herrbert74
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. aug. 4. 11:26

Fontos, hogy a kilengések sem olyan fájdalmasak FL-en, mint NL-en, meg egy partiban sem lehet akkorát bukni. Ez fontos egy kezdő játékosnál, nehogy elmenjen a kedve.

Igen, ezért is furcsa, hogy azt mondják, hogy a fix-limitben nagyobb a variancia. Szóval hosszú távon ugyanakkor nagyobb az ingadozás.

Eleinte én is azt hittem, hogy ez az én játékom, meg az NL nem nekem való, de aztán amikor ráéreztem az ízére már nem érdekelt a FL, azóta nem is játszottam. Szerintem nálad is ez lesz előbb-utóbb:)

Ez nagyon könnyen így lehet. Most még zavarna, hogy nem játszhatok meg egy flush-húzót, ha valaki túl nagyot emel meg hogy nincs benne annyi matek, de minden és mindenki folyamatosan változik. Szóval ahogy a vak is mondja, majd meglátjuk!

herrbert74
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. aug. 4. 11:37

A hosszú bukó/nyerő szériákról még annyit, hogy azt hiszem Greenstein írta a könyvében (illetve valahol felsorolta) hogy cash game-ben adott évben 5 negatív hónapja, illetve 7 pozitív hónapja volt (persze a pozitív hónapokban többet nyert, mint a negatívokban vesztett). Persze az arányokra nem emlékszem pontosan, csak annyit akartam ezzel írni, hogy egyre magasabb téteken a javuló játékosállomány miatt egyre nagyobbak lehetnek a swingek.

Ezt fontos kezelni tudni, valamint elfogadni, ha az ember magasabb tétre megy. A BB/100 csökken, a volatilitás nő, de azért, ha az ember jól csinálja, abszolútértékben, értem itt, hogy "összegszerűen" azért mégiscsak többet kereshet.

Ez valóban szörnyen hagzik, de ezeket a dolgokat el kell fogadni. Ezek együtt járnak a pókerrel. Rengeteg olyan dolog van a pókerben, ami ellentmond az intuíciónak, de épp ez a szép benne.

herrbert74
Válasz herrbert74 kommentjére
2007. aug. 23. 18:58

Azóta a köv. történt velem:

Ahogy terveztem, augusztus 6-tól feljebb mentem FL$0.25-$0.50-re és átmentem a Pacific-re. Eleinte ment minden, mint a karikacsapás, bár a Pacific-kel kapcsolatos sirámaimat a pacifices topicban olvashatjátok. A fordulat akkor következett be, amikor ezeket a sirámokat meg is írtam a supportjuknak, megspékelve egy kérdéssel arról, hogy hol láthatom a bónuszom fejlődését. Választ ez utóbbira nem kaptam, de innentől kezdve 4 napon keresztül vesztettem egyfolytában, ráadásul úgy, hogy azelőtt a legrosszabb szériám 2 napos vesztés volt és most rengeteget játszottam, mert szabin vagyok.

Nem mondom, hogy csalnak a Pacificnél, hiszen ilyen balszerencse előfordulhat. Lehet, hogy az itthoni internet és gép lassúsága miatt nem voltam megfelelő (ideg)állapotban. Úgy döntöttem, hogy most két hét után váltok, a pacifices bónuszt majd később kiveszem és megyek a Titanra. Mindenesetre úgy érzem, jó döntést hoztam, mert újra nyerek.

Heti eredmények:

Pacific Poker:
Aug. 6-tól: 9,48BB/100h
Aug. 13-tól -3,48BB/100h

Titan Poker:
Aug. 20-tól 3,28BB/100h

3 hét összesen: 2,48BB/100h

Szerintem az első hét kicsit szerencsés volt, a második kifejezetten balszerencsés (próbálom a körülményekre fogni), a harmadik pedig átlagos (remélem kicsit gyengébb az átlagnál).
Úgy érzem, nem kockáztatok sokat, ha feljebb lépek, mert veszteni ott sem fogok, viszont a bónuszt könnyebben veszem majd ki.

Élő ügyfélszolgálat