kanrich_
2008. ápr. 20. 17:17

TT - agro ellen OOP - NL100

Sziasztok,

az ellenfélről összesen 7 leosztásnyi infó volt, de ez alapján 100/40-es adatai voltak és látszott rajta, hogy agro. Egy 61 éves francia a lobby szerint.

EverestPoker Game #3135073050: Table Marav-5 - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 15:02:46 - 2008/04/20

Seat 1: HaiaN ($328.35)
Seat 2: alterwirt ($44.20)
Seat 3: ndr ($124.80)
Seat 4: Hero ($102.10)
Seat 5: hilliade ($218.70)
Seat 6: xDmarioDx ($262.15)

Hero posts the small blind of $0.50
hilliade posts the big blind of $1.00
The button is in seat #3

*** HOLE CARDS ***
Dealt to hekjk53lf[:Th: :Td:]
xDmarioDx folds
HaiaN folds
alterwirt folds
ndr folds

Hero raises to $3.00
hilliade raises to $9.00
Hero calls $6.00

*** FLOP *** [:8d: :4s: :7s:]

Hero checks
hilliade bets $18.00 (Egyből villámgyorsan rányomott a pot gombra)
Hero ???

Jó-e a check nyitás a flopon? Mit csinálnátok Hero helyében a "???" helyén és miért?

kanrich_
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 20. 22:10

Ez ennyire egyszerű vagy éppen ellenkezőleg, hogy senki nem ír semmit?

sariboxer
2008. ápr. 20. 22:39

Sziasztok,

az ellenfélről összesen 7 leosztásnyi infó volt, de ez alapján 100/40-es adatai voltak és látszott rajta, hogy agro. Egy 61 éves francia a lobby szerint.

EverestPoker Game #3135073050: Table Marav-5 - $0.50/$1 - No Limit Hold'em - 15:02:46 - 2008/04/20

Seat 1: HaiaN ($328.35)
Seat 2: alterwirt ($44.20)
Seat 3: ndr ($124.80)
Seat 4: Hero ($102.10)
Seat 5: hilliade ($218.70)
Seat 6: xDmarioDx ($262.15)

Hero posts the small blind of $0.50
hilliade posts the big blind of $1.00
The button is in seat #3

*** HOLE CARDS ***
Dealt to hekjk53lf[:Th: :Td:]
xDmarioDx folds
HaiaN folds
alterwirt folds
ndr folds

Hero raises to $3.00
hilliade raises to $9.00
Hero calls $6.00

*** FLOP *** [:8d: :4s: :7s:]

Hero checks
hilliade bets $18.00 (Egyből villámgyorsan rányomott a pot gombra)
Hero ???

Jó-e a check nyitás a flopon? Mit csinálnátok Hero helyében a "???" helyén és miért?

a 7 hand az semmi, de az, hogy annak alapjan 100% a vpipje azert sok mindent elarul.

en ezt el nem dobnam az, biztos, kulonos tekintettel, hogy ez blind fight. en nyitottam volna a flopon de ha mar igy alakult, akkor c/r-t jatszanek, akar all in formajaban

BaLa
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 20. 23:27

Ha ismeretlenek 3betelnek, akkor ezt range-t szoktam nézni: JJ+ AQ+. Itt ugye lehet jóval tágabb, mert kisvakról emeltél és ő nagyvakról emelt vissza, de ha a fenti range-el számolunk, akkor szerintem a flopon a call a legjobb megoldás. Egy visszaemelésre eldob mindent amit verünk, megadja JJ+, ami ellen nagy hátrányban vagyunk és AsQs - AsKs, ami ellen 45%-unk van. Ezért a visszaemelés szerintem -ev, tehát call.

Turnön ha nem jön le a 3. pikk és nem jött A vagy K, akkor vagy c/f-ot játszanék (ez elég weak szerintem), vagy bet pot és ha visszaemel, akkor call. Így legalább a húzók ellen úgy kerül be a pénzünk, hogy mi vagyunk a favoritok.

Ha lejön turnre a szín, akkor fogalmam sincs, hogy mi a jó. :)

Persze ahogy fent említettem, itt jóval tágabb lehet a range, ezért mégis jó lehet a flop visszaemelés.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 20. 23:39

Ha ismeretlenek 3betelnek, akkor ezt range-t szoktam nézni: JJ+ AQ+. Itt ugye lehet jóval tágabb, mert kisvakról emeltél és ő nagyvakról emelt vissza, de ha a fenti range-el számolunk, akkor szerintem a flopon a call a legjobb megoldás. Egy visszaemelésre eldob mindent amit verünk, megadja JJ+, ami ellen nagy hátrányban vagyunk és AsQs - AsKs, ami ellen 45%-unk van. Ezért a visszaemelés szerintem -ev, tehát call.

Amennyiben call-t játszol, és jön vmi face card, akkor mit csináljak a turn-ön?

sariboxer
2008. ápr. 20. 23:48

pont ezert kell meghozni a flopon azt a dontest, hogy hajlandoak vagyunk-e stackert jatszani vagy sem. TT-vel amugy egyaltalan nem feltetlenul kell stackert jatszani, de egy valoszinusitheto maniac ellen, raadasul blindfightban szerintem igen.

ha tehat nem dobunk flopon, akkor vedeni kell a lapunkat, mert minden J vagy annal nagyobb lap (milyen hulye erzes lenne vesziteni utobb mondjuk egy QJ-vel szemben), illetve minden spades (valoszinuleg nem lesz flushe vele, de az akcioz lelassitja) rosszul jon

BaLa
Válasz sariboxer kommentjére
2008. ápr. 21. 0:19

Nehéz helyzet. Nem tudom mi lenne a jó.

pont ezert kell meghozni a flopon azt a dontest, hogy hajlandoak vagyunk-e stackert jatszani vagy sem. TT-vel amugy egyaltalan nem feltetlenul kell stackert jatszani, de egy valoszinusitheto maniac ellen, raadasul blindfightban szerintem igen.

7 leosztásból szerintem messze nem lehet azt valószínűsíteni, hogy maniac az illető. Elképzelhető az is, hogy vmi totál cs fish és a 3bet range KK+. Viszont ha tudjuk, hogy maniac az ellenfél, akkor szerintem is jobb visszaemelni és stackért menni, főleg blindfightban.

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. ápr. 22. 0:18

Noshát én 7 leosztás alapján, és az alapján, amit láttam, eldöntöttem, hogy Maniac az illető és bár elgondolkodtam, hogy várjak-e egy jobb alkalomra, azt mondtam, hogy most ezt lejátszom stack-ért.

Visszaemeltem 46$-ig, amire egyből dobott.

Littlemage
2008. ápr. 22. 0:31

Hát királyság volt akkor ;)

Élő ügyfélszolgálat