Coix
Válasz Morzdomigron kommentjére
2012. jan. 30. 17:00

Alaplap ASUS M5A78L/USB3 1 db 20.993 Ft
Processzor
AMD Phenom II X4 960T 3.00GHz AM3 BOX 1 db 33.241 Ft
Memória
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G 1 db 13.856 Ft
Videókártya
SAPPHIRE 11189-00-20G HD6770 1GB GDDR5 PCIE 1 db 32.933 Ft
Ház
M-TECH BOS11A BLUE 1 db 7.942 Ft
Táp
CORSAIR Builder Series CX500 V2 1 db 17.212 Ft

Approve?

Ez a config a hardcore gémereken kívül mindenkinek bőven megfelel. Pár szempont, ami esetleg hasznos lehet figyelembe venni:

Ha már AMD-t nézegetsz, FM1-es alaplap/proci nem jöhet szóba, A75-üs chipszettel? Mert ez az alaplap, amit választottál, elég régi chipszetre épül, SB780L, ez nem tudja a SATA-III sbességet. Ha HDD lesz a rendszerlemez, annak oké a SATA-II is, de egy modernebb SSD már akár ki is tudná használni a magasabb SATA-III sebességet.

Nekem most az lenne egy fő szempont, hogy minél több USB3 csatlakozót kezeljen az alaplap. Az SB780L chipszet nem kezel USB3-at, külön van rá egy vezérlő, 2db USB3 csatlakozód lesz a hátoldalon, ezen kívül további alaplapi USB3 csati nincs is Elég lesz ennyi?

Ház vásárlásánál én most már csak olyant vennék, ahol van előlapi USB3 csatlakozó. Pár gyártónál (pl. Lian Li) az előlapi csatlakozókat az igényeid szerint tudod cserélni. Más kérdés, hogy ez nem olcsó, és a házak is pémium áron vannak.

Ha maradsz ennél az alaplapnál és procinál, és nem tervezel tuningolni, akkor a memóriából elég a 1333MHz-es, a lap alapból ennyit tud. Árban a különbség mondjuk elenyésző lesz. A 8 GB memóriáról már írtam véleményt korábban... :D

Videkártya szerintem jó választás. FM1-es procival ez tud Dual Graphics módban is működni, az kicsit emel a teljesítményen.

Procihűtő kell, mert a Phenom procik termelik a hőt rendesen, gyárit érdemes lecserélni.

Morzdomigron
Válasz Coix kommentjére
2012. jan. 30. 18:10

Ez a config a hardcore gémereken kívül mindenkinek bőven megfelel. Pár szempont, ami esetleg hasznos lehet figyelembe venni:

Ha már AMD-t nézegetsz, FM1-es alaplap/proci nem jöhet szóba, A75-üs chipszettel? Mert ez az alaplap, amit választottál, elég régi chipszetre épül, SB780L, ez nem tudja a SATA-III sbességet. Ha HDD lesz a rendszerlemez, annak oké a SATA-II is, de egy modernebb SSD már akár ki is tudná használni a magasabb SATA-III sebességet.

Nekem most az lenne egy fő szempont, hogy minél több USB3 csatlakozót kezeljen az alaplap. Az SB780L chipszet nem kezel USB3-at, külön van rá egy vezérlő, 2db USB3 csatlakozód lesz a hátoldalon, ezen kívül további alaplapi USB3 csati nincs is Elég lesz ennyi?

Ház vásárlásánál én most már csak olyant vennék, ahol van előlapi USB3 csatlakozó. Pár gyártónál (pl. Lian Li) az előlapi csatlakozókat az igényeid szerint tudod cserélni. Más kérdés, hogy ez nem olcsó, és a házak is pémium áron vannak.

Ha maradsz ennél az alaplapnál és procinál, és nem tervezel tuningolni, akkor a memóriából elég a 1333MHz-es, a lap alapból ennyit tud. Árban a különbség mondjuk elenyésző lesz. A 8 GB memóriáról már írtam véleményt korábban... :D

Videkártya szerintem jó választás. FM1-es procival ez tud Dual Graphics módban is működni, az kicsit emel a teljesítményen.

Procihűtő kell, mert a Phenom procik termelik a hőt rendesen, gyárit érdemes lecserélni.

Mit értesz hardcore gamer alatt? Ha a 3 monitoros, 200fpst megkövetelő játékost, akkor az nem én vagyok. Nekem annyi elég, ha max (vagy közel max) beállítások mellett akadás mentesen fut. A legigényesebb amivel tervezek játszani az a BF3.

Igazából már nem akarok drasztikusan változtatni rajta. Az elvárásaim fentebb vannak. Jó lesz hozzá a gép?

szerk: Ezt a ramosat nem értem. Máshol azt mondták hogy 1600-on fog benne ketyegni, akkor most mégsem?

Coix
2012. jan. 30. 19:14

A legigényesebb amivel tervezek játszani az a BF3.

Így teljesít BF3-ban, döntsd el, elég-e:
Image

szerk: Ezt a ramosat nem értem. Máshol azt mondták hogy 1600-on fog benne ketyegni, akkor most mégsem?

Hol volt az a máshol? Eladótól nem kérdezünk, nem pártatlanok... :D

ASUS honlap szerint: "4 x DIMM, Max. 16 GB támogatott, DDR3 2000(O.C.)/1866(O.C.)/1800(O.C.)/1600(O.C.)/1333/1066 Hz"
Az 1600-at is tudja, de ahhoz kell egy kis húzás, az alap az 1333MHZ.

