Póker Fórum Archívum > Törvényi háttér > Online Póker adózása

NovaTerra
Válasz BT86 kommentjére
2012. febr. 10. 16:56

Itt a többségnek nem az adózással van gondja, hanem annak a megvalósításával.
Nézzük egy hobbipókeres példáját:
Pár évig pókerezik, felutal mondjuk összesen $10k-t. Aztán egyszercsak egy versenyen kijön neki a lépés vagy bemákol egy $10k-s score-t. Gondol egyet, eddig is csak párszáz $ volt fent egyszerre, és jókat játszottam, kiutalom, vagy gondol egyet hú b+, evvel visszajött a pénzem kiutalom. Vagy el akarja költeni valamire, ha már egyben rendelkezésére áll ekkora összeg, a sokszor felutalt párszáz $-ok után.
A lényeg, hogy kiutalja. Akkor most adót kellene ugyebár fizetnie. Szóval kiszállhatna 0-n, senkinek sem okoz vele kárt, gyakorlatilag előrébb sincs az életben, de majdnem a felét le kellene adóznia (gyakorlatilag a saját pénzének). Mivel ugyebár amit kiutalsz az "jövedelem".

Már maga a törvénytervezet is rossz volt vagy még mindig az nem tudom. Mert az online pókert meg akarta adóztatni, viszont a sportfogadást nem. Na most, te kiutalsz bwinről, unibetről vagy akárhonnan, akkor azt nem lehet megállapítani, hogy póker vagy sportfogadás pénz. Sőt, ha te összepókerezel 10k dollárt majd azt felteszed a Brazil-Málta meccsre és arra fogadsz, hogy legalább egy gól lesz. 1,001-et fizet. De már a megnyert pénz sportfogásnak minősül, szóval még hivatalosan sem lehet belekötni.

Kaszis
Válasz NovaTerra kommentjére
2012. febr. 10. 17:29

Végigolvastam a mai napi hozzászólásokat. Van köztük értelmes hozzászólás és hülyeség is. Én személy szerint a pókert a tőzsdéhez hasonlóan adóztatnám. 16% külön adózó jövedelem és az elmúlt két év vesztesége levonható. Ezt a példát azért hoztam fel, mert én évekig vesztettem mire valamennyire nyerő játékos lettem. Évekig csak pumpáltam bele a pénzt és most februárban kezdtem kivenni nagyobb összegeket. Összességében még talán most is mínuszban vagyok, de amit idén kivettem azután meg fizessek 16+25%-ot. Rengeteg időt és tanulást öltem a pókerbe, most pedig adózzam le majdnem a felét. Hát ehhez nem sok kedvem van. Egyébként pedig amíg itt az iparág nem lesz teljes mértékben, minden részletre kiterjedően szabályozva, addig adózás sem lesz.

fricirics
Válasz NovaTerra kommentjére
2012. febr. 10. 18:10

Már maga a törvénytervezet is rossz volt vagy még mindig az nem tudom. Mert az online pókert meg akarta adóztatni, viszont a sportfogadást nem. Na most, te kiutalsz bwinről, unibetről vagy akárhonnan, akkor azt nem lehet megállapítani, hogy póker vagy sportfogadás pénz. Sőt, ha te összepókerezel 10k dollárt majd azt felteszed a Brazil-Málta meccsre és arra fogadsz, hogy legalább egy gól lesz. 1,001-et fizet. De már a megnyert pénz sportfogásnak minősül, szóval még hivatalosan sem lehet belekötni.

Szerintem is úgy kellene kezelni mint a tőzsdei árfolyamkülönbözetből származó jövedelem.
16% visszamenőleg 3év összevonható.
sportfogadás-tőzsde-póker ugyanaz a kategória.
tudás alapú szerencsejáték :)

zend
Válasz Maxxxika kommentjére
2012. febr. 10. 18:55

De ez elvileg nem felel meg a régi állásfoglalásnak, nem?
Viszont legalább önkéntesen kiteszi magát az ember mindennemű szopatásnak.
Pl azért mert nem előírásszerűen adózol.
Volt már itt valakinek vállalkozása? Az tudja miről beszélek.

De igen,gyakorlatilag ez a régi állásfoglalás alapja.

Rolowin
Válasz Slynzor kommentjére
2012. febr. 13. 19:20

?

akik ezeknek a szutykoknak nem fizetnek.

na ez a baj!

amíg ilyen gondolkodások vannak, semmit nem fog változni az adórendszer, adómorál!
nem nekik fizetnéd , hanem , magadnak , a nagyszüleidnek , a gyermekeidnek , az unokáidnak....
/és ez független pártszínektől...../

dr.drogba
Válasz Rolowin kommentjére
2012. febr. 13. 19:31

na ez a baj!

amíg ilyen gondolkodások vannak, semmit nem fog változni az adórendszer, adómorál!
nem nekik fizetnéd , hanem , magadnak , a nagyszüleidnek , a gyermekeidnek , az unokáidnak....

