Működhet hivatalosan. 2010.évi V.törvény
Bővebben is tudnál erről infót? Vagy egy linket ahol megtalálom a pontos leírást?
A Magyar Közlönyben megtalálod.
http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/2246
Bővebben is tudnál erről infót? Vagy egy linket ahol megtalálom a pontos leírást?
Érdekes a törvény.
Azért ez szép:
29/B. § (4) A kártyatermet üzemeltető gazdasági társaságnak legalább 25 millió forint alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie.
Magyarán egy félmilliós kft-vel nem lehet beindítani a boltot.
Csodálom hogy erről még nem beszéltek.
Viszont érdekes a játékadó megfogalmazása:
34. § (1) A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40%-a.
Kérdés mi számít "tiszta" játékbevételnek, mert ha normálisan lehet költségeket levonni, akkor már akár gazdaságos is lehet az üzemeltetés a vendéglátással együtt.
A Magyar Közlönyben megtalálod.
http://kozlony.magyarorszag.hu/pdf/2246
Okés, ezt nagyjából már hallottam. Abban biztos vagyok, hogy az általam Bp.n látogatott póker termek egyike sem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Szóval csak van egy járhatóbb út is a terem nyitáshoz ami nem jár ilyen költségekkel, szabály betartással.
Jó tanács: szerintem ne kezdj bele...
A törvény csak május 1-től lép hatályba. Eddig nem volt szabályozva ez a téma.
Természetesen nyithatsz egy termet, de az csak addig lesz buli amíg a hatóság be nem zárja. ;) Szerintem egyébként is ez vár a pókertermekre május 1 után mert most már van mire hivatkoznia a hatóságnak. Kivéve persze azokat akik megfelelnek a törvénynek.
Okés, ezt nagyjából már hallottam. Abban biztos vagyok, hogy az általam Bp.n látogatott póker termek egyike sem felel meg ezeknek a kritériumoknak. Szóval csak van egy járhatóbb út is a terem nyitáshoz ami nem jár ilyen költségekkel, szabály betartással.
A baráti társaságban való játék, meg a teremnyitás között azért van egy kis különbség. Sajnos aki eddig törvényes helyen akart játszani az csak kaszinóban tehette, de abból csak 3 van az országban(5 volt, de 2 nemrég bezárt).
Viszont ha lennének olyan termek amelyek megfelelnek a hatályba lépő törvényi előírásoknak az nagyon jó lenne. Meg az is jó lenne ha nem kellene elutazni az ország túlsó végébe.
És miért? Ezen a környéken nincsen ilyen és mivel a póker egyre nagyobb divat, rengetegen játszanak baráti társaságokban. Kis közvélemény kutatás után kiderült, hogy lenne igény rá, főleg a hétvégi versenyekre.
Na és akkor egy újabb kérdés! Ha csak alkalmanként lenen verseny rendezve, azt miként lehet "hivatalosan" lebonyolítani?
Érdekes a törvény.
Azért ez szép:
29/B. § (4) A kártyatermet üzemeltető gazdasági társaságnak legalább 25 millió forint alap- vagy törzstőkével kell rendelkeznie.
Magyarán egy félmilliós kft-vel nem lehet beindítani a boltot.
Csodálom hogy erről még nem beszéltek.
Viszont érdekes a játékadó megfogalmazása:
34. § (1) A kártyaterem játékadója a tiszta játékbevétel 40%-a.
Kérdés mi számít "tiszta" játékbevételnek, mert ha normálisan lehet költségeket levonni, akkor már akár gazdaságos is lehet az üzemeltetés a vendéglátással együtt.