izé
Válasz enron kommentjére
2010. aug. 22. 17:32
Igen, abban az esetben ha 2 vonalad van, mert 1 vonalon csak egy modem(vagy router beépített modemmel) lehet, hiába osztod el a vonalat és raksz rá 1 modem+1 router(beép. modemmel) valamelyik nem fog működni.
Abban az esetben működik ha router-t nem használod tárcsázásra csak sima elosztásra.
Én úgy terveztem hogy a modemet be a laptopba, onnan router és a routerből a másik gépbe. Így 2 IP-m lesz?
Hz
Válasz izé kommentjére
2010. aug. 31. 0:32
És miért nem a routerből kijövő jelet osztod el a két gépre?
paulbig
Válasz izé kommentjére
2010. aug. 31. 0:35
Én úgy terveztem hogy a modemet be a laptopba, onnan router és a routerből a másik gépbe. Így 2 IP-m lesz?
Így a laptopon valósul meg az internet megosztása, ebben az esetben routerre sincs szükség. Mi értelme van egy routernek ebben a topológiában? Btw a második gép kap a router által egy IP-t, de attól független ugyanazzal az IP-vel fog kilépni a netre, mint a laptop.
ha második gépre szeretnék netet, akkor menni kell az első gépnek is ugye? (switch esetén)
Miért kellene? Nem a számítógépen osztod meg a netet. Mondjuk klasszikus internet osztás nincs is switch esetén. Tehát csak a modemnek meg a switchnek kell bedugva lennie.
Modem -> Switch -> PC1
....................... -> PC2
Bátyámnál is így van megvalósítva a dolog.