Sziasztok
Online nyerő reg vagyok illetve az utóbbi időben elkezdtem járni élő 100/200 cash gamezni hetente 1-2 alkalommal. Eddig nem nagy mintán szép nyerőben vagyok.
Az utóbbi időben kicsit kezdtem belefásulni a netes pókerbe, és régi álmom, hogy kijussak Vegas-ba. Most, hogy jön a wsop arra gondoltam, hogy kimennék 1-2 hónapra cash gamezni. Kezdetben 1/2$-os téten, de nem tudom, hogy a nagy költségek miatt mekkora roll-ra van szükség. Nekem jelenleg kb. 8000$-os rollom van, ami játékra biztos elég lenne, de sok pénz elmegy a repjegyre, szállásra, kajára...
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek milyen rollal érdemes belevágni, illetve, hogy verhető-e a 10%/4$ max rake?
Válaszokat előre is köszönöm!
Alap szükségletekre 1 hónap alatt elégetsz kb 2800$-t kint (repülő 850$, egy hotel szoba fele 30*40$ + ha elkajálsz mondjuk napi 25öt, az még 750). Lehet, hogy én vagyok BR nit, de Vegas közelébe sem mennék 8k rollal.
Az a 8k roll így inkább 5k optimális esetben. Szerintem nagyon kényelmetlen így elkezdeni. Ha az első pár napban rosszul futsz akkor meg kifejezetten frusztrált leszel. A napi 25$ kajára, ha igényeid is vannak kevés. És ha 1-2 este elmennél kicsit iszogatni vagy szükséged van egy gyors 'barátnőre' elfolyik a pénz. + ha a környéket is megnéznéd pl Grand Canyon tovább rontaná az anyagi helyzetet.
Ha a 8k elmenne végül és ez nem okozna felfordulást itthon az életedben akkor jó buli. Ha viszont ez a megélhetési rollod én nem rizikóznék vele idén.
1-2-re az 5K bőven elegendő, sőt sok is..persze ha valami maniac típus mindenféle spewy line megjátszással, akkor kevés:)
Mivel capelt a beülő a legtöbb helyen ezen a limiten (tudomásom szerint egy helyen nem az) így elég kicsi szórással tud számolni a passzív preflop játék miatt. Ha postflop akad némi edge a mezőnyön, akkor sima ügy ez a limit ekkora rollal, mert ez egyáltalán nem kevés oda..félelmetesen gyenge a mezőny ezen a limiten.
2-5-re már a 2-300bb-s beülők miatt az 5K karcsú nagyon..plusz azért több az akció is preflop..
több ismerősöm is 2-3K-s rollal ment ki 1-2re, aki legutóbb volt 2 ilyen játékos azok közül az egyik +6K-val végzett ezen a limiten, a másik 1K-val pedig Ő online az 2-5 centes tétet se veri meg..
A "kötelező" jatt meg arrafelé a kultúra része, aki elhányja magát ettől az nyilván elég rugalmatlan a témában..Royalize-t annyiban egészíteném ki, hogy Vegasban sem minden osztó kap fizut, akivel nekem igen jó baráti viszonyom van ő például óránként fizet a kaszinónak azért hogy oszthasson, illetve abban a kaszinóban minden cg osztó fizet a lehetőségért..a bevételük pedig a jattból lesz, hát ezért van arrafelé hogy nem hányják el magukat, hanem önként adnak és örömmel..
Amúgy 1 kisvakot bőven elegendő adni minden megnyert potból, teljesen mindegy hogy mekkora..és ha sűrű vendég vagy a kaszinóban, akkor kedvelni is fognak emiatt, esetleg ha kommunikatív is vagy, akkor privát játékokhoz is kaphatsz tippeket, jó asztalhoz ültetnek (pl ha a floormannek is jattolsz 1-2 dollárt cash outoknál) esetleg elhívnak bulizni magukkal, már persze ha van erre affinitásod egyáltalán..
Az ingyen pia ugyanez, bármit játszol a kaszinóban ingyen kapsz bármit inni, akárhányszor csak kérsz, de ott is van a "kötelező" jatt..ott is elég az 1 dollár..bár ismerek olyat, aki többet adott sokkal, hátha a bugyiba is beférkőzik..de nem járt sikerrel :)
Én szerintem nem is találkoztam 1-2 asztallal csak 1-3 ahol 500 volt a cap általában. (miragetól a ph-ig)
Downtown nugget és társait nem ismerem talán a stratoban volt 1-2 meg 30$-os FO mtt :)
A mezőny gyenge volt (nem vagyok cg reg) pluszban is zártam, de láttam ellenpéldát aki elkalkulálta magát. Biztos én parázom túl, de rossz érzés lehet félúton a bankroll miatt izgulni és kibírni a maradék időt a hazaindulásig.
Viszont topin jobban képben van cg ügyben, ha azt mondja elég akkor all in :)
Stripen többnyire 1-3 a legkisebb 3-500$ a cap, kivétel MGM (lehet azóta változott ez (a póker részleget át is alakították) ott 1-2 200 cap volt) downtownban többnyire 1-2 van, Nuggetben nincs cap itt előfordulnak nagyon deep asztalok is (5-700bb+ stack 4-5 embernél is akár) plusz itt van jackpot is kettes pókertől felfelé minden fizet, amit legrégebben vittek ki az éri a legtöbbet..
Először mindenki parázik hogy kevés lesz a tőke, de tényleg bőven elég a capelt asztalokra 12-15BI, annyira nagy feszengés van preflop hogy ritkán kerülnek allin az amcsik (ha nincsenek berúgva) inkább megnézegetik a flopokat, elvégre ők turisták akik pókerezni (flopolni - húzni mennek oda) ráadásul slow playelnek is indokolatlanul, szóval ha nincs nagyon durva downswing/tilt akkor egyenletesen lehet realizálni a profitot..