Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > IMAC-rol pokrezek... Mi a véleményetek?

mohykan1981
2012. aug. 17. 22:57

IMAC-rol pokrezek... Mi a véleményetek?

Tavaly vettem egy IMAC-ot, mivel szeretem az apple termékeket. Hobbi pókeresként erről játszom, de valahogy a windows-os gép másabb volt... Amugy minden téren megvagyok elégedve a termékkel, de, most mivel szeretnék több időt szentelni a pókerre, és ha lehet a hobbyt tovább fejleszteni hivatássá, így gondoltam kikérem a véleményeteket.... A gép teljesítménye kiváló, de a segédprogramok használatát blokkolja ha jól tudom /pl.:sngwizzard, HM2.../, jelenleg a PT3-at próbálgatom a gépen játékaim közben.
Írjátok le javaslataitokat, hogy folytassam erről a gépről, vagy tegyek rá windowst, vagy esetleg rakjak össze egy új windows-os gépet szép nagy monitorral?
Előre is köszönöm tanácsaitokat!

nimga
Válasz mohykan1981 kommentjére
2012. aug. 18. 14:03

praktikus tud lenni, ha valamilyen virtuális gépet raksz fel, és abba telepítesz egy win-t

virtualbox, VMware - ezek ingyenes virtualizációs környezetet biztosítanak - gondolom, újabb a gép, így a proci bőven elegendő lehet, a ram lehet kérdéses - 4 gigával már használható tud lenni, ha több van, az mégjobb, és így biztosan nem lesz gond a virtuál gép meg a macos párhuzamos futásánál, pt/43 vagy más is futhat nyugodtan a virtualwinben

persze, a virtuálwindows-ba minden biztonsági dolgot el kell intézni ugyanúgy, mintha normál windows lenne - és csak a pókeres dolgok legyenek benne

szóval, kell egy virtuális környezet, meg egy windows installcd iso (vagy ténylegesen a cd), kb. 20 giga hely és ennyi - ha esetleg ssd van a gépedben, akkor teljesen olyan élmény lesz, mintha ténylegesen windowssal bootoltált volna, de hdd esetén is majdnem olyan

fhradm
Válasz nimga kommentjére
2012. aug. 18. 19:07

Nemkell semmilyen virtuális gép program, mivel a Mac OSxbe már belevan építve egy ilyen program... Kicsit olvass utánna, hogy miként kell Macen Windowst hasznalni de nagyon praktikusan es egyszeruen meglehet oldani...

A sajat beepitett programjaval kivalasztod hogy a HDDbol mennyi giga legyen az uj rendszer, ő szépen ketté osztja, aztán beteszel egy windows cdt, és violá, máris tudsz bootolni Windowst.

radír
2012. aug. 18. 19:55

bootcamp-et is tudsz használni ahogy te mondod, de nimga sem mondott hülyeséget.
mindkét dolognak megvannak az előnyei. én egyébként egyelőre nem eröltetném az osx alól történő pókerezést. 6 éve használok mac-et mindenre. Kizárólag a póker miatt van fent egy VMware win7, és bár nagyon utálom, hogy csak ezért két oprendszert kell fenntartsak, ez várhatóan 1-2 évig még nem is fog változni.

straubbazsi
Válasz radír kommentjére
2012. aug. 18. 20:16

Legújabb 27' iMac-em van, 8 giga rammal, de rossz megközelítésnek tartom a korrekció: virtuális futtatást munkához - felesleges hibaforrás.

Win 7 felrakva, nagyon szépen el lehet érni OSx alól (én parallelst használok) és simán is. Munkához mindig utóbbi.

Új gépet építeni? Az ötletet sem értem, semmi gondod nem lesz a winhéttel.

Mindenesetre, a lényeg, hogy windowsra sajnos szükséged lesz, nem értek még be a programok (ha megnézzük a HM vagy Wizard szerencsétlenkedését, igazából még a win alá sem képesek rendesen dolgozni).

mohykan1981
2012. aug. 18. 23:01

Nekem is 27' iMac-em van igaz csak 4 giga rammal, mivel az enyém tavalyi modell. Tehát bootcamp segítségével feltelepítem a windowst, megosztom a merevlemezt, és windowsról pókerezek, a többi dolgomat meg intézem Mac-rol...
Köszi a javaslatokat mindenkinek!

nimga
2012. aug. 18. 23:33

Nekem is 27' iMac-em van igaz csak 4 giga rammal, mivel az enyém tavalyi modell. Tehát bootcamp segítségével feltelepítem a windowst, megosztom a merevlemezt, és windowsról pókerezek, a többi dolgomat meg intézem Mac-rol...
Köszi a javaslatokat mindenkinek!

szerintem kényelmesebb, ha a macos-ből megy a virtuális windows (ez a paralels egész jónak tűnik, bár fizetős), mert így nem kell bootolgatni, és egyből minden elérhető

Élő ügyfélszolgálat