Egy útkereső MTT-s mindenapjai...
Sziasztok!
Nem vagyok nagy fórumozó, de úgy érzem, most belekezdek én is. 4 éve pókerezem, a kezdeti sng után 3 éve csak MTT-ket játszom, kisebb nagyobb sikerekkel. A Stars. úgy érem, nem nekem való, kisebb termekben toltam, ipoker taxissanyi nickkel illetve 888-on LASTDEPOSIT. Mikrotétes nyerő reg vagyok (10-10k profit), akinek jelenleg megfeneklett a pályafutása és nem tudom, hogyan tovább, fejlődni szeretnék, de nem tudom, honnan tudnék új ihletet meríteni. Olvasom a másik nagy affiliate oldalt, oktatóvideókat, kézelemzések, saját kézelemzések stb., de egyéb angol nyelvű területeket nem, nincs rálátásom, ebben is kérnék segítséget.
Magamról: 32 éves leszek, Miskolcon élek, menyasszonyom van 5 éve és óriási Diósgyőr szurker vagyok.
Tavaly nyáron lakásfelújítás volt, illetve testvérem születendő gyermekének köldökzsinór donációjára (vagy minek mondják) adtam kölcsön, így a rollom óriási része odalett. Jelenleg 1500-ból próbálom folytatni 5 dolláros tétig tolom, de 2 hónapja 0-ás a játékom sajnos, nem tudok előre jutni, top 20 vagy ft 9 helyén kiesegetek, én vagyok a mincashking. :)
Hiába hozok szerintem jó döntéseket többnyire, minden 80-20, minden 70-30 bukta fontos szitukban, messze elkerül a szerencse és nem tudok belőle kitörni.
Példahandek: 1. turbó Szénné mákolós fish (aki előtte 2 db 30-70 és 1 db 20-80 húzott cl) emel dealerből jó nagyot, 5,5x et, mert nem akar postflop játszani. Visszaverem AJs bb-ből xx7xx board, out.
2. AA vs 66 utg emelés 3 call, bb-n én 3bet, csak a fish adja óriási potért xxxx river 6.
3. AJ vs A6 ft egy kis versenyen az ellen mániákus squezzelő. Aj emelek 5 handed játékban elsőként, bigsztekk call, villain all in 15 bb, én overbet all in, xxxx river 7. Baszhatom a szép reademet, ha megint lemákolnak.
4. végre valami, mondtam is barátnőmnek, most szurkolt, mert végre nyerek valamit. 2000 rebuyt vezetem jó sztekkel 40 bb, short all inját adom qq-val, mutatt AA. Marad: 25 bb , utána 3as all in t adok 14 bb effektív sztekkért kk-val megintcsak nem jó, majd bb-n callolok egy órási sztealű, gyakorlatilag kisvak any2 pusholgatót jj-vel. mutat 107s a flopon flösse lett out. Sikerült 12 perc alatt kiesnem.
Így tengetem napjaimat, nem picsogni akarok, de nincs kulcsszituáció amit hozni tudnék, néha nyilván rosszul is tolom, de kulcsszitukban többé-kevésbé jól döntök....
Jelenleg nem tudom, hogy miről fog szólni a naplóm, jelenleg jól esett kiírni magamból a variancia káros hatásait. Nagyon el vagyok kenődve, mert a sok tanulásnak és befektetett munkának most nem látom értelmét.
Célom, hogy tanuljak, fejlődjek, visszaépítsem a rollom újra 4-6k-ra és 10-20-ig tolni, ami a home limitem volt. Jelenleg főleg az foglalkoztat, hogy meddig tarthat ez a zérós játék, kinek mi volt a leghosszabb ilyen, mivel lehet ezt átvészelni és főleg miyen jó videókat érdemes nézegetni a 2 aff. oldalt leszámítva?
Köszönöm, hogy elolvastál, minden bíztatást, hozzászólást szívesen veszek és hálásan megköszönök :)
Azon nem gondolkodtál, hogy backeltesd magad? Manapság szerintem elpocsékolt idő, egyedül megpróbálni a magasabb tétre törni. Régen sokkal könnyebb volt, de most már igen csak nehéz, főleg a nagy varianciás (kis tétes) mtt-k területén.
