vinczesz
Válasz szigma kommentjére
2008. dec. 4. 8:29

Aki használ virtuál pc-t, attól kérdezném, hogy milyet használ pontosan. Munkahelyemen a Mcirosoft Virtual PC-t használom, de nem nagyon győzött meg (lehet kevés az 1GB RAM vista társaságában?)
Wmware-t esetleg próbálta valaki?

Nem tudom milyen a MS Virtual PC. Én VMWare-t és VirtualBox-ot már használtam. Az ingyenessége és egyszerűsége miatt az utóbbit használom. De az előbbivel se volt bajom. Linux és Vista gazda operációs rendszereken használom. Az 1Gb RAM biztos, hogy elég kevés, főleg a Vistával együtt. Nekem a Vistás gépben 4, a Linuxosban 2Gb van és XP megy a virtuális gépen. Egyelőre minden gond nélkül.

Dom
Válasz vinczesz kommentjére
2008. dec. 4. 12:00

MS VirtualPC2007-et használok. Ingyenes, eddig semmi problémám nem volt vele. Egyszerű beállítani.
Laptopon is használom, ahol csak 768MB-t kap a virtual gép, de no problem. Persze minél több a RAM, annál gyorsabb.
Egyetlen hátránya, hogy az USB-t momentán még nem támogatja.

vinczesz
Válasz Dom kommentjére
2008. dec. 4. 12:05

Egyetlen hátránya, hogy az USB-t momentán még nem támogatja.

A VirtualBox-nál az USB sem gond.

mijamoto
Válasz buktar kommentjére
2008. dec. 4. 16:56

Nem titok, iPON! hardver és szoftver hÃ*rek, tesztek, webshop, fórum - ezt ajánlották a guruk.

A kép alapján plexis a ház. Ez miért baj?

Közben már mindenki a Radeon 4850 -es VGA kártyát ajánlotta nekem, az alaplap pedig lehet EP45 -ös lesz.

Betehetnéd a konfigot.

Tessék:
GIGABYTE EP45-DS3
Intel Core2 Duo E7300
Gainward 9600GT(ideiglenesen)Mód.:GIGABYTE HD4850 1GB(42e-be kerül áfa nélkül)
Pioneer 216D
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL7
Thermaltake VI1000BNS M9(ezt neked köszönhetem)
GIGABYTE Superb 460W
Leadtek Px PVR3200 H
Samsung 500 GB 7200 16MB SATA

Nekem csak poker,internet,film,torrentre kell,játszani nem játszok.Egyik fele iponos,másik fele áfa nélkül, baráttól.
Azért nem lenne jó a plexis,mert filmnézés közben zavarhat a fény a házból(egyébként mindenhol a plexi nélkülit láttam,csak itt van plexis),majd leragasztom szigszalaggal,ha zavar:))!

buktar
Válasz mijamoto kommentjére
2008. dec. 4. 20:16

Teljesen véletlenül találtam rá erre a házra.

Viszont nekem már lehet nem ipon lesz. :)

nando42
2008. dec. 4. 20:52

Tessék:
GIGABYTE EP45-DS3
Intel Core2 Duo E7300
Gainward 9600GT(ideiglenesen)Mód.:GIGABYTE HD4850 1GB(42e-be kerül áfa nélkül)
Pioneer 216D
KINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL7
Thermaltake VI1000BNS M9(ezt neked köszönhetem)
GIGABYTE Superb 460W
Leadtek Px PVR3200 H
Samsung 500 GB 7200 16MB SATA

Nekem csak poker,internet,film,torrentre kell,játszani nem játszok.Egyik fele iponos,másik fele áfa nélkül, baráttól.
Azért nem lenne jó a plexis,mert filmnézés közben zavarhat a fény a házból(egyébként mindenhol a plexi nélkülit láttam,csak itt van plexis),majd leragasztom szigszalaggal,ha zavar:))!

Ha nem akarsz játszani, akkor nem értem miért veszel videókártyát. De úgy az egész pénzkidobás.

Te tudod.

szigma
Válasz buktar kommentjére
2008. dec. 4. 21:02

Teljesen véletlenül találtam rá erre a házra.

Viszont nekem már lehet nem ipon lesz. :)

Esetleg találtál jobb helyet?

mijamoto
Válasz nando42 kommentjére
2008. dec. 4. 21:19

Ha nem akarsz játszani, akkor nem értem miért veszel videókártyát. De úgy az egész pénzkidobás.

Te tudod.

Azért a 24 colos monitort meg kell hajtani vmivel.És talán vmi játék is lehet majd.

nando42
2008. dec. 4. 21:25

Azért a 24 colos monitort meg kell hajtani vmivel.És talán vmi játék is lehet majd.

Semmi köze a kettőnek egymáshoz. 24" mocsi tökéletesen jól fogja érezni magát egy alaplapi vidkarival is.
Legfeljebb HD rippeknek lehet HW-s gyorsítást kicsikarni, de elég kezdetleges még ez az ügy (sőt, már vannak olyan alaplaok, amik HD-s izék. Bár egy ilyen procival ez már nem téma.

Bumbanas
Válasz nando42 kommentjére
2008. dec. 4. 22:09

Ha már ennyi pénzt költötök rá, akkor a helyetekben 2 HDD-t raknék bele RAID1-ben (tükrözés) adatvédelem miatt.

Élő ügyfélszolgálat