Póker Fórum Archívum > Small Stakes No-limit Hold’em > turnön nuttal - call, raise, vagy raise big

McMurphy14
Válasz batkamano kommentjére
2011. aug. 8. 9:50

D bol ez a call, ketlem h +os hosszutavon ilyen reg felek ellen, foleg ha HU maradtok

T8s-sel általában inkább 3betre gondolsz, vagy szimplán csak fold?
(legtöbbször, ha nem tight az ellenfél én 3betelek pozíból, persze ellenfél és játék függő).

Ellen: Raise 1st EP: 17%, Fold to 3b 73%, Fold to CB 3Bet pot: 53%.
Nekem a 3Betem BTN-ről 7%. Ebben a sessionben kb 50 játmsza ment le, és kb 1-2szer 3beteltem a CO-t és dobott ellenem.

Így, hogy cirka 150bb-n vagyunk?
T9s, JTs - sekkel biztosan csak callok, vagy ezekkel is EV-sebb 3b v foldot játszani?

batkamano
Válasz McMurphy14 kommentjére
2011. aug. 8. 10:55

en ugy gondolom, pont ezek a SCk v suited gap connectorok jobbak 3betre deepebben, ezekkel szeretnek stackert jatszani 3bet potban, nem egy TPvel 150bb deepen

erdekes lehet meg egy 4bet range is az ellent illetoen, mer azt latjuk h sokat dobal 3betekre, de ha a maradek reszben ritkan callol (4betel), akkor meg inkabb mindenfele thrashel szelesitenem a 3bet rangem

ha viszont calllgatos nem 4betelos, sokat dobalos cbetre 3bet potban, akkor a fent emlitett handek tokeletesek IMO

misirulez
Válasz McMurphy14 kommentjére
2011. aug. 8. 17:54

...legtöbbször, ha nem tight az ellenfél én 3betelek...

Kérdés:
Amikor T8s-el 3betelsz, akkor inkább blöffből teszed mint valueért, azért hogy szélesítsd a 3bet rangedet, ugye?
Ilyenkor pedig jobb egy feszes játékost blöffölni akinek magasabb a foldto3betje, nem?

McMurphy14
Válasz misirulez kommentjére
2011. aug. 8. 21:48

Kérdés:
Amikor T8s-el 3betelsz, akkor inkább blöffből teszed mint valueért, azért hogy szélesítsd a 3bet rangedet, ugye?
Ilyenkor pedig jobb egy feszes játékost blöffölni akinek magasabb a foldto3betje, nem?

Persze, polarizálni akarom a rangem, T8s a gyengébbik részhez tartozik, ilyen J7s, K2s, A8o-cal is szoktam 3betelni, AJ-ATs, AJo, KQs inkább callolok, JTs-sel is.

Ha tight range van UTG-ről, 8% vagy az alatti, akkor sokszor visszajátszhat ellenem, akár callal, akár 4bettel. 14% fölötti ranggel több esély van arra, hogy AT, QJ, JT-t és egyéb marg lapokat, ... inkább dob OOP, persze elsősorban a fold to 3bet százalék számít, illetve a 4bet range, valamint a fold vs cb in 3b pot.

Amit leírt Batkamano azzal teljes mértékben egyetértek 100BB-nél, de így végig gondolva 150bb-nél is, jobb játéknak tűnik a 3bet, persze ha az ellenfél OOP sokat, 70% fölött dob a 3Betre, keveset 4betel, és sokat dob floppon a cbre.
A loose-ab UTG range pont ezért kell, hogy legyen mit dobni, és legyen esélyünk arra, hogy call-ol, majd tudjunk dobatni a floppon is sokszor, mert T8cal szerintem ez a cél elsősorban, ha túl feszes a range, akkor szerintem kevésszer fog ez sikerülni, így talán -EV lesz hosszútávon. IMO :).
Az, hogy tight UTG range - illetve fold to 3b% magas nem mindig jár együtt szerintem. Pl: van olyan aki feszes és minden párral callol setmining miatt, van aki meg dob, még TT-JJ-t is. :)

Élő ügyfélszolgálat