Póker Fórum Archívum > Élő póker > Low stakes CG keresése BP-en

lawabidingcitizen
Válasz lawabidingcitizen kommentjére
2013. ápr. 5. 8:19

Szerintem 50/50-en, és 100/100-on imkább hobbijátékosok, és gamblerek ülnek. Én is hobbiból megyek majd le játszani, viszek max 12-15K-t magammal, és várom a jó lapot!

bankroll managment-et nézem, bár ha bukok, akkor majd kevesebbet járok kocsival ( drága a benzin)

rockett
Válasz jabyga kommentjére
2013. ápr. 5. 11:46

Ha nl2-t vered x bb/100-zal, akkor elmondható, hogy nagy mintán legalább annyival fogod verni a jelenlegi élő mezőnyt. Az más kérdés, hogy óriás roll, tiltmentesség, és a szokásosnál is nagyobb türelem kell hozzá.

jó azért ne túlozzunk. Továbbra sem értem, hogy hasonlítunk online bb/100-at élőhöz, amikor, szükségesek más skillek az élő gamehez mint az onlinehoz, általában nagyobb a rake, és rakeback sincs. Türelem nyilván szükséges a kevés leosztás miatt, a tiltmentesség sztem, online nyerőként is szükséges, az meg, hogy mekkora roll kell, megint több mindenből tevődik össze (BRM, hol játszol CG-t stb.)

jabyga
Válasz rockett kommentjére
2013. ápr. 5. 11:59

jó azért ne túlozzunk. Továbbra sem értem, hogy hasonlítunk online bb/100-at élőhöz, amikor, szükségesek más skillek az élő gamehez mint az onlinehoz, általában nagyobb a rake, és rakeback sincs. Türelem nyilván szükséges a kevés leosztás miatt, a tiltmentesség sztem, online nyerőként is szükséges, az meg, hogy mekkora roll kell, megint több mindenből tevődik össze (BRM, hol játszol CG-t stb.)

Hát amilyen asztalokat én szoktam látni(törzsvendégek), ott asztalonként szokott lenni max. 1-2 reg(viszont ők online regek), néhány nem teljesen fogalmatlan fish, és mellette 5-6 totálisan agyatlan, PS freeroll szintű játékos. Van párezer handem nl2-ről, és az ilyen asztalok már ritkák. Maximum annyi, hogy az nl2-es regek nem olyan jók, mint az a pár élő reg, akit említettem. De ellenük meg nem kell nagy levelingbe kezdeni, ilyen egyszerű.
Rakebackről egy szót sem ejtettem... Milyen skillekre gondolsz, amik annyira kellenek az élőhöz?
A tiltmentességet meg úgy értettem, hogy élőben amikor 20 handet játszol óránként, jóval nehezebb hidegvérűnek maradni egy bad beat után. A BR milyen "több mindenből" tevődik össze? Annyit írtam, hogy nagyobb br kell, mert jóval deepebb a játék, és jóval nagyobbak az emelések, sokkal több a call.

rockett
2013. ápr. 5. 12:29

Hát amilyen asztalokat én szoktam látni(törzsvendégek), ott asztalonként szokott lenni max. 1-2 reg(viszont ők online regek), néhány nem teljesen fogalmatlan fish, és mellette 5-6 totálisan agyatlan, PS freeroll szintű játékos. Van párezer handem nl2-ről, és az ilyen asztalok már ritkák. Maximum annyi, hogy az nl2-es regek nem olyan jók, mint az a pár élő reg, akit említettem. De ellenük meg nem kell nagy levelingbe kezdeni, ilyen egyszerű.
Rakebackről egy szót sem ejtettem... Milyen skillekre gondolsz, amik annyira kellenek az élőhöz?
A tiltmentességet meg úgy értettem, hogy élőben amikor 20 handet játszol óránként, jóval nehezebb hidegvérűnek maradni egy bad beat után. A BR milyen "több mindenből" tevődik össze? Annyit írtam, hogy nagyobb br kell, mert jóval deepebb a játék, és jóval nagyobbak az emelések, sokkal több a call.

