Bél@
Válasz Rocco007 kommentjére
2014. ápr. 11. 9:53
Géniusz? A világ top játékosa 4 éven keresztül? Szanaszét aláz?
Épphogy veri a centes mezőnyt...Nézd meg az ITM finishes rész OPR-en, TOP 3-ban a harmadik helye a legtöbb, és az első a legkevesebb. Egy géniusznak illene fordítva szerepelni. Dobogóra is jóval kevesebbszer kerül mint egy közepes képességű bot tenné. Sosem volt downswingben(azaz mindig:), ennyi a skillje, játszani évi 20-40k játékot. Volt egy jó hete 3-4 éve, nem szállt ki, ennyi.
BT86
Válasz partycsabi kommentjére
2014. ápr. 11. 16:13
Minél kisebb a winrate, annál nagyobb lesz a negatív swing.
1,6% az ev roi. Nem tudom mennyi érhető el, de gondolom több. Ez gyakorlatilag 0,8% roi eltérés 25k-s mintán.
De én 2 részben nézném a grafikont. Amíg stabilan hoztál 3,5-4% roi-t, addig csak kisebb swingek voltak. Az utolsó 10K-ban viszont az ev kb 0,5%.
partycsabi
Válasz BT86 kommentjére
2014. ápr. 12. 12:39
Minél kisebb a winrate, annál nagyobb lesz a negatív swing.
1,6% az ev roi. Nem tudom mennyi érhető el, de gondolom több. Ez gyakorlatilag 0,8% roi eltérés 25k-s mintán.
De én 2 részben nézném a grafikont. Amíg stabilan hoztál 3,5-4% roi-t, addig csak kisebb swingek voltak. Az utolsó 10K-ban viszont az ev kb 0,5%.
Az tény h nem értem el akkora EV roi-t a "2.részben", de ahogy Fricirics mondta: "alapszabály, hogy ha nagyon durván mákolnak egy adott időszakban, akkor az ev-d is rosszabb lesz, mivel kevesebbszer lesz nagy stacked, és kevesebb ev-t tudsz gyűjteni."
Tir-X
2014. ápr. 12. 12:46
akkor az ev-d is rosszabb lesz, mivel kevesebbszer lesz nagy stacked, és kevesebb ev-t tudsz gyűjteni."
Hát meg az EV is csak az, hogy milyen lap ellen kerül be. Erre még jöhetne egy olyan vonal is, hogy milyen volt az EV-d a várható range ellen, ami lehet az ellenfelednél. Lehet egy allin esetén 20% megadó rangere számíthatsz, de olyan runja volt az arcnak, hogy 3 ilyen esetből 3-szor ász párt mutatott.
Az EV-d a béka segge alatt van ettől, mert az EV-ben nem látod a G-Bucksokat, hogy hogyan futottál azt tekintve, kinél mi volt épp.
Egy szó mint száz, az EV vonal haszontalan, és a fentiek miatt nem sokkal mutat többet a játékod milyenségéről, mint a valós winrate.
BT86
2014. ápr. 12. 13:47
Az tény h nem értem el akkora EV roi-t a "2.részben", de ahogy Fricirics mondta: "alapszabály, hogy ha nagyon durván mákolnak egy adott időszakban, akkor az ev-d is rosszabb lesz, mivel kevesebbszer lesz nagy stacked, és kevesebb ev-t tudsz gyűjteni."
Én meg ezt: "Minél kisebb a winrate, annál nagyobb lesz a negatív swing."
Nem tudom a 2 hogy függ össze, mivel az ev és az eredmény különbségét néztük.
Amíg magasabb volt a roi, negatív irányba sokkal kisebb swingek voltak. Viszont a 2. szakaszban a sokkal kisebb roi hozta ezt a nagy ev különbséget.
Nem tudom erre is van-e variancia kalkulátor. De érdemes megnézni és játszani vele, hogy ne érjen meglepetés.
mátííí
2014. ápr. 13. 13:37
BT86 arra akar kitérni hogy minél "kevésbé" vered a mezőnyt annál nagyobb swingjeid lesznek ami úgy tudo valóban igaz.Partycsabi meg arról beszélhogy DS-be EV-t se lehet szerezni(ahogy Tir-x is leírt)kb elbeszéltek egymás mellett.Mellesleg Tir-x nagyon jól leírta adolgokatt de azzal nem nagyon értek egyet hogy hülyeség az EV,mivel azok a dolgok amiket leírtl elvieg hosszútávon kiegyenlítődnek.
mátííí
2014. ápr. 14. 2:09
Tir-X
Válasz mátííí kommentjére
2014. ápr. 14. 9:44
mivel azok a dolgok amiket leírtl elvieg hosszútávon kiegyenlítődnek.
Azért tartom feleslegesnek, mert ez csupán egy "szerencsefaktor" jelzése, hogy milyen lapok érkeznek a különböző utcákon. Viszont rengeteg egyéb hasonló faktor van, melyhez képest már elenyésző lesz, hogy nekünk ez most az egyiket mutatja.
- a range melyik részébe néztél
- a range melyik része van Nálad
- máker vagy, mert a hónapban 10 AA vs KK-t kaptál, és csak 1 KK vs AA-t
- 10 fishből 8 tiltre megy egy bizonyos hand után, és elszór még két beülőt számodra, most épp behúztad-e a 80%-ot vagy sem
- flip: jön egy fish az asztalodra, balodra ül vagy jobbodra?
- amikor hívások után csak riveren kerül be a stack maradék része, de be kell neki, még akkor is, ha lejött 1-2 húzó kiegészítése. Ezekben a szitukban nem látjuk, hogy hogyan futunk
Elég sok dolgot lehetne még sorolni szerintem, és mind olyan, ami hosszútávon majd kiegyenlítődik, és lehet, hogy valaki EV alatt fut 3 hónapja, az említett szitukban meg egy büdös nagy máker pl. :) Vagy fordítva.
Ez persze csak az én véleményem :) De kitartok mellette :D
Matt Coburn
Válasz BT86 kommentjére
2014. ápr. 16. 11:15
Nagyobb mintákon nekem még sosem volt olyan hogy a piros vonalat utolértem, egyszerűen lehetetlennek tartom hogy annyi kedvező lapütközést kapjak mint ahány kedvezőtlent kapok akárcsak egy session alatt. :-D Egyébként ez a sok mínusz az a másik oldalon megjelenik valahol? Olyan statik nincsenek hogy a piros megy a béka segge alatt? Mert ha mindenki mínuszban van akkor piszkos csalás áldozatai vagyunk, Starsról átmegyek a Fulltiltre játszani, ők tisztességesek. :-DD
Kamanduk
2014. ápr. 16. 12:43
Én egyszer utolértem a piros vonalat 225 k hand után, aztán megint csúnyán elhúzott. :)