked szetted van, míg esélyes, hogy az eredeti emelőnek, vagy a megadónak van ásza(estleg AK-ja). Emiatt én már flopon visszaemelnék, de legkésőbb a turn-ön. A turn visszaemelés azért lehet jó, mert ha nem AK-ja van, akkor Ax-szel kialakulhat 2párja.
Miután a végeredményt (gondolom) nem befolyásolta, mindegy hol került be a pénz - én mégis a flop/turn visszaemelés mellett vagyok.
Ha nincs sor és színesély szettet nem dobok, tehát call, de csukott szemmel... :)

Skiboy
Válasz buktar kommentjére
2008. febr. 22. 21:14

Ax ellen, ahol x kicsi vagy közepes így lehet a legtöbbet nyerni, mivel várhatóan a turnon emel vele value miatt, riveren meg valószínű elpasszolná, de a 2/3 pot emelést még megadhatja.

AK, AQ, AJ ellen viszont simán mehetne az emelés korábban. Bet vagy check-raise flopon vagy turnon. Többnyire kifizet.

AA, KK ellen nincs mit tenni, úgyis bekerül a pénz.

Közepes kézbe pár, vagy más blöff lap ellen a flop check-raise a legjobb, több pénzt úgyse nyersz, de jobb lapra javulhat ingyen, ami a teljes stackbe kerülhet.

Ha van read az ellenfélről, lehet adni neki egy range-t. UTG preflop emelő alapesetben erős lapot takar, és nem ász kicsit, szóval többnyire belenyitnék, vagy visszaemelnék legkésőbb a turnon. A 200BB stack is ebbe az irányba mutat.

bojanika
Válasz Skiboy kommentjére
2008. febr. 22. 21:18

A 200BB stack is ebbe az irányba mutat.

???
Ez gondolom deepstack asztal, tehát azon kívül, hogy van neki pénze fullstack-re, én más következtetést nem vonnék le. :)

Zoleee
Válasz bojanika kommentjére
2008. febr. 22. 21:18

Egyetértek bojanikával, bár én mindenféleképpen csak a turnön emelek vissza...

Szerintem verve vagy, majdnem 50 dollart sporolhatsz ha bedobod. Így csak 10 dollarod bánja. Utgből emelt preflop 3,5 bb -ét. Csak az AK-át vered. De sokkal valoszinűbb az AA vagy KK.... Én ha már így játszottam végig, a riveren is csak check/call.....

Skiboy
2008. febr. 22. 21:21

???
Ez gondolom deepstack asztal, tehát azon kívül, hogy van neki pénze fullstack-re, én más következtetést nem vonnék le. :)

Úgy értem, hogy minél nagyobb a stack, annál inkább emelnék flopon vagy legkésőbb turnon.

bojanika
Válasz Skiboy kommentjére
2008. febr. 22. 21:24

Úgy értem, hogy minél nagyobb a stack, annál inkább emelnék flopon vagy legkésőbb turnon.

Jaaaa. Értem már (hiába no, hosszú volt a hét - megyek is alukálni, súlyos alváshiányom van szerda este óta ) ;)

Godmode
2008. febr. 24. 11:10

Ha nincs sor és színesély szettet nem dobok:)

Khm, khm, sorbol ketfajta is lehetseges lehet... :D:rolleyes:
Szerintem AK eleg valoszinu lap, de nem lennek meglepodve a magasabb szetten sem (en legalabbis siman eljatszanam ugyaneztezt AA-al, vagy KK-al(igazabol a kisebbekkel is, de arra kevesebb eselyt latok, hogy behuzza ellened))... Valami "timing tell" volt hand kozben?

Zoli
Válasz Godmode kommentjére
2008. febr. 24. 13:38

Valami "timing tell" volt hand kozben?

Szóval a river visszaemelését nagyon "erőszakosnak" éreztem, cseppet sem blöff szerűnek. Hosszan gondolkodtam (az FTP-n lehet időt is kérni) majd call, és mutat 66-t. Ezután végképp nem tudtam hogyan kellett volna ezt megjátszani, de az továbbra is biztos hogy NAGY RIVER EMELÉSEKET MEGADNI CSAK RITKÁN SZABAD!!!! És erre általában nagyon figyelek. Ezután a hand után úgy el ment a kedvem a játéktól hogy két napig a gép közelébe se mentem.:cool:

Off: A másik amit megfigyeltem, ha az ellenfél sokáig gondolkodik a riveren (mint itt én) majd call, az általában hiba. Ha a riveren olyan mértékűt emelek, hogy az ellen csak hoszas gondolkodás után adja meg, akkor úgy érzem jól játszottam. Ha river emelésemet gyorsan megadják, akkor úgy érzem emelhettem volna többet is.

Élő ügyfélszolgálat