Nem beszéltél a rakebackről, csak a winrateről, amit komolyan befolyásol a rake-rakeback páros, és ez a 2 tényező valamilyen szinten az élő poker nagy hátulütője. Sztem, mint skill, sokkal jobban bejön az emberi tényező, nincs HUD, csak azokat a statokat tudod amit megjegyzel fejben magadnak. A reakcióid látják mások, ezért nem árt figyelni a testbeszédedre, ahogy nagyon fontos, hogy te is figyelj a jelekre. Pl. online nehéz olyan tellt elkapnom, hogy sikeres turn és river c/r-t hajtsak végre (egy partyn belül, ha nem fogalmaztam világosan), míg élőben megesett, hogy az ellenfél a river láttán előkapta zsetonjait és játszadozott vele... egyértelműen az emelést fontolgatta, így passzoltam, mégis hozzám került az összes zsetonja. :P A türelmet már említettük, egy online 6max regnek 4-6 asztalon sem kell nagyon türelmesnek lennie, mindig van valahol akció. Élőben lassan halad a játék, és néha nehéz rávenned magad, hogy a nélküled lejátszott partykat is figyelgesd, a csinos osztólány/masszőrlányok helyett...

A tiltmentességgel továbbra is tudok vitatkozni, mennyivel nehezebb mondjuk hyper HUban gyors 8-10BI elbukása után nem tiltelni? Vagy MTT session közben kiesni a legnagyobb versenyeidről, és higgadtan végigtolni a kisebb lassú versenyeket, akkor is, ha csak töredékét hozzák vissza egy nagyobb bukó sessionnek? Sztem ez csak hozzáállás kérdése, és egyébként is tudjuk jól, hogy 1-1 hand, session eredménye mit sem számít, hosszútávon gondolkodunk.

Az utolsó részhez meg hozzáfűztem, hogy nem mindegy, hogy hol CGzel. Arról ugyanis te nem beszéltél, hogy magyar cash gameről van-e szó. Márpedig vannak helyek külföldön ahol a játék 100bb deepen kezdhető maximum, én ezeket jobban is szeretem, mint az itthoni, sokszor szuperdeep játékokat. Aki viszont ezeket szereti, és jó is benne, nagyobb winratet is kell hozzon. A variancia azért nagyobb, mint online, mert borzasztóan kevés handet játszol le. Mivel a mezőny szar, és csak 1 asztalozol, nem nagyon fogsz hamarjában elbukni 4-5BIket sem (nekem mondjuk 100-200on 40k lenne egy BI legalább ha játszanám, szóval nem 100bb=1BI-ban gondolkodom), szóval szvsz egy 20-25BI-el bőven bele lehet vágni a gamebe, anélkül, hogy komoly pofont kapnánk.

misirulez
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. ápr. 5. 12:41

egy NL10 reg mondjuk lehet jobban tud keresni 100-200on ha jól csapják neki, fene tudja.

Online nl10 megverése 3bb/100-al + némi RB mondjuk 20%, amivel ez lesz kb. össz: 5 bb/100
1 óra 4-6 asztalon = 500 leosztás.
havi 20 nap, 6 óra játék = 60,000 leosztás / hó -> 300$ (kb. 70k Ft.minusz banki fee ofc.)

élő 1 óra = 20 leosztás.
Havi 20 nap, 6 óra játék = 2400 hand / hó, itt a 70k Hufhoz kell 3,5 buyint nyerni, kb. 15bb/100-at kell hozni, de a rake nagyobb.

Nagyjából ugyanaz a mekis órabér jön ki mindkettőnél, csak élőben el kell viselni az indiánokat, oda meg vissza kel utazni, nem akkor csinálod amikor kedved van stb. Online, ha nagyobb mintán hozol 5bb/100-at akkor egy idő után vagy a bb/100 fog növekedni, vagy az asztalszámot növeled vagy magasabb tétre lépsz. Tehát sokkal tágasabbak az "előrelépési" lehetőségeid, míg élőben a legtöbb helyen 500/500 is ritkán fut, hosszú várólistával stb. Online a handjeid 2 perc alatt meg tudod osztani skypeon fórumon gyorsabban fejlődsz nagyobb tapasztalatot gyűjtesz a több hand miatt, míg élőben egy vesztes parti után 10 órával már nem biztos hogy pontosan emlékszel a stack / pot méretekre a board alakulására stb. Igazából az élő játéknak én semmi előnyét nem látom, csak úgy ha extra magas téten lehet "tényleg" nagy fishekkel tolni.

