Nem kell olyan gyakran kivenni pénzt. Fél évente kiveszel egy nagyobb összeget, arra az alkalomra kiutazol Ausztriába, és hazahozod a kesst.
Minden másra ott a netbank.
Én csak a pénz levételéről és lekötésekről beszélek, másra nincs szükség.
Kp-val kell mindenért fizetni.
tudsz, de annak mi ertelme???
(nyoma marad a tranzakcionak..)
2010. január 1-ig nincs Ausztriának névre szóló jelentési kötelezettsége a külföldi számlatulajdonosok miatt az érintett országok felé.
Jelenleg ez van.(vagyis nem olvastam mostanában sehol, hogy ez változott volna)
2010. január 1-ig nincs Ausztriának névre szóló jelentési kötelezettsége a külföldi számlatulajdonosok miatt az érintett országok felé.
Jelenleg ez van.(vagyis nem olvastam mostanában sehol, hogy ez változott volna)
Ha ezt nekem írtad, akkor mondom, hogy én az atm-es kp felvételre értettem.
Ezt nem neked írtam, csak általánosságban, hogy mások is tudják.
Az ATM-es KP felvételnek meg van nyoma, amit pár kattintással az APEH megtudhat(a bankoktól, amelyiknél a kártya volt használva), még egy külföldi bankkártya esetén is.(persze van egy-két speckó kártya amit nem lehet lenyomozni)
Pontosan tudják a kártya számát, a kártyához tartozó nevet, a mögötte levő bankszámlát, illetve hogy mennyit vettél fel, vagy egy POS terminál használata esetén, hogy mit vettél a boltban.
Úgyhogy csak óvatosan ezekkel a tranzakciókkal.
Osztrák számla+kártya esetén kint kell használni a kártyát.
Üdv
Azt gondoltam, hogy vissza lehet keresni az atm-es tevékenységeket, de nem hiszem, h ez automatikusan landol az apeh asztalán minden hónapban névre lebontva (főleg, ha külföldi valami által adott kártyával történt). Ha nem művelsz semmi figyelemfelkeltőt, akkor egész sokáig el lehet így is lenni a zavarosban, nem?
Azt nem tudom, hogy mi alapján sikít az apekkos gép, hogy milyen összegnél(sztem itt nem millókról van szó) ATM esetében, de az biztos, hogy a kártyát működtető banknál minden adat rögzítve van.
Nem attól kell félni, hogy minden nap 20K HUF-ot felveszel egy ATM-ből és holnap kopognak, hanem attól hogy 2 éve múlva kapsz egy vagyonosodási vizsgálatot, és akkor minden előttük lesz, még az is, ha ma este bemész azzal a kártyával a tacskóba az esti buli miatt egy táca sert venni.
MINDEN!
A bünti összege meg súrolni fogja ezeknek a kivéteknek az összegét, meg örülni lehet ha nem indítanak ellened valamilyen egyéb büntető eljárást ha bevallod hogy honnan van a píz.
Ja és az ilyen vizsgálatokat bejelentés miatt szokták indítani, amit általában egy közeli hozzátartozó tesz meg :D
Azt nem tudom, hogy mi alapján sikít az apekkos gép, hogy milyen összegnél(sztem itt nem millókról van szó) ATM esetében, de az biztos, hogy a kártyát működtető banknál minden adat rögzítve van.
Nem attól kell félni, hogy minden nap 20K HUF-ot felveszel egy ATM-ből és holnap kopognak, hanem attól hogy 2 éve múlva kapsz egy vagyonosodási vizsgálatot, és akkor minden előttük lesz, még az is, ha ma este bemész azzal a kártyával a tacskóba az esti buli miatt egy táca sert venni.
MINDEN!
A bünti összege meg súrolni fogja ezeknek a kivéteknek az összegét, meg örülni lehet ha nem indítanak ellened valamilyen egyéb büntető eljárást ha bevallod hogy honnan van a píz.
Ja és az ilyen vizsgálatokat bejelentés miatt szokták indítani, amit általában egy közeli hozzátartozó tesz meg :D