Póker Fórum Archívum > Bankroll management > Mikor váltsunk tétet és mennyit lehet tétenként nyerni?

makkkiraly
Válasz Zoli kommentjére
2008. jan. 24. 11:04

A BB (bigbet) a nagyvak kétszerese. pl. 1BB NL25 asztalon 50 cent. A PTBB/100 azt jelenti hogy 100 leosztás alatt hány BB-t pluszt (vagy mínuszt) hoztál össze. PT= Pokertracker. A táblázatban a piros érték már nyerő (plusz előjelű) a sárga értékeknél már lehet a szintváltáson gondolkodni, a kéket csak nagyon kevesen tudják elérni. Nekem a cél egyenlőre a sárga tartomány.

Vagyis akkor 5 PTBB/100 NL25ön azt jelenti, hogy 100 leosztás alatt legalább 2,5 dollárt vagy eurót kell nyerni egy asztalon? Csak, hogy tisztán értsem.

buktar
Válasz makkkiraly kommentjére
2008. jan. 24. 12:03

Igen, de nem egy asztalon, hanem összesen számolja a PT.

makkkiraly
Válasz buktar kommentjére
2008. jan. 24. 12:24

Köszönöm mindkettőtöknek.

titcar
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 29. 2:20

Szerintem is. Az igaz hogy a sign up bonusz egy kicsit jobban fizet, de előny hogy nem kell állandóan termet váltogatni, megszokni az új szoftvert, újból kezdeni a PT adatok gyűjtését stb. Szerintem az RB ebből a szempontból kényelmesebb.

Off:

NL25: 5PTBB/100 vagy kevesebb; 6-9PTBB/100; 10PTBB/100 vagy több (max. 20)
NL50: 4PTBB/100 vagy kevesebb; 5-8PTBB/100; 9PTBB/100 vagy több (max. 16)
NL100: 3PTBB/100 vagy kevesebb; 4-7PTBB/100; 8PTBB/100 vagy több (max. 14)

Akinek sikerült szintváltás előtt ezeket a számokat elérni az tegye fel a kezét!:)

nl25->50 előtt 6.0 ptbb/100 :) (sajna csak 20K van bent PT-ben, szóval lehet hogy jelentősen is eltér ettől)

szerintem ha az ember kezdi érezni, hoyg erősebb a mezőnynél, akkor próbálkozhat a váltással, amennyiben megvan a megfelelő bankroll is. aztán ha mégse jön be még mindig vissza lehet menni 1el kisebb tétre, csak meg kell húzni 1 határt, hoyg mi az a szint ahol inkább visszalép az ember 1-2hétre vagy ameddig jólesik :)

peterpanic
Válasz titcar kommentjére
2008. máj. 9. 14:34

én most állok a szokásos NL25-NL50 váltásnál, az NL25-ös mezőnynél jobbnak érzem magam, és stabil nyerő is vagyok, 8+ptbb/100-al.
30 buyinem van jelenleg NL50-re, és tényleg nagyon sikerül az asztalválasztás is, szinte mindig a kontinens legnagyobb halaival játszok, de egyszerűen nullszadós vagyok. ez pedig nem hangzik olyan jól.
szétesik a játékom NL50-en, nem tudom élvezni a pokert, calling station leszek, megvisel a természetes 4-5 buyinesen variancia is.

a megoldás csak annyi, hogy megvárom míg meglesz a 45-50 buyinem és akkor váltok?
vagy van valami alternativa még?:)

hátrányban érzem magam, mert nem tudok olyan felszabadultan játszani mint ők.

medgypeti
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 9. 14:40

én most állok a szokásos NL25-NL50 váltásnál, az NL25-ös mezőnynél jobbnak érzem magam, és stabil nyerő is vagyok, 8+ptbb/100-al.
30 buyinem van jelenleg NL50-re, és tényleg nagyon sikerül az asztalválasztás is, szinte mindig a kontinens legnagyobb halaival játszok, de egyszerűen nullszadós vagyok. ez pedig nem hangzik olyan jól.
szétesik a játékom NL50-en, nem tudom élvezni a pokert, calling station leszek, megvisel a természetes 4-5 buyinesen variancia is.

a megoldás csak annyi, hogy megvárom míg meglesz a 45-50 buyinem és akkor váltok?

Sztem ne add fel, próbálkozni kell.Persze ha tartósan 30 beülő alá mész, mondjuk 25 körülire akkor lépj vissza.

