Az adóval semmi gond nincs. Egyedül a méretével. :D 20% körül kifizetnének sokan szerintem a profit után hogy nyugtuk legyen.
Ja és ami nem mindegy. Sokan 30%- adóval is kiegyeznének, de csak akkor ha nem kezdenek el visszamenőleg behajtani. Mert akkor nagyon sok fiatal élete hullna a porba.
Az egyetlen járható út szerintem, ha a játékszervezőket, azaz a termeket megadóztatják a játékosokat pedig nem. Ahogy pár országban működik. Egyszerűen a terem tudja igazolni a bevételeit. Ráadásul, ha nyerünk, akkor nem a teremtől nyerünk, hanem egy másik játékostól. Az, hogy a játékos pontosan adózzon, kellene igazolni a jövedelmet. Na az nem fog soha megtörténni, hogy pl.: a pokerstars jövedelemigazolást adjon neked egy kifizetést követően. Még bonyolítja a dolgot, hogy a sportfogadás, ami a tervezett törvény szerint nem adóköteles. A sportfogadás és a póker pénz kiutalást is ugyanarról a számláról teljesítik a termek.
[QUOTE=NovaTerra;418693]Az egyetlen járható út szerintem, ha a játékszervezőket, azaz a termeket megadóztatják a játékosokat pedig nem. Ahogy pár országban máködik. Egyszerűen a terem tudja igazolni a bevételeit. Ráadásul, ha nyerünk, akkor nem a teremtől nyerünk, hanem egy másik játékostól.
+111111
Ugyanugy mint élöpokernél, nyerögépeknél,ill.lottó,totó,tipmix stb...
ezt a kettőt csinálhatja egy navos. Nav és tanár. Semmi mást nem dolgozhat másodállásban.
Akit az nav magától vizsgál azt azért vizsgálja mert vett magának egy nagy értékű házat/telket/kocsit/akármit vagy mert tudják alapból hogy "bűnöző" . De az esetek nagy részében feldobás miatt folyik az ellenőrzés. Anyámnak ez a munkája navnál operatív ellenőrzési osztályon dolgozik.
Üdv! Én szlovákiai vagyok,4 éve megélhetési pókeres,most kaptam egy ajánlatot haveroktól albérletre magyarországra,de egyáltalán nem vagyok tisztában a dolgokkal...Ha átmegyek és ott pókerezek megadóztathatnak?Tudna nekem valaki infót adni erről esetleg?
Miért szlovákiában nem adóztál? Ha átjössz attól még szlovák törvények is érvényesek rád ha jól tudom. Így talán haza is adóznod kéne?
A szlovákiai része mondjuk "rendben van" :D
csak azt nem tudom,ha átmegyek,a magyar állam követelhet-e valamit.nagyon nem vagyok otthon ebben a témában,de azt tudom,hogy nálatok szabályozások folynak!?
Összefoglalva az érdekel,hogy mi van akkor,ha én szlovákiai bankba veszem ki a pénzt,de magyarországon pókerezek....
és ha se suli semmi és se számla? mert MB-hez nemtudom mennyi hozzáférésük van... szerintem semmi.