Sokszor toltuk már egy tornán, talán még egy asztalnál is ültünk párszor 888-on. Nincs ebben semmi meglepő amit írtál nekem ez tavaly kb fél évig tartott. Amivel sikerült kicsit lendítenem a játékomon és ez már a statjaimon is és a rollomon is szépen látszott az a sok Aptok videó volt és az, hogy a kérdéses leosztásaimat posztoltam a fórum topicomba és ott is elég sok építő kritikát kaptam. Úgy gondolom, hogy 888-on a 10-20$-os tét MTT-ken nem elérhetetlen egy hobbi pókeresnek, míg ugyanez PS-en nem biztos, hogy menne!
Azon nem gondolkodtál, hogy backeltesd magad? Manapság szerintem elpocsékolt idő, egyedül megpróbálni a magasabb tétre törni. Régen sokkal könnyebb volt, de most már igen csak nehéz, főleg a nagy varianciás (kis tétes) mtt-k területén.
Sokszor toltuk már egy tornán, talán még egy asztalnál is ültünk párszor 888-on. Nincs ebben semmi meglepő amit írtál nekem ez tavaly kb fél évig tartott. Amivel sikerült kicsit lendítenem a játékomon és ez már a statjaimon is és a rollomon is szépen látszott az a sok Aptok videó volt és az, hogy a kérdéses leosztásaimat posztoltam a fórum topicomba és ott is elég sok építő kritikát kaptam. Úgy gondolom, hogy 888-on a 10-20$-os tét MTT-ken nem elérhetetlen egy hobbi pókeresnek, míg ugyanez PS-en nem biztos, hogy menne!
Az MTT varianciája a legnagyobb az összes póker variáns közül. A fiktív példa, amit linkelek 6000 db MTT ( nálam egy egész év ), 5 $-os átlagon, 800 fős AFI és 30 %-os ROI. Jól látható rajta, hogy a legjobb és legrosszabb kimenetel között több mint 20 K $ különbség van, ráadásul a "worst run" 6000 db versenyen keresztül csak BE. Természetesen a ROI növelésével nagyobb eséllyel zársz plusszban, és valamivel kisebb lesz a különbség a legjobb és legrosszabb kifutás között. Az adjon neked hitet, hogy a következő 6000 db MTT lejátszása után már közelebb kerülsz a hosszútávhoz. Addig pedig sok türelmet és kitartást és hasznos tanulást kívánok.
Poker Tournament Variance Calculator
Valamiért nem sikerült rendesen linkelni, de az adatok megadásával te is be tudod állítani.
Kicsit játszottam a számokkal én is és baromi érdekes mennyire kiszámíthatatlan az MTT világa! :)
Köszönöm szépen kertitörp a bíztatást, a kalkulátort megnézem!
Igen, erős a hitem, hogy újra nyerő pályára állok, nagyon bízom benne, mégis rohadt szar vele nap mint nap szembesülni, hogy soha nem a nyerő játékos iktat ki az asztaltól hanem a fish. :) Top szet. Király, na most megszívatam! 3/4 pot bet, adja, jaj de jó! Turnön backdoor flush esély, na túlemelem a potot, csak nem olyan agyatlan, hogy adja, ha arra játszott, meg amúgy full commiteddé teszem már..... River. Megjön a szín, mondom na jó, ilyen a világon nincs, hogy flösse lesz, ráverem, adja, flöss. És minden nap, minden nap... emelgetek, lopkodok, 3betelgetek, squezzelgetek építgetem a sztekkem és ft utolsó hely vagy top 20-ban kiszopat a hal úgy, hogy nem hiszek a szememnek... :)
Most éppen dolgozom, ha nem fogok, jönni fognak kézelemzések is, nem csak a picsogás... Szerencsére még nem tartok ott-ahogyan Dánfiú mondta egyszer-hogy a legrosszabb, ami egy pókerjátékossal megtörténhet, hogy elveszíti a hitét és megkérdőjelezi a döntései helyességét utólag. Úgyhogy nincs más hátra, csak előre!
Durva!
Mi a nicked Netrol? Hadd tanuljak már egy kicsit, megnézem otthon van-e historym rólad.
Üzzed üzzed én is szopóágon vagyok ha ez megnyugtat :D