ThxLittleFish
Válasz japmark kommentjére
2009. febr. 11. 14:46

ok hibásan irtam, arra akartam kilyukadni, hogy nem mindig egy valaki nyer hanem lehet osztozkodás is Akkor is ha mindkettönknél egy pár vagy két pár van stb.

de akkor is nyer csak akkor ketten nyernek

Megnézted a lehetségesen felhasználható lapkombinációkat a megoldásban?
Azok alapján nincs split, és a 7-es pokernek kellene nyerni.
Ha a river 9d, akkor nyerhetne az egyik JT.

igen de nem az úgyhogy szar a feladvány :D

Azt már valaki tudja, hogy ki hol foglal helyet? Én már ott összezavarodtam, sehogysem akart kijönni.

szerintem sokkal könnyebben megoldható ha úgy kezdesz neki, hogy megnézed kinél milyen lap lehet aztán nézed a poziciókat, de én abbahagytam mert szerintem ilyen nem létezik

ashnur
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2009. febr. 11. 15:50

nem nehéz kiszámolni, hogy hol ülnek, de nem szeretem az elcseszett feladványokat. egyébként ha valakit mégis érdekelne, a legegyszerűbb úgy számolni, hogy veszel egy papírt, ceruzát, és írod a neveket, mellé a számokat. pl andrás az egyes, mert nagyvak. tehát géza csak 3,4,5 helyen ülhet, mert két csaj van mellette. stb. hamar eljutsz a feltételekkel a végére. csak jó előre döntsd majd el, hogy melyik változatot veszed helyesnek. a river 9d vagy azt, hogy nem a straightflush hanem a póker nyer, és nincs és nem is lehetne split.

titcar
Válasz ashnur kommentjére
2009. febr. 11. 16:02

mi ez a verseny amire lehet nyerni indulást?

ps: valami beszédesebb topiccíme tis lehetett volna adni...

Polacheck
Válasz titcar kommentjére
2009. febr. 11. 16:17

mi ez a verseny amire lehet nyerni indulást?

ps: valami beszédesebb topiccíme tis lehetett volna adni...

Nem láttad? I. Jaffa Open. Majdnem olyan, mint a WSOP, csak itt pénz helyett szerintem könyveket osztanak.

titcar
Válasz Polacheck kommentjére
2009. febr. 11. 16:31

Nem láttad? I. Jaffa Open. Majdnem olyan, mint a WSOP, csak itt pénz helyett szerintem könyveket osztanak.

a nevét azt láttam...

Polacheck
Válasz titcar kommentjére
2009. febr. 11. 16:34

a nevét azt láttam...

Én is csak egyenesen következtetek abból, hogy ha egy könyvkiadó nevével versenyt szerveznek, ott nem lehet nagyon komoly díjazás.

Élő ügyfélszolgálat