Póker Fórum Archívum > Főoldali szavazások > Backing csoport segítsége nélkül ma már egy egyébként kiváló képességgel megáldott játékos sem válhat nyerő pókeressé.\" Egyetértesz?

illese
Válasz kry kommentjére
2019. júl. 31. 15:21

egy megélhetési játékosnak, rohadtul nem érdeke, hogy több megélhetési játékos legyen, ez csak a backing csoport tulajdonosoknak érdeke...
plusz nagyon fun, hogy a mezőny kb. 50%-a, ugyanazt a stratégiát játssza. :D
...
károsabb ez a sok csoport, mint az, hogy a PS-t kitiltották az USA-ból (stb. helyről),
és megvette az Amaya...

Sajna tök igazad van, de ez a közlegelők tragédiája játék. Még az utlosó előtti fishreg is jobban jár, ha belép egy backing csoportba. Az utolsót pedig szétszedik közösen, és minden tehén éhen hal.

Admin
Válasz Pokeradmin kommentjére
2019. júl. 31. 17:29

Számunka kissé meglepő a szavazás pillanatnyi állása:

Kérdés: Backing csoport segítsége nélkül ma már egy egyébként kiváló képességgel megáldott játékos sem válhat nyerő pókeressé. Egyetértesz?

[*]43% kifejezetten nem ért egyet
    [*]26% inkább nem ért egyet mint igen
    [*]25% inkább egyetért, mint nem
    [*]7% kifejezetten egyetért

Ha csak kétirányú lenne a válaszadási skála (Igen/Nem), akkor cca. 70% nem ért egyet a kijelentéssel.

(Még nem zárjuk le a szavazást, ha nem szavaztál, akkor hajrá!)

kry
Válasz Admin kommentjére
2019. júl. 31. 18:45

Számunka kissé meglepő a szavazás pillanatnyi állása:

attól függetlenül, hogy nem ürülök a kismillió backing csoport létezésének, volt idő, amikor komolyan fontolóra vettem, hogy csatlakozok valamelyikhez. (de nem!)
nyilván stratégiai kérdéseket is érdemes megvitatni más játékosokkal, gyorsabban fejlődsz, és megismerhetsz egy két értelmes és/vagy jó arc embert (talán ez a legnagyobb haszna).

én az "inkább egyetért, mint nem"-re szavaztam, de ez inkább azt jelenti, hogy gyorsabban fejlődhet, ezért talán érdemes lehet kezdőként aláírni az "ördöggel" egy évet, aztán viszlát.
egyedül biztosan tovább tar a nulláról...

most egy kicsit magam ellen beszéltem, de kb. ez a realitás!

Ibiza
2019. aug. 1. 10:59

Kezdokent szerintem esely sincs egyedul, annyira vakon vannak, hogy mit hogy kellene tanulni. Es nem is akarnak. Minden csoves kezdo topik azzal van tele, hogy mekkora winrate hozhato X asztalon, meg tiltkerdesek, stb, nem pedig azzal, hogy megis hogy kellene tanulni, elemezni.
Nekik hatalmas segitseg egy backing csoport, es anelkul par % eselyt adok max egy kezdonek.

Ha valaki mar erti valamennyire a jatekot, akkor viszont mar tud egyedul fejlodni - ott vannak a solverek, minel tobb idot beleraksz annal jobb leszel.

