taj
sziasztok en is kulfoldon elek par eve ,de van 1 ismerosom aki othon volt most es 120.000zer ft ot kell neki befizetni mert nem fizette eddig hiaba van neki is itt kinn bejelentett munkaja stb.az a nagy dillemma mit is tegyek mert persze en se fizetek othon magyarorszagon semmit meg ugye 3 evente megyek max haza minek fizetnek.ezt az eu biztositas szerintetek le kell mondani vagy pasz nem tudom mi a tehendom
HELP
thx
sziasztok en is kulfoldon elek par eve ,de van 1 ismerosom aki othon volt most es 120.000zer ft ot kell neki befizetni mert nem fizette eddig hiaba van neki is itt kinn bejelentett munkaja stb.az a nagy dillemma mit is tegyek mert persze en se fizetek othon magyarorszagon semmit meg ugye 3 evente megyek max haza minek fizetnek.ezt az eu biztositas szerintetek le kell mondani vagy pasz nem tudom mi a tehendom
HELP
thx
Nekem van egy kérdésem, nagyjából kapcsolódik ide. Májusban leérettségiztem... úgy volt, hogy megyek a rendészeti szakközépbe, de végül is nem mentem, mert elkéstem a jelentkezéssel, és emiatt beiratkoztam egy másik suliba banki szakügyintéző képzésre... mivel sok értelmét nem látom, hogy bejárjak, mivel jövőre rendészetibe fogok jelentkezni(most már időben :) ),meg ez amúgy is 2 éves, ezért hétfőn ki akarok iratkozni.
Na már most, ezt be kell jelentenem a munkaügyi központban, és ott elméletileg elbírálják, hogy kaphatok-e valami pályakezdő "fizut"(nem értek hozzá, faterék mondták)... Abból vonják elméletileg a TB-t, ami nyilván nagyon fontos... A kérdésem az, hogy ezt ott még elbírálják, hogy megkaphatom-e , vagy automatikusan ez jár nekem, mint "pályakezdőnek"?
Na már most, ezt be kell jelentenem a munkaügyi központban, és ott elméletileg elbírálják, hogy kaphatok-e valami pályakezdő "fizut"(nem értek hozzá, faterék mondták)... Abból vonják elméletileg a TB-t, ami nyilván nagyon fontos... A kérdésem az, hogy ezt ott még elbírálják, hogy megkaphatom-e , vagy automatikusan ez jár nekem, mint "pályakezdőnek"?
Abból vonják elméletileg a TB-t, ami nyilván nagyon fontos...
Nekem pont most volt ilyen... Anyukam mondta skypeon, h bekell fizetnem 200k-t, mikor mar reg nem mo-on elek... Felhivta oket, aztan bement irodaba es elintezte:)
A TB-t magadnak kell fizetni ha nem csinálsz "semmit"! Havi valami 4-5000Ft...
A TB-t magadnak kell fizetni ha nem csinálsz "semmit"! Havi valami 4-5000Ft...
Be kell menni a lakhelyed szerinti önkormányzathoz és ott kisirni hogy fizessék helyetted nekem is igy van:)