Morzdomigron
Válasz Coix kommentjére
2012. jan. 30. 19:26

Ha a függőleges tengely az fps akar lenni, akkor okésnak tűnik. Nekem még régen azt mondta valaki, hogy 30 fps felett az emberi szem nem képes különbséget tenni. (ilyenkor felmerült bennem a költői kérdés, hogy akkor a Quake és társai játékokhoz egyesek minek turbózták fel az fps-t 200-ig?)

A máshol alatt az iPon fórumot értettem. Az továbbra sem logikus nekem hogy ha egy lap overclockolva elfuttat 1600-on egy memóriát, akkor alapjáraton miért nem?

Coix
2012. jan. 30. 21:05

Ha a függőleges tengely az fps akar lenni, akkor okésnak tűnik. Nekem még régen azt mondta valaki, hogy 30 fps felett az emberi szem nem képes különbséget tenni. (ilyenkor felmerült bennem a költői kérdés, hogy akkor a Quake és társai játékokhoz egyesek minek turbózták fel az fps-t 200-ig?)

Kb 24 képkocka az emberi szem teljesítménynek határa, a filmek is emiatt készülnek 24-25 fps sebességgel. A komoly játékosoknál szeritem a reakcióidők miatt fontos a nagyobb fps, mert a legtöbb játékos gyorsabb, mint az árnyéka... :D Én nem vagyok nagy gamer, nálam ez sosem volt lényeges.

A máshol alatt az iPon fórumot értettem. Az továbbra sem logikus nekem hogy ha egy lap overclockolva elfuttat 1600-on egy memóriát, akkor alapjáraton miért nem?

Alapállapotban is gond nélkül elfutattja, csak akkor úgy veszi, hogy a memória is 1333MHz-es. A BIOS-ban meg kell emelni az alaplapi memóriabusz sebességét, és akkor tudja a magasabb sebességű RAM modulokat is kezelni magasabb sebeségen.

Én sosem hajtottam túl a procit, és a memóriát sem piszkáltam soha, feszültségekkel nem játszadozom, úgyhogy részletesebb infóval nem szolgálhatok.

A lényeg, hogy nyugodtan megveheted ezt a RAM modult is, de ha nem piszkálod meg a BIOSt, akkor alapértelmezésben 1333-asnként fogja kezelni.

Morzdomigron
Válasz Coix kommentjére
2012. jan. 30. 23:30

Értem. Köszönöm a eddigi segítségeket, leadtam a rendelést. Majd jelentkezem hogy hogy szuperál.

daPEPEhu
Válasz ThinkHuman kommentjére
2012. jan. 31. 20:41

Alaplap ASROCK H61M/U3S3 1 db 19.926 Ft
Processzor INTEL Pentium G620 2.60GHz 1155 BOX 1 db 17.098 Ft
Memória KINGSTON 4096MB DDR3 1333MHz CL9 KVR1333D3N9/4G 1 db 6.769 Ft
Merevlemez 1 db 0 Ft
SSD KINGSTON 64GB SATA3 2,5" SSDNow V200 SV200S37A/64G 1 db 26.213 Ft
Ház COOLERMASTER RC-335U-KKN1 Elite 335 Fekete 1 db 11.480 Ft
Táp FSP FSP350-60APN 1 db 9.741 Ft

Összesen: 91.228 Ft

Korrekt gép ha pokerre használod, azon kívül csak böngészés, film, zene megy. Ha kell dvd író/olvasó az kb plusz 5000ft. Ha ki akarod használni a keretet, akkor vehetsz bele intel i3-2100 procit, az lenne komolyabb előrelépés, az olyan plusz 15000ft lenne, vagy esetleg 8 giga ram. Egyébként tényleg korrekt gép, elfogadható teljesítményű, nagyon keveset fogyasztó procival, megbízható, gyors ssd-vel, minőségi házzal és táppal. Az alaplap is jó, sata3 usb3-al, dsub, dvi és hdmi monitor kimenettel.

Erre lehet 2 monitort is rákötni?
(sorry lehet hülyeségnek hangzik, de analfabéta vagyok számtekben)
Mert nekem is megtetszett ez az összeállítás.

oTBo
Válasz daPEPEhu kommentjére
2012. jan. 31. 21:10

Erre lehet 2 monitort is rákötni?
(sorry lehet hülyeségnek hangzik, de analfabéta vagyok számtekben)
Mert nekem is megtetszett ez az összeállítás.

Hali!

Ha valakinek kell esetleg ezt az összeállítást 85.000.-Ft-ért kihozom.
Plussz duál VGA-val még 27.500FT.

INTEL Dual Core G620
Integrált INTEL HD2000
MSI H61M-P21 alaplap
Kingmax 4gb DDR3 ram
WD 1000Gb Sata2 hdd
Fekete ház kék led világítással (6x USB 2.0)
420W tápegység
Samsung DVD RW

daPEPEhu
Válasz oTBo kommentjére
2012. febr. 2. 10:59

Hali!

Ha valakinek kell esetleg ezt az összeállítást 85.000.-Ft-ért kihozom.
Plussz duál VGA-val még 27.500FT.

INTEL Dual Core G620
Integrált INTEL HD2000
MSI H61M-P21 alaplap
Kingmax 4gb DDR3 ram
WD 1000Gb Sata2 hdd
Fekete ház kék led világítással (6x USB 2.0)
420W tápegység
Samsung DVD RW

S ez az összeállítás minőségileg milyen arányban van az előzővel?

Ja és tudtok ajánlani Blu-ray írót?

oTBo
Válasz daPEPEhu kommentjére
2012. febr. 2. 13:27

"S ez az összeállítás minőségileg milyen arányban van az előzővel?"

Hasonló a két gép csak, ez egy picit olcsóbb. AMD konfigurációt is összerakok, kb. ilyen áron. 1év cseregarancia,3év teljes gar.

Élő ügyfélszolgálat