A "tényleg" nagy fishek alatt pedig azokat értem akik nem csak pre játszanak rosszul...mióta sokat HUzok és ott kb. csak postflop játék van már tudom, hogy van egy rakat olyan fish aki preflop rossz döntéseket hoz, de postflop már gondolkozik / alkalmazkodik / polarizáltan játszik , ők azok akik élő asztalon játszanak valszeg 40/10-et és azt hiszitek, hogy egy nl2-es postflop tudással majd rommá fogjátok verni -ami ugyebár mint tudjuk egy nemlétező dolog, mert aki még csak az nl2-őt tudja megverni annak tényleg halvány lila gőze nincs arról hogy mi az a postflop játék-, aztán jön majd a csalódás meg a "downswing", főleg ha ti scaredmoney-k vagytok ők meg nem. Nem azt mondom, hogy nem lehet könnyen megverni őket, csak sokkal kisebb winrate-el mint azt sokan gondoljátok, és lényegesen nagyobb varianciával, amibe simán belefér egy 50k-s down ami tart 2 évig.
Ha pedig ez rátok nem igaz, mert tudtok akkora edge-t realizálni az ilyen playákon, hogy variancia nélkül stabilan alázzátok őket akkor meg nincs miről beszélni mert bármilyen midstake téten elboldogultok, aminek az órabére köszönő viszonyban sincs egy 100/200 asztaléval.

jabyga
2013. ápr. 5. 12:55

Javarészt egyet értek veled, de a bb/100 kifogást még mindig nem értem. Értsd úgy, hogy az online bb/100-ad rb nélkül.
Élőben én is többször kaptam el egy-egy tellt, de szerintem közel sincs akkora jelentősége, mint amekkorát tulajdonítanak neki. Vannak nagyon "édes" tellek, amik fisheknél könnyen elkaphatók, különösebb képességek nélkül is. Azt nem nagy szám megfigyelni, hogy ha emberünknek beesik a nuts, akkor babrál a zsetonjaival, kihúzza magát, "izgalomba jön". Ellenben komolyabb dolgokat nem nagyon lehet lereadelni, ha lehetne, akkor a Joe Navarro gyerek már rég nyert volna három WSOP ME-t. Van egy videó, ahol Negro(a nagy tell mester) bemondja, hogy AA(asszem) van az ellennél. Ennek ellenére két utcát megad, mielőtt eldobja a TP-jét. HA ennyire biztos lenne benne, akkor egy darab zsetont se kéne onnantól fogva a potba raknia. Ugyan ez a HUD. Egy gyengébb online reg is remélhetőleg egész jól el tud játszani egy asztalon HUD nélkül. Ha 4+ asztalon élőznénk egyszerre, akkor jelenthetne ez problémát.
A topic eredeti témáját tekintve számomra elég egyértelmű volt, hogy nem az EPT Monte Carlo cash asztalairól beszélünk...
A tilt meg persze, hogy hozzáállás kérdése, de nem hyper sng-ről és mtt-ről beszéltünk, hanem cg-ről. Lehet, hogy bennem van a hiba, de én élőben könnyebben tiltre megyek, ellenben itt jóval több időm van lenyugodni a játék lassúsága miatt.(szóval pro és kontra is van)
25bi szerintem is elég, de ez 62.5bi 100bb-s játékokban. Nekem ez soknak számít, mert az nl2-s példánál maradva, nl2-re 20bi(100bb-s) is elégséges.

misirulez
2013. ápr. 5. 12:56

bemondja, hogy AA(asszem) van az ellennél. Ennek ellenére két utcát megad, mielőtt eldobja a TP-jét. HA ennyire biztos lenne benne, akkor egy darab zsetont se kéne onnantól fogva a potba raknia.

Implied odds?

jabyga
Válasz misirulez kommentjére
2013. ápr. 5. 13:08

Implied odds?

Ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy 20-80-ra hátul vagy, akkor megadsz fél potos emelést implied odds miatt, úgy, hogy addig 3bb-vel vagy bent a kasszában? A parti végén Negro röhög fel leghangosabban, hogy bejött a "bemondása".

cincinatus
2013. ápr. 5. 13:21

A Doyle-t én is melegen tudom ajánlani :) Csak arra készülj, hogy preflop iszonyat emelések vannak, viszont épp ezért egy standard tight-agressive játék elég jövedelmező ;)

rockett
2013. ápr. 5. 13:24

Ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy 20-80-ra hátul vagy, akkor megadsz fél potos emelést implied odds miatt, úgy, hogy addig 3bb-vel vagy bent a kasszában? A parti végén Negro röhög fel leghangosabban, hogy bejött a "bemondása".

implied odds =/= pot odds egyébként... szóval, ez amit mondtál nem indoklás :) inkább linkeld be a videót, most már érdekel.

Élő ügyfélszolgálat