Fontos, hogy a kilengések sem olyan fájdalmasak FL-en, mint NL-en, meg egy partiban sem lehet akkorát bukni. Ez fontos egy kezdő játékosnál, nehogy elmenjen a kedve.
Eleinte én is azt hittem, hogy ez az én játékom, meg az NL nem nekem való, de aztán amikor ráéreztem az ízére már nem érdekelt a FL, azóta nem is játszottam. Szerintem nálad is ez lesz előbb-utóbb:)
A hosszú bukó/nyerő szériákról még annyit, hogy azt hiszem Greenstein írta a könyvében (illetve valahol felsorolta) hogy cash game-ben adott évben 5 negatív hónapja, illetve 7 pozitív hónapja volt (persze a pozitív hónapokban többet nyert, mint a negatívokban vesztett). Persze az arányokra nem emlékszem pontosan, csak annyit akartam ezzel írni, hogy egyre magasabb téteken a javuló játékosállomány miatt egyre nagyobbak lehetnek a swingek.
Ezt fontos kezelni tudni, valamint elfogadni, ha az ember magasabb tétre megy. A BB/100 csökken, a volatilitás nő, de azért, ha az ember jól csinálja, abszolútértékben, értem itt, hogy "összegszerűen" azért mégiscsak többet kereshet.
Azóta a köv. történt velem:
Ahogy terveztem, augusztus 6-tól feljebb mentem FL$0.25-$0.50-re és átmentem a Pacific-re. Eleinte ment minden, mint a karikacsapás, bár a Pacific-kel kapcsolatos sirámaimat a pacifices topicban olvashatjátok. A fordulat akkor következett be, amikor ezeket a sirámokat meg is írtam a supportjuknak, megspékelve egy kérdéssel arról, hogy hol láthatom a bónuszom fejlődését. Választ ez utóbbira nem kaptam, de innentől kezdve 4 napon keresztül vesztettem egyfolytában, ráadásul úgy, hogy azelőtt a legrosszabb szériám 2 napos vesztés volt és most rengeteget játszottam, mert szabin vagyok.
Nem mondom, hogy csalnak a Pacificnél, hiszen ilyen balszerencse előfordulhat. Lehet, hogy az itthoni internet és gép lassúsága miatt nem voltam megfelelő (ideg)állapotban. Úgy döntöttem, hogy most két hét után váltok, a pacifices bónuszt majd később kiveszem és megyek a Titanra. Mindenesetre úgy érzem, jó döntést hoztam, mert újra nyerek.
Heti eredmények:
Pacific Poker:
Aug. 6-tól: 9,48BB/100h
Aug. 13-tól -3,48BB/100h
Titan Poker:
Aug. 20-tól 3,28BB/100h
3 hét összesen: 2,48BB/100h
Szerintem az első hét kicsit szerencsés volt, a második kifejezetten balszerencsés (próbálom a körülményekre fogni), a harmadik pedig átlagos (remélem kicsit gyengébb az átlagnál).
Úgy érzem, nem kockáztatok sokat, ha feljebb lépek, mert veszteni ott sem fogok, viszont a bónuszt könnyebben veszem majd ki.