Én értem , de ha megnézed a heti nyerő listákat egyértelmű hogy brutális összeget lehet lekaszálni szja+eho címén ha minden a magyarországi adattárolóról csak ki kell szűrni a nyereményeket.
De ha lesz egy ekkora mértékű adó szerinted ki fog játszani?
De ne mossuk össze az irl kártyaklubbokat az online pókerrel azzal a felkiáltással, hogy ugyanaz, csak online. Tudjátok mi alapján adózunk? Hogy egyrészt az online szerencsejátékot kivették a szerencsejáték szervezése törvényből, nem vonatkozik rá semmilyen szabály onnan, viszont a befolyt pénz jövedelemnek számít, és nem azért kellene fizetnünk, mert van egy olyan kitétel, hogy online póker adóköteles, hanem hogy mert nincs olyan kivétel, hogy nem az. :)
Én értem , de ha megnézed a heti nyerő listákat egyértelmű hogy brutális összeget lehet lekaszálni szja+eho címén ha minden a magyarországi adattárolóról csak ki kell szűrni a nyereményeket.
csak a vesztő játékosok, a nyerők megoldják feketén gondolom továbbra is, másik részük meg inkább kifehéríti, és benyeli a nagy összeget, hogy befektethesse a bevételét fehéren tovább, és kiszálljon a poker bizniszből.
Majd lesz olyan kivétel. Az élő pókert is csak akkor tették bele miután meghozták az élő pókerre vonatkozó törvényt. Hipp-hopp nem volt adóköteles....
Az a jó az államnak, ami most van.
Ezt te sem gondoltad komolyan...ami most van?:D Ugyan ki fizet adót a pókeres bevételei alapján?
Azon tűnődöm, ha az államnak célja megadóztatni a játékosokat, akkor ezt minek bízná az emberekre.
Akkor sokkal egyszerűbb a termekkel szerződnie, hogy a cashoutoknak csak az szja val csökkentett részét fizetik ki a játékosnak, az adót pedig teszemazt havi elszámolásban elküldik az államnak.
Látom sok vita van adózás kérdésben , az akadémia adminjai utánna nézhetnének és adhatnának egy korekt tájékoztatást..GL!