Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

Angyisz
Válasz TheStig kommentjére
2010. nov. 29. 14:49

van pár hsz-el feljebb elmélkedés, hogy van-e értelme az adatbázist hálózatra tenni!

Jaja, bocs, hogy nem idéztem az előzményből. :)

Maxxxika
Válasz Angyisz kommentjére
2010. nov. 29. 15:25

Csakhogy ez igencsak nem igaz.
A HUD az összes rendelkezésre álló adatból kalkulálja a mutatókat...
Be lehet ugye állítani, hogy mennyire régi adatokat használjon fel a HUD-hoz, és ha ott nem állítod be hogy csak pl a legfrissebb 3 havit használja, akkor az összes létezőből számol.

Angyisz
Válasz Maxxxika kommentjére
2010. dec. 1. 16:44

Csakhogy ez igencsak nem igaz.
A HUD az összes rendelkezésre álló adatból kalkulálja a mutatókat...
Be lehet ugye állítani, hogy mennyire régi adatokat használjon fel a HUD-hoz, és ha ott nem állítod be hogy csak pl a legfrissebb 3 havit használja, akkor az összes létezőből számol.

Nem szeretnék vitatkozni, és igazad is van tulajdonképpen, de ez esetben mégsem, mivel az volt a kérdés, hogy mi megy át a hálózaton, nem hogy miből jön ki az eredmény... Természetesen a hud az összes adatból jeleníti meg azt, amit kell, de nem úgy, hogy leszedi a 2 millió handet, majd lokálisan kiszámolja. :) Hanem úgy, hogy elmegy a szervernek a kérés, hogy "mond meg ennek a játékosnak mennyi a VPIP-je", ekkor a szerver beolvassa a memóriájába az ehhez a számításhoz szükséges rekordokat, kiszámolja, majd visszaküldi, hogy 44. Tehát a hálózaton nem a 2 millió hand megy át, hanem a kérés a szerver félé és a válasz, hogy 44.
A 2 millió hand csak akkor jön át a hálón, ha bemész egy olyan menübe, ahol listázza a handeket, majd még azt is mondod neki, hogy az összeset akarod látni (alapból csak 50-100 aszem, nem véletlenül). Ekkor tényleg átjön minden, és mellesleg a kliens gép memóriájába is betöltődik minden, ami nem lesz pici. :)

Maxxxika
2010. dec. 1. 21:29

Igazad van!

Giry
Válasz Szecsa kommentjére
2010. dec. 2. 16:42

időbeállítás

Hello!

Az a problémám, hogy valahogy elállítódik az idő a gépemen. Emiatt a Holdem Manager nem olvas rendesen, és van hogy handeket is kihagy! Aztán volt olyan gondom is, hogy a pokerkliens is lefagyott, mert az idő magától átállítódott. Ha az időt beállítottam, akkor a játék ment tovább. Trojan Remover nem talált semmit. Mit kéne csinálnom? Találkoztatok már ilyennel?

Angyisz
Válasz Giry kommentjére
2010. dec. 3. 13:24

Hello!

Az a problémám, hogy valahogy elállítódik az idő a gépemen. Emiatt a Holdem Manager nem olvas rendesen, és van hogy handeket is kihagy! Aztán volt olyan gondom is, hogy a pokerkliens is lefagyott, mert az idő magától átállítódott. Ha az időt beállítottam, akkor a játék ment tovább. Trojan Remover nem talált semmit. Mit kéne csinálnom? Találkoztatok már ilyennel?

Valószínűleg az alaplapodon lévő kis akkumlátor nincs már valami nagy formában, ezért mászik el az óra. Legalábbis legjobb esetben. :)
Gondolom valami windowsról lenne szó, azokon pedig az órára (duplán) kattintva találsz olyan opciót, ami rendszeresen szinkronizálja az órát. Ez alapból egy hét szokott lenni, de ha ez is sok, akkor a registryben át lehet állítani.

Illetve még valami eszembe jutott. Biztosan jól van beállítva az időzónád? Mert ha netán nem és ezt megfejeljük azzal, hogy be van állítva a fenti automatikus szinkron, akkor a szinkron húzza el az órádat csak éppen a beállított időzónát figyelembe véve. Azaz igazából mikor "visszaállítod", akkor rontod el.

borg1r
Válasz Szecsa kommentjére
2010. dec. 5. 12:14

Eddig mindig "megjegyzett" az oldal, most pedig kiléptet x idő után. Ez miért van, és hogy lehet visszaállítani?

Giry
2010. dec. 5. 17:26

Köszi a segítséget! A probléma megoldódott.
Üdv!

drpositive
Válasz Giry kommentjére
2010. dec. 5. 19:52

ongame

Sziasztok!

Az Ongame szoftvere nem működik a gépemen. Belépés után minden rendben van, de pár perc játékot követően már nem tudok újabb asztalokat megnyitni, mert csak egy fekete ablakot kapok (amit nem tudok bezárni). Ezt követően már a klienst sem tudom bezárni.
Java, Flash frissítve van. A rendszer 64 bites Win 7.
Mi lehet a gond?

Krono
2010. dec. 7. 18:34

Aki tud segíteni az kérem jelezze :)

Windows7em van, és a betűtípusok megőrültek. Mozillában van ahol dőlt, van ahol félkövér.... HM-t sem tudom elindítani, mert azt írja, hogy nem kompatibilis az Arial betűtípussal. Egyébként nem azt mondom, hogy nem eredeti a windows-om, hanem, hogy nincs még aktiválva... :D:D

ui: próbáltam az alapértelmezettre visszaállítani a vezérlőpultban, de semmi.

Élő ügyfélszolgálat