Belassulas
Sziasztok!
Hátha tudtok segiteni, ill. megerősiteni egy problémával kapcsolatban.
Két jelenség van, ami zavaró, s valoszinu mindegyiknek ugyanaz lehet az oka.
az egyik, mikor pacin jatszom 6 asztalon - ami ugye nincs fedesben6takarasban, akkor semmi gond. de mikor 8 asztalon tolnam, ami fedesben van, akkor nagyon nehez válik láthatóva/vált át az az asztal, ami addig takarasban volt. (én hasznalom a tweakui x-mouse-át, ami ugye automatikusan aktivva teszi azt az ablakot, ami felett az egérkurzor áll.) Ilyenkor előfordul, hogy akár le is késem a gombnyomást.
a masik : ipokeren omaha. 9-12 asztal (12-n nem szoktam, csak a teszt kedveert) is elmegy szepen, ha nincs bekapcsolva a HM, viszont, ha bekapcsolom, akkor hiaba kattintok a gombokra, csak masodpercekkel utana nyomódik le.
egy ismerősömmel azt beszéltük, hogy a 7300-as videokartyamnak már lehet, hogy sok az 1920*1200-as felbontas. szerintetek?
memoriam 2 GB van, a procim meg ilyen: Pentium D CPU 2.8 GHz
Szóval a memoria az gondolom elég, az a kerdes, hogy a videokartya, vagy a processzor a szuk keresztmetszet lehet? (oké, hogy mindkettő, mert már kb. 3 éves gép ez :D)
Csak azért, mert, ha videókártya, akkor - s bele tudom tenni a gépembe - veszek egy 9600 GT/512-eset 21k-ért.
ha proci, akkor egyelore nem foglalkozom vele, mert akkor nagyobb bovites/uj gep lesz ksobb a megoldas.
Köszi, előre is.
A lassúság inkább proci. Sőtt biztos, videókártya semmit nem dobna rajta. A gépbővítés mind a két problémát megoldaná szerintem.
Sziasztok!
Két jelenség van, ami zavaró, s valoszinu mindegyiknek ugyanaz lehet az oka.
az egyik, mikor pacin jatszom 6 asztalon - ami ugye nincs fedesben6takarasban, akkor semmi gond. de mikor 8 asztalon tolnam, ami fedesben van, akkor nagyon nehez válik láthatóva/vált át az az asztal, ami addig takarasban volt. (én hasznalom a tweakui x-mouse-át, ami ugye automatikusan aktivva teszi azt az ablakot, ami felett az egérkurzor áll.) Ilyenkor előfordul, hogy akár le is késem a gombnyomást.
a masik : ipokeren omaha. 9-12 asztal (12-n nem szoktam, csak a teszt kedveert) is elmegy szepen, ha nincs bekapcsolva a HM, viszont, ha bekapcsolom, akkor hiaba kattintok a gombokra, csak masodpercekkel utana nyomódik le.
egy ismerősömmel azt beszéltük, hogy a 7300-as videokartyamnak már lehet, hogy sok az 1920*1200-as felbontas. szerintetek?
memoriam 2 GB van, a procim meg ilyen: Pentium D CPU 2.8 GHz
Szóval a memoria az gondolom elég, az a kerdes, hogy a videokartya, vagy a processzor a szuk keresztmetszet lehet? (oké, hogy mindkettő, mert már kb. 3 éves gép ez :D)
Csak azért, mert, ha videókártya, akkor - s bele tudom tenni a gépembe - veszek egy 9600 GT/512-eset 21k-ért.
ha proci, akkor egyelore nem foglalkozom vele, mert akkor nagyobb bovites/uj gep lesz ksobb a megoldas.
Köszi, előre is.
Lehet igazuk van a srácoknak, egy töredezettségmentesítés csodákat tehet, plussz a rendszerbeállításoknál válaszd ki a legjobb teljesítményt.
Lehet igazuk van a srácoknak, egy töredezettségmentesítés csodákat tehet
köszi, no majd kipróbálom, hogy üresen, csak HM-el, és HM+HUD komboval hogy muzsikal, s leirom azt is.
Ma cserélte ki a modemünket a t-home-s emberke, mert internetcsomagot váltottunk. A lényeg, hogy mondta, hogy a routerünk hülyénk van megcsinálva/beállítva. Szerinte így lassabb a net (az lehetséges), és le is dob néha (mondjuk ilyet még nem tapasztaltunk). 2 gépre van kötve és általában egyszerre használjuk mindkettőt. Nos én abszolút nem értek ezekhez a dolgokhoz, így segítségeteket kérném, mi az amit be/át kéne állítani. Azt mondta a routernek az oldalán kell állítanom valamin. A router hátulján lévő ip címre felmentem, de ott felh. és jelszót kér, ami fogalmam sincs hogy mi.
Ilyen routerünk van:
TP-LINK Wireless Router WR541G/542G
És még egy kérdés, amit már nem meg sem mertem kérdezni az embertől, mert így is szerencsétlenkedtem eleget, hogy hogyan lehetne még azt is beállítani, hogy a laptopon is legyen net, ami 2-3 szobára van innen. Ugye ez wireless-es, tehát meglehetne csinálni.
Köszi a segítséget!
az a baj, hogy kérdésből látszik, hogy nagyon nem vagy képben és nem akarom azt mondani, hogy illene tudni (bár a manuálokat a megvásárolt eszközökhöz ha elolvastad volna akkor valószínüleg nem lenne szükséged segítségre), viszont amit kérdezel arról egy regényt lehetne írni.
szóval javasolnék egy B tervet, keress az ismerőseid közül valakit aki már csinált ilyent, és vidd fel magadhoz:)
természetesen szívesen segítek ha a B terv nem kivitelezhető de számítanod kell rá, hogy ultra nehéz és hosszadalmas és bonyodalmas lesz míg ha egy hozzáértő(bb) valaki ott van, annak pár perc :)
Köszi.
Igazából nekem ha valaki egyszer elmagyaráz valamit, én megértem egyből. Odáig már eljutottam, hogy wireless settings, de onnan már valóban nem vagyok képben.