Bankrollmanagementnek pont az a lényege, hogy nem úszhat el, mert meghatározott beülő számnál kötelez a visszalépésre.
Tehát csak a ráfordított idő úszhat el.
...
A pókert most komolyabb vizekre akarom terelni, a nagy kérdés az, hogy a vagyonom hány %-át "áldozzam" be pókertőkének. Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy van egy jól működő cégem, és átlagon felüli vagyonnal rendelkezem. Ettől függetlenül természetesen hülyeséget nem akarok csinálni, nem az a célom, hogy ebből bukjak egy rendeset.
...
Bankrollmanagementnek pont az a lényege, hogy nem úszhat el, mert meghatározott beülő számnál kötelez a visszalépésre.
Tehát csak a ráfordított idő úszhat el.
egy gyors számítás NL 6max-ra:
szerintem 500 usd pont elég, ez 50 beülő NL10-en.
mondjuk jól megy a játék: legyen 4bb/100 a nyereség, + 2bb/100 a rakeback = 60 cent / 100 leosztás. ezzel a tempóval 80-90.000 hand alatt megduplázhatod a bankrollodat, és feljebb léphetsz egy szintet. ez kb. 2 hónapig tart.
ha minden jól megy - rengeteg tanulás mellett - fél év alatt eljuthatsz NL100-ra. itt is tartod a 4bb/100+2bb/100 szintet, azaz 6 dollárt keresel 100 leosztásonként. havi 40-50K handet játszva az havi 2500-3000 usd.
ezek a számok egy átlagos regulár számai. lehet velük vitatkozni (kinek nagyobb a répája...) de nem érdemes, mert a PTR-n egy csomó reget megnéztem. a winrate nagyjából 0 és 8 bb/100 között szórást mutat, a nagyátlag 4bb/100. (azaz 2 ptbb/100)
NL100 felett már egyre nehezebb az élet. semmi nem garantálja, hogy mondjuk NL400-on vagy NL1000-en stabil nyerő tudnál lenni, akármennyit is tanulsz. ugyanúgy ahogy nem lesz mindenkiből top 100-as teniszező aki napi 8 órát edz, de lehet hogy még top 1000-es sem...
tehát összefoglalva: átlagos képességekkel, nagy szorgalommal, nyugodt érzelmi háttérrel, hosszútávú stressz tűréssel, stb. átlagos grinderként havi 2.500-3.000 usd-t tudnál keresni. a mezőny egyre nehezebb, a magánéletet egyre jobban alá kell rendelni a játéknak. nem tudom ez az összeg kinek kevés, kinek sok, de a 100 leggazdagabb magyar listáján még sokáig nem fogunk póker játékost látni.:D
Ami még kérdés, mit javasoltok limitváltással kapcsolatosan? Mikor merészkedjek feljebb majd?