Az persze nem kerdes, hogy mindig sokkal jobb, ha havonta kapsz X ora coachingot egy kiraly jatekostol, de ha mar ott tartasz, hogy a fejlodesed nagyja azon mulik, hogy mennyit solverezel - akkor el lehet gondolkozni, hogy megeri-e backeltnek lenni vagy sem (ha van roll, megtakaritas stb)

van Gerwen
Válasz Ibiza kommentjére
2019. aug. 1. 11:30

Amúgy manapság már teljesen elképzelhetetlen az, mint ami mondjuk 10 éve, hogy valaki úgy legyen óriás nyerő top leguán MS-en vagy HS-en akár MTT-n, akár cg-n, hogy kb. semmit nem elemez, életében még solvereket sem látott, csak 'érzésből' oktatja az inasokat?

crazy3317
Válasz van Gerwen kommentjére
2019. aug. 1. 13:02

Amúgy manapság már teljesen elképzelhetetlen az, mint ami mondjuk 10 éve, hogy valaki úgy legyen óriás nyerő top leguán MS-en vagy HS-en akár MTT-n, akár cg-n, hogy kb. semmit nem elemez, életében még solvereket sem látott, csak 'érzésből' oktatja az inasokat?

nem, van ilyen magyar is

illese
Válasz crazy3317 kommentjére
2019. aug. 1. 13:18

nem, van ilyen magyar is

Nem tudom Marcow kartárs aktív-e még de amit művelt az impresszív volt. De nem hiszem hogy ez lenne a követendő példa, kb 5 generációnyi pozitív karmát kell felhalmozni.

Flush67
2019. aug. 1. 13:22

Egyrészt az a baj a szavazással, hogy az MTT és a CG erősen különböző karakterisztikával működő válfajok, így más-más előnyt és hátrányt jelent backeltnek lenni, másfelől pedig a kiváló képességekkel megáldott játékos definíciója manapság már mást jelent mint 5-10 éve.

Jelenleg az a kiemelkedő aki megfelelő mindset-tel, stabilan tud hozni 'A' játékot, folyamatosan képes és éhes a fejlődésre, rutinszerűen és tudatosan építi mind a stratégiáját, mind az embert aki klikkelget, magyarul kontrollál.

Egy jó backing csoport abban nyújthat segítséget szerintem, hogy biztos háttér mellett alakíthatja ki a játékos ezt a profizmust, a csoport szabályrendszere egyértelmű keretet ad a fejlődésnek ami leveszi azt a terhet a játékos válláról, hogy a saját farkát kergetve minden fronton egyedül harcol (bankroll, stratégia, winrate, fizikális és mentális egészség, rendszeres elemzés etc.)

Véleményem szerint egy kiváló képességekkel megáldott játékos egyedül is boldogul, megtalálja a forrásokat és azokat be tudja építeni, viszont rengeteg időt spórolhat meg azzal, ha varianciát csökkent vagy magasabb téten játszhat egy csoport támogatása mellett, illetve olyanokkal ütköztethet véleményt akik már pár lépéssel előtte járnak és nem utolsó sorban értékes kapcsolatokat is épít.

banoster
Válasz illese kommentjére
2019. aug. 1. 13:22

Nem tudom Marcow kartárs aktív-e még de amit művelt az impresszív volt. De nem hiszem hogy ez lenne a követendő példa, kb 5 generációnyi pozitív karmát kell felhalmozni.

Marcow pont backelt most, de magyar hs regek között van, aki kb hud és elemzések nélkül nagy nyerő.

banoster
Válasz Flush67 kommentjére
2019. aug. 1. 13:27

Véleményem szerint egy kiváló képességekkel megáldott játékos egyedül is boldogul, megtalálja a forrásokat és azokat be tudja építeni, viszont rengeteg időt spórolhat meg azzal, ha varianciát csökkent vagy magasabb téten játszhat egy csoport támogatása mellett, illetve olyanokkal ütköztethet véleményt akik már pár lépéssel előtte járnak és nem utolsó sorban értékes kapcsolatokat is épít.

Nagyon sok dologgal egyetértek. Igazából csak kiegészítésnek szánom, hogy azért van bőven olyan játékos is, aki évekig stagnál, legfeljebb breakeven mikrón, kínlódik, aztán belép a backingbe, elmondják neki, mit miért, hogyan, és szárnyalni kezd. Nehéz egy mindenkire ráhúzható szabályt kialakítani ebben.

Élő ügyfélszolgálat