Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Általános számítástechnikai segítség

TheStig
Válasz Genius_ kommentjére
2010. dec. 20. 20:40

értem korrekt köszi.
ramokkal lesz akkor gond?
a gépem régi és a fő problémám , hogy ebbe még ddr1-es modulok vannak amiből van 2*512 samsung és 2*512 kingston ha egyszerre pakolom be őket sok kék halált kap ezért van csak 1giga..
akkor vennem kell 2giga-t egy fajtából és akkor bírni fogja az asztalokat?

lehet rossz sorrendben teszed be őket, meg kell nézni, hogy passzoljon a dual channel elosztás szerint. a másik opció, hogy biosban kikapcsolod a dual channelt, nézd meg hogy megy-e úgy.

amúgy meg vadássz 2*1Gb DDR1et használtan, és akkor lesz jó esetben 3 gigád, rossz esetben 2Gb (ha nem szeretik egymást a ramok)

ja, még azt is meg lehet nézni a biosban, hogy milyen timing kell a 2 különböző tipusú ramnak

Genius_
Válasz TheStig kommentjére
2010. dec. 20. 20:54

lehet h rosszul pakolom be.. eddig józan paraszti ésszel úgy néz ki a dolog , hogy van fekete kék fekete kék box , és egyszínűbe pakoltam az azonosokat lehet ez a gáz?
Asus P4 S800D az alaplapom, ha esetleg valakinek van hasonló és volt ilyesmi problémája azt meghallgatom..
Olyan failje és van ennek a pc-nek, hogy külön 5,1es pci hangkarim van a házimozi miatt, biosba integrált vidi letiltva ennek ellenére , pl sok poker kliensnél ha van hang megfagy a kép.. tehát csak hang nélkül tudok játszani sok site-on.. Ezt se értem miért van,elég szemétdomb.. De most már fél-éven belül összeköltözök barátnőmmel,neki pedig van egy szuper laptopja amit majd befogok pókerre( erősebb kutya .. :D ) nem akarok ilyen kevés intervallumra egy laptopot venni..

TheStig
Válasz Genius_ kommentjére
2010. dec. 20. 21:20

lehet h rosszul pakolom be.. eddig józan paraszti ésszel úgy néz ki a dolog , hogy van fekete kék fekete kék box , és egyszínűbe pakoltam az azonosokat lehet ez a gáz?
Asus P4 S800D az alaplapom, ha esetleg valakinek van hasonló és volt ilyesmi problémája azt meghallgatom..
Olyan failje és van ennek a pc-nek, hogy külön 5,1es pci hangkarim van a házimozi miatt, biosba integrált vidi letiltva ennek ellenére , pl sok poker kliensnél ha van hang megfagy a kép.. tehát csak hang nélkül tudok játszani sok site-on.. Ezt se értem miért van,elég szemétdomb.. De most már fél-éven belül összeköltözök barátnőmmel,neki pedig van egy szuper laptopja amit majd befogok pókerre( erősebb kutya .. :D ) nem akarok ilyen kevés intervallumra egy laptopot venni..

ha minden igaz, igy néz ki mint a képen:
úgy kell betenni, hogy az A1-B1 és A2-B2ben legyenek az azonosak. ha igy volt, akkor meg lehet próbálni megcserélni a 2 slotban levőket (mármint páronként, tehát kék-fekete), ha igy sem megy, akkor kapcsold ki a biosban a dual channelt, ha úgy sem megy, akkor nem jók a ramok ilyen párositásban!

Hz
2010. dec. 20. 21:32

Ez a fekete-kék sormintának jó, másra nem nagyon.
Nézd meg az alaplap leírását hogy milyen memória szervezést támogat.
Úgymint 1 vagy 2 bankos.
Ez kb. annyit tesz hogy 1 oldalas, vagy 2, de nem ugyanaz a fizikailag 2 oldalas ramokkal.
Namost, egyik fajta ram betesz a slotba, bekapcs, és nézd meg hogy a boot képernyőn (pause-al tudod megállítani, space-el tovább) hány bankosnak írja a ramot.
Ezt csináld meg a másik fajtával is, és a leírás alapján párosítsd össze őket.
Esetleg egy bios frissítés is megoldás lehet a kék-halálra.
Még a kondenzátorokat is megnézném, ha púpos a teteje, csere, attól is fagyhat a gép!

TheStig
Válasz Hz kommentjére
2010. dec. 20. 22:55

Ez a fekete-kék sormintának jó, másra nem nagyon.
Nézd meg az alaplap leírását hogy milyen memória szervezést támogat.
Úgymint 1 vagy 2 bankos.
Ez kb. annyit tesz hogy 1 oldalas, vagy 2, de nem ugyanaz a fizikailag 2 oldalas ramokkal.
Namost, egyik fajta ram betesz a slotba, bekapcs, és nézd meg hogy a boot képernyőn (pause-al tudod megállítani, space-el tovább) hány bankosnak írja a ramot.
Ezt csináld meg a másik fajtával is, és a leírás alapján párosítsd össze őket.
Esetleg egy bios frissítés is megoldás lehet a kék-halálra.
Még a kondenzátorokat is megnézném, ha púpos a teteje, csere, attól is fagyhat a gép!

amúgy ezt a képet a user's manualból szedtem ki, csak nem akartam ennyire részletesen leirni, mert valszeg nem fog vele órákig tökölni

titcar
2010. dec. 20. 23:07

off
sztem aki magától ilyen szinten van képben, annak hiába próbáltok segíteni :)

Hz
2010. dec. 20. 23:12

amúgy ezt a képet a user's manualból szedtem ki, csak nem akartam ennyire részletesen leirni, mert valszeg nem fog vele órákig tökölni

Ö, bocs. :)

mcmester
Válasz Hz kommentjére
2010. dec. 21. 2:22

64GB-os SSD-k közül melyiket ajánlanátok max 40k-ig?

Maxxxika
Válasz mcmester kommentjére
2010. dec. 21. 2:25

64GB-os SSD-k közül melyiket ajánlanátok max 40k-ig?

Ezt nézd át:
A Nagy SSD-teszt... - PROHARDVER! Adattároló teszt

Én egy OCZ Vertex2-t használok már 2 hónapja nagy megelégedettséggel.

cursor 10
Válasz Maxxxika kommentjére
2010. dec. 21. 8:25

Sziasztok!
Olyan gondom lenne,hogy ha egy e-mail-ben levő linkre kattintok mindig ez az üzenet jön fel.Régebben nem volt ilyen gond,elvileg nem állítottam át semmit.

"A számítógépen érvényben levő korlátozások miatt ez a művelet nem hajtható végre.Kérjen segítséget a rendszergazdától."

Előre is kösz a segítséget

Élő ügyfélszolgálat