Valhalla
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 9. 15:53

hátrányban érzem magam, mert nem tudok olyan felszabadultan játszani mint ők.

Nyugi, nyugi, nem kell elkapkodni semmit. Alacsony téten játssz sokat, elemzd és vagy elemeztesd a játékodat. Ha nem tudod összerszedni a feljebblépéshez szükséges bankrollt, min 35 de inkább több BI-nt, akkor mégis miben bíznál magasabb szinten. Ráadásul nekem többen is azt mondták, sokkal hamarabb összejön a BI magasabb szinthez, mintsem az ember játéka, tudása is eljut ugyanoda. Szal előbb tarolj lejjebb, néhány sorral feljebb láthatod az igazán jók 20 PTBB körül teljesítenek, érd el te is :D

kanrich_
Válasz Valhalla kommentjére
2008. máj. 9. 17:29

Nyugi, nyugi, nem kell elkapkodni semmit. Alacsony téten játssz sokat, elemzd és vagy elemeztesd a játékodat. Ha nem tudod összerszedni a feljebblépéshez szükséges bankrollt, min 35 de inkább több BI-nt, akkor mégis miben bíznál magasabb szinten. Ráadásul nekem többen is azt mondták, sokkal hamarabb összejön a BI magasabb szinthez, mintsem az ember játéka, tudása is eljut ugyanoda. Szal előbb tarolj lejjebb, néhány sorral feljebb láthatod az igazán jók 20 PTBB körül teljesítenek, érd el te is :D

Teljesen egyetértek! Ne hamarkodd el a szintlépést, a lényeg: türelem, türelem, türelem! Én a helyedben 50Buyinig biztosan várnék, és csak utána mennék fel 50-re! Minden szint között van különbség, aki azt állítja, hogy ez nem igaz, szerintem téved. 20PTBB/100-at azért ne várd meg, de ha 6PTBB-t csinálsz mondjuk 80k hand alatt, akkor szerintem tehetsz egy próbát.

R1per2
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. máj. 9. 17:57

Az én kis tapasztalatomból származó véleményem, ami elsőre nekem működik is. Valószínű a többség túl konzervatívnak és óvatosnak találja, ai igaz is lehet.
- NL10 alatt nem érdemes elkezdeni játszani, mert az alatt play money a szint, illetve már kezdőként is lehet NL10-en többet összehozni, mint az átlag magyar havi kereset :D
- Kezdésnek sss, amire vissza lehet térni, ha vesztünk (én 50dolcsit vagy eurót mondok határnak, azalatt sss grind, afölött jöhetnek a fél és teljes beülős játékok NL10-en), ha nem akarunk viszatérni rá, akkor mehet a befizetés. Már csak azért is NL10-en érdemes kezdeni, mert ott nem tudunk sok pénzt elbaszni.
- Szintlépés 100K hand stabil nyerése után, amit mondjuk nem tudom mit jelent ptbb/100-ban, olyan 4 fölött. Ebből következik, hogy ha nem cashoutolunk, nagyon meghízik a BR, úgyhogy az is bőven belefér szintlépések előtt is.

Tehát a lényeg, ne a BR határozza meg, melyik szinten játszunk, hanem a játéktudás. Ha NL25-ön vesztő vagy, hiába van 10K euró a számládon, NL10-en kell játszani.

Agostini
Válasz R1per2 kommentjére
2008. máj. 9. 18:39

Tehát a lényeg, ne a BR határozza meg, melyik szinten játszunk, hanem a játéktudás. Ha NL25-ön vesztő vagy, hiába van 10K euró a számládon, NL10-en kell játszani.

ebben van valami ... de azért egy 2k$ os br, ne üljön már nl200on:) ha még olyan jó is. ettől független, tényleg nem a br minden. amíg valaki nem érzi úgy, vagy nem látja úgy ,hogy veri\verheti az adott szintet akkor tényleg jobb kicsit várni még.

bár szerintem peterpanic esetében, szó sincs tudás hiányról stb. egyszerűen egy elég kellemetlen bad beat és pech szériát fogot ki. ilyen "medgypeti féle" nl50-es kötelező down:)

szerintem bajod nem lehet az nl25ből,de nl50en is bőven megállod a helyed, és akkor most jön képbe a fenti idézet .. :rolleyes: ;) persze br man. mindenek előtt! :p

Élő ügyfélszolgálat