Gilgamesh
Válasz VJones kommentjére
2014. febr. 6. 17:58

Első hand: Call nálam nem opció. Szinte pot betre jött a min raise, inkább eldobnám.
Második hand: Már floppon dobnám így, de itt lehet check callt játszanék flopon. Amúgy semmiképp se mennék végig.
Harmadik hand: Ellene ez egy elég easy fold.

VJones
2014. febr. 6. 18:11

És a második handnél milyen range-t tudnál alkotni? Csak a kíváncsiság kedvéért

Gilgamesh
2014. febr. 6. 22:56

16/12-es playa nem fog minden szeméttel jönni pre. Nagyjából ilyesmi amivel flop visszaemel mondjuk: 99,1010,KJs,Q10s,QJs Q9s,J8s,AJs,AQ,KQs,910s,K10s,10Js,J9s,108s offos változatok is előfordulhatnak playatól függ. Ugye neki elég jó flopp jött itt vissza is emelt egy jó mérettel ezután nagy valószínűséggel lövi a maradék 2 utcát is. Neked meg 2nd pairrel kéne bluffcatchelned, 3 utcán. Lehet nagy a raise cbetje, de akkor ő a semi blöfftől a nutsig mindent emel flopon, és pre nincs maniac statja, hogy itt csomó Jx-et, 10x-et, 9x-et emelgessen (amik ugye nekünk kellenének). Ráadásul itt még a gyengébb handjeinek is viszonylag jó esélye van ellened és ezek keverednek a monsterekkel. Ellene várni kell egy tptk szerű lapot és ott beléd barrelezi a tp-jét.

dan9304
2014. febr. 6. 23:27

AT-nel mi volt az a flop b/c line herotol? Annyira sima fold nalam, hogy meg.. :D
QQ is konnyed fold nalam, es a KK is kellemetlen, op-vel, 2over+fd jatszhat igy, nem raknek feltetlenul setet a kezebe.
Nyilvan okes a fold is, de nem biztos hogy az a legjobb megoldas

VJones
2014. febr. 6. 23:37

Lehet, hogy 16/12, de azt azért ne felejtsük el, hogy van egy 6,6-os 3betje, ami tapasztalataim szerint itt elég magasnak számít a regulároknál... Így eleve elég sok handet kizárnék abból a tartományból, amit te leírtél. Mint pl. TT, AJs, AQ, KQs. Ami coldcall az leginkább 99, QJs QTs, JTs, J9s, T8s. Ezek közül meg kb. csak a 99-et hívná riveren is. A többivel nagyrészt megvan az sd value, de lehet túljátszik egy pár+sorhúzót... Qx-et minek vinne allinig?

Gilgamesh
2014. febr. 7. 0:31

Attól függ, hogyan balancalja a 3bet ranget, mivel nincs sok light 4bet ezért lehet a 3bet rangeben sok kis pp, sc-k, meg dominált gyengébb broadwayek a call ranget meg erősebben tartja. Azt se felejtsük el, hogy 160bb az effektív stack és +1-ből jött az emelésed, ami miatt szélesebben callolhat, és például egy 1010-et viszont nem tud továbbra sem értékért 3betelni. Lehet azért viszi Qx-et allinra mert tudja, hogy 2nd pairrel akarsz callolni :D. Mindenesetre 99-en kívül én a sort (legalább a KJs) és a 2 párt is benn tartanám a rangeben amivel biztos végigtolja.

mikki86
2014. febr. 7. 0:56

AT-vel ne mindig cbetelj OOP 9TQ flopot, olyan ellen meg végképp ne, aki sosem fog lecallolni, max dob vagy visszaemel. Hiába 28% a raise cbet, csak scarecardok fognak jönni. River meg a világ legegyszerűbb dobása, ha ilyen szituációban összelevelingelsz egy callt, öntsd magad nyakon egy pohár kólával. Az legalább ragad, így amig kimész a fürdőszobába lemosni, lenyugszol, és nem buksz el kevésbé hülye de továbbra is szuboptimális helyzetben két másik BI-t.
KK sima reraise, QQ sima fold, nagyon durva read kéne hogy másképp legyen érdemes.

VJones
2014. febr. 7. 1:05

Lehet hogy tényleg tudta, mert Q7hh-t vitt allinig... Pedig historynk nem nagyon van, mert ami minta van róla nem az asztaloknál szereztem... Azt azért nem gondolnám, hogy valuért ment. De lehet én vagyok a fish csak nem vettem észre. Mindenesetre komolyabb előzmény és note nélkül 160bb eff stacknél valószínűleg tényleg felelőtlenség volt ebbe belemenni. Flopon volt egy elképzelésem és kitartottam mellette. Még ha drága móka is volt nem bánom.

mikki86
2014. febr. 7. 2:56

Flopon volt egy elképzelésem

Amit a turn és river függvényében át kellett volna értékelned.

VJones
2014. febr. 7. 9:20

Az volt a feltételezésem, miszerint végigvisz ilyen deepen és agressziven egy blöfföt vagy semi blöfföt... Amit a turn és river blank miatt nem nagyon kellett újragondolnom. Ha scarecardok jöttek volna akkor más a leányzó fekvése. Talán túl sokat képzeltem róla, de ha azt vesszük, hogy Q7-el allinig ütötte szerintem simán megtette volna JT, J9, AJ, 78, 89. Azt azért tényleg nem gondolnám közös history nélkül, hogy Q7-el megadást várt volna... De az is tény, hogy itt még nem kellene belemenni ilyen szitukban. Vannak sokkal egyszerűbbek amiben ott a value. Ez kicsit olyan kinek van nagyon f*sza című történet volt.

Élő ügyfélszolgálat