Érdekes póker partik - 2022. 03. 11
Lapok:
Játék: NLHE Cash Game Parti
Játékosok: 5 fő
Pozició: BTN
Kis vak: $0.25
Nagy vak: $0.5
NL50 6-max asztalon 4 ellenfél ellen játszunk és BTN pozícióban 4A lapokat kapunk. Az MP és CO dob. Mi 2,5 bb-vel emelünk. Az SB regulár játékos (23/13/3-bet: 9/agr: 4.8) 7 bb-ig 3-betel. A BB dob, s mi megadunk. A flopra 39Q lapok érkeznek. Az ellenfél 1/3 potot c-betel. Megadunk és turnre 5 lap érkezik. ezúttal fél potot betel az ellenfelünk. Rajtad, a sor mit teszel?
Tovább a partihoz
Csak a call játszik.
Mióta regular a 13% pfr stattal rendelkező player, aki 2.5bb openre 7bb-vel restealel SB v BU?
Maga a regular az angol regularly, rendszeresen játszó szóból ered, így attól még játszhat rendszeresen, hogy nem igazán képzett ;)
Maga a regular az angol regularly, rendszeresen játszó szóból ered, így attól még játszhat rendszeresen, hogy nem igazán képzett ;)
Szerintem a rendszeresen azt jelenti, hogy vmilyen szabaly vagy rendszer alapjan ismetlodik, tehat egy fish sosem fog rendszeresen jatszani. Sokkal inkabb hagyatkozik majd az erzelmeire vagy addikcioira, ami inkabb random lesz a beules gyakorisagat is tekintve.
Az angol regularly szo szelesebb korben hasznalt es ismert, mint a fonev valtozata, emiatt jobb ebbol levezetni. Sehol nem irtam olyat, hogy a (gyenge) reg nagy veszto lenne.
Szerintem a rendszeresen azt jelenti, hogy vmilyen szabaly vagy rendszer alapjan ismetlodik, tehat egy fish sosem fog rendszeresen jatszani. Sokkal inkabb hagyatkozik majd az erzelmeire vagy addikcioira, ami inkabb random lesz a beules gyakorisagat is tekintve.
Az angol regularly szo szelesebb korben hasznalt es ismert, mint a fonev valtozata, emiatt jobb ebbol levezetni. Sehol nem irtam olyat, hogy a (gyenge) reg nagy veszto lenne.
Lenyegeben mar masodszor irod le ugyanazt, amit en, csak hosszabban es cizellaltan, de ez mind erzelem, amit az utolso bekezdesben leirtal.
Abban gondolom egyetértés van, hogy a reg gyakorlatbani jelentése olyan törzsjátékost takar, aki pozitív várható nyereséggel játszik, a szakzsargonban erre alkalmazzuk. Az átlagnál jobbak good regek, a legjobbak top regek... az átlag alattiak weak regek, ez alatt érkezünk meg szerintem a feladványunkban szereplő player által képviselt halmazba, ahol a fishregek és passzív fishek között már magyon nehéz bárhol éles határt meghúzni. Abban azért biztos vagyok, hogy a good regek soha nem neveznek 6max CG-n egy 23/13-as játékost regnek, ezért a cikkben elég meglepő.