Jogi kérdés
Következő lenne a helyzet. Ma megkaptam meg a határozatot egy lopás ügyben, melyben sértett voltam. Lenne pár kérdésem belőle:
A vádlott 1 év próbaidőt kapott - ez mit jelent pontosan? (Ha jól sejtem szinte semmit..)
Másik pedig, hogy az okozott kárt 30 napon belül meg kell térítenie - Mivan ha ez nem történik meg? (Ahogy ismerem, nem fog fizetni.)
Ma kaptam meg a levelet, de az áll benne, hogy feb.11-én jogerőre emelkedett az ítélet. Onnantól számítva ketyeg a 30 nap?
Köszönöm előre is a válaszokat!
google-ban kb első találat az összes. keress rá.
Következő lenne a helyzet. Ma megkaptam meg a határozatot egy lopás ügyben, melyben sértett voltam. Lenne pár kérdésem belőle:
A vádlott 1 év próbaidőt kapott - ez mit jelent pontosan? (Ha jól sejtem szinte semmit..)
Másik pedig, hogy az okozott kárt 30 napon belül meg kell térítenie - Mivan ha ez nem történik meg? (Ahogy ismerem, nem fog fizetni.)
Ma kaptam meg a levelet, de az áll benne, hogy feb.11-én jogerőre emelkedett az ítélet. Onnantól számítva ketyeg a 30 nap?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Felfüggesztett:
"Azt, hogy kiszabják a büntetést, de annak végrehajtását próbaidőre felfüggesztik. Ha a próbaidő alatt elkövet az ürge valami bűncselekményt, akkor azt is le kell ülnie meg a felfüggesztettet is, ha meg nem csinál semmit, akkor nem.
Mivel büntetést kapott, priusza lesz, ezt a bűncselekmény súlyától függően törlik a nyilvántartásokból egy meghatározott idő után."
mondjuk google-ban kb első találat, a többi szintén. keress rá.
felfüggesztés és a próbaidő nem ugyan az.
google-ban kb első találat az összes. keress rá.
Ok, akkor ezt a "próbaidő" dolgot jó értelmeztem, hogy szinte semmi értelme. Köszönöm magyar jogrendszer!
Másik ami fontosabb a pénz megszerzése. Láttok esélyt erre? Ha nem kapom meg a pénzem 13 napon belül, akkor ismét fel kell jelentenem? Vagy hova kell fordulnom?
Értelmes válaszokat várok, elég idegesítő így is számomra ez az egész. Szó szerint a pofámba röhögött a tolvaj, mivel védi a törvény. Itt az önbíráskodásra gondolok. Én mint sértett nem tehetek semmit!
Admin
Tisztelt ADMIN!
Kérem törölje ezt a topikot a hozzászólásokkal együtt, mivel érdemleges választ nem kaptam eddig és mivel már nem főoldalas téma így már valószínű nem is fogok. Azt pedig nem szeretném, hogy később ezt arra nem méltó ember véletlenül elolvasná. Regisztráltam egy jogi fórumra, visszaigazolás után ott folytatom a kérdések feltevését. Köszönöm még egyszer a lehetőséget a kérdések feltevésére és kérem a törlést!
Kérem törölje ezt a topikot a hozzászólásokkal együtt, mivel érdemleges választ nem kaptam eddig és mivel már nem főoldalas téma így már valószínű nem is fogok.
Azt pedig nem szeretném, hogy később ezt arra nem méltó ember véletlenül elolvasná.
Regisztráltam egy jogi fórumra, visszaigazolás után ott folytatom a kérdések feltevését. Köszönöm még egyszer a lehetőséget a kérdések feltevésére és kérem a törlést!
1. Egy évig nem követhet el újabb bűncselekményt, mert akkor ebből az ügyből is büntetést szabnak ki vele szemben. Ha eredményes a próbaidő (nem követ el semmit) nem kap büntetést.
2. A jogerő napjától számít a 30 nap, utána mivel jogerős végrehajtható közokiratod van, indíthatod a végrehajtási eljárást vele szemben.