ftmatg
Válasz BMike35 kommentjére
2010. jan. 18. 21:54

Működhet hivatalosan. 2010.évi V.törvény

BMike35
Válasz ftmatg kommentjére
2010. jan. 20. 7:25

Bővebben is tudnál erről infót? Vagy egy linket ahol megtalálom a pontos leírást?

ftmatg
2010. jan. 20. 16:12

A Magyar Közlönyben megtalálod.
http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/2246

Bővebben is tudnál erről infót? Vagy egy linket ahol megtalálom a pontos leírást?

cincinatus
2010. jan. 20. 16:28

Érdekes a törvény.

Azért ez szép:

29/B. § (4) A kártyatermet üzemeltető gazdasági társaságnak legalább 25 millió forint alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie.

Magyarán egy félmilliós kft-vel nem lehet beindítani a boltot.

Csodálom hogy erről még nem beszéltek.

Viszont érdekes a játékadó megfogalmazása:

34. § (1) A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40%-a.

Kérdés mi számít "tiszta" játékbevételnek, mert ha normálisan lehet költségeket levonni, akkor már akár gazdaságos is lehet az üzemeltetés a vendéglátással együtt.

BMike35
2010. jan. 20. 22:02

A Magyar Közlönyben megtalálod.
http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/2246

Okés, ezt nagyjából már hallottam. Abban biztos vagyok, hogy az általam Bp.n látogatott póker termek egyike sem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Szóval csak van egy járhatóbb út is a terem nyitáshoz ami nem jár ilyen költségekkel, szabály betartással.

Zoleee
2010. jan. 20. 23:15

Okés, ezt nagyjából már hallottam. Abban biztos vagyok, hogy az általam Bp.n látogatott póker termek egyike sem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Szóval csak van egy járhatóbb út is a terem nyitáshoz ami nem jár ilyen költségekkel, szabály betartással.

Jó tanács: szerintem ne kezdj bele...

BMike35
Válasz Zoleee kommentjére
2010. jan. 21. 7:30

Jó tanács: szerintem ne kezdj bele...

És miért? Ezen a környéken nincsen ilyen és mivel a póker egyre nagyobb divat, rengetegen játszanak baráti társaságokban. Kis közvélemény kutatás után kiderült, hogy lenne igény rá, főleg a hétvégi versenyekre.
Na és akkor egy újabb kérdés! Ha csak alkalmanként lenen verseny rendezve, azt miként lehet "hivatalosan" lebonyolítani?

ftmatg
2010. jan. 21. 13:50

A törvény csak május 1-től lép hatályba. Eddig nem volt szabályozva ez a téma.
Természetesen nyithatsz egy termet, de az csak addig lesz buli amíg a hatóság be nem zárja. ;) Szerintem egyébként is ez vár a pókertermekre május 1 után mert most már van mire hivatkoznia a hatóságnak. Kivéve persze azokat akik megfelelnek a törvénynek.

ftmatg
2010. jan. 21. 13:59

A baráti társaságban való játék, meg a teremnyitás között azért van egy kis különbség. Sajnos aki eddig törvényes helyen akart játszani az csak kaszinóban tehette, de abból csak 3 van az országban(5 volt, de 2 nemrég bezárt).
Viszont ha lennének olyan termek amelyek megfelelnek a hatályba lépő törvényi előírásoknak az nagyon jó lenne. Meg az is jó lenne ha nem kellene elutazni az ország túlsó végébe.

És miért? Ezen a környéken nincsen ilyen és mivel a póker egyre nagyobb divat, rengetegen játszanak baráti társaságokban. Kis közvélemény kutatás után kiderült, hogy lenne igény rá, főleg a hétvégi versenyekre.
Na és akkor egy újabb kérdés! Ha csak alkalmanként lenen verseny rendezve, azt miként lehet "hivatalosan" lebonyolítani?

mpagnes
Válasz cincinatus kommentjére
2010. ápr. 9. 12:54

Érdekes a törvény.

Azért ez szép:

29/B. § (4) A kártyatermet üzemeltető gazdasági társaságnak legalább 25 millió forint alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie.

Magyarán egy félmilliós kft-vel nem lehet beindítani a boltot.

Csodálom hogy erről még nem beszéltek.

Viszont érdekes a játékadó megfogalmazása:

34. § (1) A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40%-a.

Kérdés mi számít "tiszta" játékbevételnek, mert ha normálisan lehet költségeket levonni, akkor már akár gazdaságos is lehet az üzemeltetés a vendéglátással együtt.

hello cincinatus

dobj erre egy minimális választ, mert privit nem tudok írni....zsolt vagyok, csak egy ismerős nevéről jelentkezek.....tudod én ki vagyok zárva a fórumról.....erről a névről majd írok...

Élő ügyfélszolgálat