Póker Fórum Archívum > Tőzsde > Érdemes-e a közeljövőben beszállni az amerikai részvényekbe?

Bumbanas
Válasz Polacheck kommentjére
2008. okt. 22. 11:48

Az OTP azért már elég baráti áron van, de semmiképpen nem shortolásban kell gondolkodni. Szerintem 2500 alá nem fog beesni, valahol most van a mélypontja.

Már alatta is van! Vegyél, vegyél, vegyél!!!
Ha lenne fölös 5 millám most OTP-t vennék, mert a külföldiek nem tudják amit mi: Ilyen betét/hitelezési gyakorlattal lehetetlen bukni. Fél évet adok és a duplája lesz az árfolyam.

want2push
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. okt. 22. 13:33

Már alatta is van! Vegyél, vegyél, vegyél!!!
Ha lenne fölös 5 millám most OTP-t vennék, mert a külföldiek nem tudják amit mi: Ilyen betét/hitelezési gyakorlattal lehetetlen bukni. Fél évet adok és a duplája lesz az árfolyam.

Azért javaslom a jövőbeli növekedési kilátásokat, valamint a jelenlegi magyar lakossági piacon meglévő verseny fokát is vegyétek figyelembe az OTP kapcsán.

Mindenkit emlékeztetnék a Matáv példájára, amely anno a Nasdaq és telekom bumm idején elszállt, majd a lufi kipukkanását követően beszakadt és azóta is gyakorlatilag ugyanazon a szinten van.

A párhuzam egyértelmű:
- korábbiakban folyamatosan túlértékelt részvény
- a saját szektorában a verseny megerősödése
- nemzetközileg az adott iparággal szembeni bizalomvesztés és az iparággal kapcsolatos növekedési kilátások csökkentése

Arról ne is beszéljünk, ha beüt a krach Magyarországon. Vajon melyik tőzsdei részvény fogja a legjobban megsínyleni? Szóval én óvatos lennék.

Igaz, hogy én nagy híve vagyok a piaci válságok idején való vásárlásnak, de nem biztos, hogy az OTP-re szavaznék most. Legalábbis, amíg az általános klíma nem változik az országban, vagy nemzetközileg. Vagy legalábbis nem látszanak annak egyértelmű jelei.

titcar
Válasz want2push kommentjére
2008. okt. 22. 14:43

az otp könyv szerinti értéke 3500. azaz 2500on vagy még lejjebb már "kilóra" megveszik az otp-t.

zend
2008. okt. 22. 15:38

Igaz, hogy én nagy híve vagyok a piaci válságok idején való vásárlásnak, de nem biztos, hogy az OTP-re szavaznék most. Legalábbis, amíg az általános klíma nem változik az országban, vagy nemzetközileg. Vagy leglábbis nem látszanak annak egyértelmű jelei.

Csak lehet mire meglátod a klímaváltozás jeleit már lemaradtál a legjobb beszállási pontokról.

netfalo
Válasz zend kommentjére
2008. okt. 31. 9:44

szerintetek érdemes lenne befektetni Lehman Brothers Holdings részvényekbe hosszútávra? Egy elég nagy múltú cég amelynek már csak a neve is értéket képvisel. A tegnapi záró ára 6,6 cent volt.

ilyen téren teljesen láma vagyok

chubbyhun
Válasz zend kommentjére
2008. okt. 31. 13:24

Csak lehet mire meglátod a klímaváltozás jeleit már lemaradtál a legjobb beszállási pontokról.

Igaza van wan2push-nak, Magyarországon mélyebb recesszió jön, mint bárhol máshol (magasabb adósság hányad miatt), így a tipikus magyarországi cégeket is jobban érinti meg a válság - vagyis elhúzódóbban érinti meg.

Így Ok, hogy lemaradhatok a vonatról, de egyelőre azt se tudni, hogy az elkövetkező időkben az a vonat merre indul... ilyen vonatra nem szeretk felugrani, mikor én tudom, hogy merre mennék :)
Szóval kockáztatni lehet, de erre a TPTK mellé most éppen elég scarry board van, szerintem max. hold.

Littlemage
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. okt. 31. 20:56

Wall street pár mondatban

Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek:

1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.

2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.

3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.

4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni.

5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat.

6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért."

7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot.

8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.

Isten hozott a Wall Street-en...

High_TT
Válasz Littlemage kommentjére
2008. okt. 31. 21:06

Ha valakinek problémája lenne a jelenlegi pénzügyi válság megértésével, a következő sorok segíthetnek:

1. Valamikor régen, egy indiai kis faluban egy ember bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat vásárol fel, darabját 10$-ért.

2. A falusiak tudták, hogy a környéken sok a majom, elmentek hát az erdőbe összefogdosni őket.

3. Az emberünk majmok ezreit vásárolta fel, mindegyikért kifizette a beígért 10$-t. Ahogy a majmok fogyni kezdtek az erdőben, a falusiak abbahagyták az összefogdosásukat. Erre az ember bejelentette, hogy 20$-t ad egy majomért. A falusiak fellelkesültek és újra elmentek majmokat fogni.

4. A majmok csakhamar még jobban megfogyatkoztak, a falusiak hazatértek. Az ember 25$-ra emelte az átvételi árat, de már így is nagyon nehéz volt majmot fogni.

5. Erre a férfi közölte, hogy 50$-t ad egy majomért, de sürgősen el kell utaznia egy kis időre, addig egy helyettese fogja őt képviselni, aki a nevében átveszi a majmokat.

6. Amikor elutazott, a helyettese azt mondta a falusiaknak: "Nézzétek ezt a sok majmot a ketrecekben, amit a főnököm vett tőletek. Eladom nektek darabját 35$-ert, és amikor az emberünk visszatér, eladhatjátok neki 50$-ért."

7. A falusiak összeszedték minden megtakarított pénzüket, és megvették az összes majmot.

8. Ezután a falusiak soha többet nem látták sem az embert, sem a képviselőjét, csak a rengeteg majom mászkált megint a környéken, úgy, mint azelőtt.

Isten hozott a Wall Street-en...

ó hogy ez dejó :)
és milyen igaz...

titcar
2008. okt. 31. 21:11

Azért javaslom a jövőbeli növekedési kilátásokat, valamint a jelenlegi magyar lakossági piacon meglévő verseny fokát is vegyétek figyelembe az OTP kapcsán.

az otp legalább 10 éve abból él, hogy van 1 millió ügyfelük, aki lusta arra, hoyg átmenjen másik bankhoz. évi 1-2% a lemorzsolódás ill. a fiatalság nagyrésze ott nyit először számlát, mer' "otp az mindenhol van" felkiáltással biztos jó lesz. viszonylag tudatos fogyasztóként nekem is vagy 3 évbe telt mire beintettem nekik...

Littlemage
Válasz titcar kommentjére
2008. okt. 31. 21:40

no igen... sztem is bár sokan anyazzak, de megis rengeteg ember náluk van. én is ott kezdtemanno, fasza kis junior kartyaval, bar akkor meg korantsem volt ekkora nagy versenyhelyzet.

Élő ügyfélszolgálat