Nem tudom elképzelni,hogy az adómorál M.O-on, változzon az elkövetkezö 20-50 évben.
Annyira le vagyunk maradva az ilyen jellegü gondolkodásmódtól,hogy az félelmetes.
Mindenki(tisztelet a kivételnek) a kiskapukat lesi,hogy lehet megúszni ezt-azt.
Hozzáteszem sokan csak igy tudnak talpon maradni.

Krono
Válasz dr.drogba kommentjére
2012. febr. 13. 19:39

Nem tudom elképzelni,hogy az adómorál M.O-on, változzon az elkövetkezö 20-50 évben.
Annyira le vagyunk maradva az ilyen jellegü gondolkodásmódtól,hogy az félelmetes.
Mindenki(tisztelet a kivételnek) a kiskapukat lesi,hogy lehet megúszni ezt-azt.
Hozzáteszem sokan csak igy tudnak talpon maradni.

Ha az emberek nem azt látnák, hogy minden területen szarban van az ország, oktatás, egészségügy, infrastruktúra, stb stb stb, annak ellenére, hogy évek óta szinte itt a legmagasabbak az adók világviszonylatban, akkor lehet, hogy többet és boldogabban adózna a szerencsétlen magyar.

Szerintem meg az a félelmetes, hogy egyes népcsoportoknál a munkanélküliség 50% felett van, és abból az adóból élnek, amit faterék fizettek be, miközben ledolgozták az életüket becsületesen.

Falra tudok az ilyen hozzászólásoktól mászni....nem azon a pár 100K/millió ft-on fog múlni az ország helyzete, amit a pokeresek,kis-középvállalkozók nem fizetnek be, hidd el.

mátííí
Válasz Krono kommentjére
2012. febr. 13. 19:48

Ha az emberek nem azt látnák, hogy minden területen szarban van az ország, oktatás, egészségügy, infrastruktúra, stb stb stb, annak ellenére, hogy évek óta szinte itt a legmagasabbak az adók világviszonylatban, akkor lehet, hogy többet és boldogabban adózna a szerencsétlen magyar.

Szerintem meg az a félelmetes, hogy egyes népcsoportoknál a munkanélküliség 50% felett van, és abból az adóból élnek, amit faterék fizettek be, miközben ledolgozták az életüket becsületesen.

Falra tudok az ilyen hozzászólásoktól mászni....nem azon a pár 100K/millió ft-on fog múlni az ország helyzete, amit a pokeresek,kis-középvállalkozók nem fizetnek be, hidd el.

100%+1(Y)

Slynzor
Válasz Rolowin kommentjére
2012. febr. 13. 19:51

na ez a baj!

Ebben egyetértek. Viszont amíg az adók olyan magasak, mint kb sehol máshol, addig a nyugdíj annyira elég, hogy vegyél belőle kenyeret meg tejet. Aztán felőlem leolthat itt a sok okos, hogy retardált vagyok. Amíg nem lesz valami látszatja annak, hogy az emberek mire fizetik be a sok adót, addig ott fogom keresni a kiskaput, ahol lehet ....

SushiSam
Válasz Slynzor kommentjére
2012. febr. 13. 21:24

Ebben egyetértek. Viszont amíg az adók olyan magasak, mint kb sehol máshol, addig a nyugdíj annyira elég, hogy vegyél belőle kenyeret meg tejet. Aztán felőlem leolthat itt a sok okos, hogy retardált vagyok. Amíg nem lesz valami látszatja annak, hogy az emberek mire fizetik be a sok adót, addig ott fogom keresni a kiskaput, ahol lehet ....

hihihi, DE éppen ez a szopacs 22-es csapdája: a magyarok nagy része azért baszik adózni mert "nincs látszatja" a befizetet pénznek, viszont mivel nem fizet ezért nincs is befizetett pénz:-)) ergo nem tud látszatja lenni..

ez olyan mint mikor a parasztja az utcán eldobja a csikket vagy a szemetet, azt mondja bazeg miért nem dobhatnám el én mikor ott van a földön még legalább 10 csikk, ergo sose lesz tiszta mert mindenki abból indul ki h ha más már megtette miért éppen ő kezdje el.. és a kör bezárul

:D :mad:

Élő ügyfélszolgálat