Póker Fórum Archívum > Számítástechnikai segítség > Internet vadászat avagy miként legyen biztosítva a játékom vidéken(tanyán)???

zoltanh
Válasz benyo87h kommentjére
2013. máj. 21. 14:49

Nem akarok új topicot nyitni szerintem elfér itt is hátha ftmatg tud valami okosságot mondani nekem.

Új helyre költöztem, eddig egy T-home pirelli? routerrel tökéletes volt minden. Igaz most a szolgáltató is más.
Szóval van egy routerem ( tp link tl-wr740n) ami csatlakozik a netre. Mögötte van egy 1Gb-es Tp link switch (ezt használtam az előző rendszernél is)
Van egy Zyxel nsa 310 nasom (emiatt vettem a gigás switchet) és egy asztali gép.Csatolok két képet, hogy mi történik ha elindítom a nason a torrenteket. Bal oldalon a nas jobb oldal a router ip-je.
Sávszélességem mindössze 1/4-el megy csak a letöltés és meghal a rendszer. A kép végén jobb oldalon (a router) lehet látni, hogy amikor kikapcsolom a nast akkor ismét életre kell a vonalam a router felé.
Na ez mitől lehet?

http://kepfeltoltes.hu/130521/nas3234_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130521/nas3445_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

ftmatg
Válasz zoltanh kommentjére
2013. máj. 21. 15:50

Nem akarok új topicot nyitni szerintem elfér itt is hátha ftmatg tud valami okosságot mondani nekem...

Első "látásra" szerintem a TP-LINK nem bírja az iramot. Ki kellene próbálnod, hogy ha a NAS-t direkt kötöd a netre akkor mekkora sebességgel tud tölteni. Nem írtad milyen net viszont úgy látom a NAS tud ADSL-t, tehát biztos ki tudod próbálni ha ADSL ha nem. Esetleg a router szabályozza a forgalmat és odaad minden sávszélességet a NAS-nak. Minden kábeles vagy valamelyik eszköz vezeték nélkül kapcsolódik esetleg?

ftmatg
2013. máj. 21. 15:51

Köszi ismét!
Ez kedves,jó lenne valami szakértő segítség,de a távolság az ilyen.
Sok mindenhez értek ehhez(még) nem de a jó pap is holtig tanul :)

Másnak egyébként nincs ilyen problémája a környéken? Olyanra gondolok aki ugyanarra az átjátszóra(vagy ahogyan hívják) néz mint Te.

zoltanh
2013. máj. 21. 19:30

Na ezt kipróbálom, hogy közvetlen megy a nas rá. Minden kábellel kapcsolódik nem vagyok nagyon a wifi híve.
Egyébként wifis net :D és a szolgáltató alatti központról kapom etherneten.
Torrent korlátozva van. Nem megy más gép egyébként. Otthon teljesen jól működött, csak annyit csináltam, hogy az ip tartományt átállítottam az ittenire a nasba.

lbridge
2013. máj. 21. 19:45

En talalkoztam hasonlo esettel UPC kapcsolattal.
Ha korlatoztam, hogy kicsivel kevesebb savszelesseget hasznaljon mint az 1/4-e akkor tokeletesen meg.

Gondolom szolgaltatoi oldalon van korlatozas ami nem volna csoda :)

Nem akarok új topicot nyitni szerintem elfér itt is hátha ftmatg tud valami okosságot mondani nekem.

Új helyre költöztem, eddig egy T-home pirelli? routerrel tökéletes volt minden. Igaz most a szolgáltató is más.
Szóval van egy routerem ( tp link tl-wr740n) ami csatlakozik a netre. Mögötte van egy 1Gb-es Tp link switch (ezt használtam az előző rendszernél is)
Van egy Zyxel nsa 310 nasom (emiatt vettem a gigás switchet) és egy asztali gép.Csatolok két képet, hogy mi történik ha elindítom a nason a torrenteket. Bal oldalon a nas jobb oldal a router ip-je.
Sávszélességem mindössze 1/4-el megy csak a letöltés és meghal a rendszer. A kép végén jobb oldalon (a router) lehet látni, hogy amikor kikapcsolom a nast akkor ismét életre kell a vonalam a router felé.
Na ez mitől lehet?

http://kepfeltoltes.hu/130521/nas3234_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/130521/nas3445_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

zoltanh
2013. máj. 21. 20:11

De én akkor sem értem, hogy ez miért befolyásolja ennyire az én belső hálózatomat.? Ha csak a felét bírja a router a 100mbit-nek akkor is töredék része amit használok folyamatosan torrentezés miatt. Ettől nem kéne annak bekövetkeznie, hogy annyira rossz lesz a belső hálóm, hogy még a routert sem tudom megpingelni.

zoltanh
2013. máj. 21. 20:49

Az itteni routerrel lesz valami, mert direktbe kötve tök stabil a vonal is. Eddig meg szenvedett.

ftmatg
2013. máj. 21. 21:32

Az itteni routerrel lesz valami, mert direktbe kötve tök stabil a vonal is. Eddig meg szenvedett.

Lehet, hogy beteg szegény. Egy firmware frissítést érdemes esetleg megpróbálni. Meg persze leellenőrizni a kábeleket, stb. Ugye nem lehet MTU gond? :D Ez a vesszőparipám, de én olyan sokat szívtam vele... :(

zoltanh
2013. máj. 21. 23:35

Router reset megoldotta a gondomat. + feldobtam rá az openwrt-t.

benyo87h
Válasz ftmatg kommentjére
2013. máj. 22. 12:28

Másnak egyébként nincs ilyen problémája a környéken? Olyanra gondolok aki ugyanarra az átjátszóra(vagy ahogyan hívják) néz mint Te.

Tudtommal van!!!
Más téma,kicsit.
Vettem mobilnetet életemben most használok elsőnek ilyet.
Első kérdésem a gépem tetején van a stick a hangfal mellett :d jól gondolom h nem tesz jót neki?
3 hónapig 2000 ft 60mbit/s 30 giga adatf. azután havi 3200 ft kb. 7.2mbit/s lesz a sebességem.
Na már most halvány rózsaszív volt a térkép ahogy a t mobilnál mutatták,van lefedettség de csak 3G/3G+
ha a kliens amit látok internet manager, kis grafikonján nincs piros csík,bajban vagyok? :D
Pokerre szerintetek ez megfelelő,csak is pokerre?
Van egy 2 hetes teszt időszakom ha arra nem jó felbonthatom a 2 év hűségem! :)
De olyan is van hogy mind az 5 kis csík :d sorry most látok ilyet elöször,piros azaz kiváló,ennek ellenére 9mbit/s volt a legnagyobb amit mért,sebesség.Továbbá 3 méterre van a gép az ablaktól,ki szeretném oda tenni a sticket de hogyan?
Létezik ilyen hosszú vezeték,vagy magam forrasszak egyet :D?

Élő ügyfélszolgálat