Ami a szotarbol kimaradt!
Sziasztok! Szeretnem a segitsegeteket kerni nehany kifejezes ertelmezeseben! Elkezdtem olvasni Ryan Fee konyvet,de sajnos nehany dolog magyarazatra szorul. Elnezest kerek ha tul amator a kerdes,es azert is hogy nem kutakodtam jobban a neten. Elore is koszonom a nagyszeru es nelkulozhetetlen segitsegeteket!
1. peel
2. float
3. cbet
4. donkbet(lead)
5. squeez
6. 3bet
7. light 3bet
8. 4bet
9. izolal
10. barrel
Ha bovited a kifejezesek listajat a magyarazatukkal egyutt,az valami fantasztikus lenne!
KOSZONET!
Peel - Callolni postflop hogy lássunk még egy lapot, vagy az ellenfelünk reakcióját
Float - Callolni postflop azzal a céllal hogy a későbbi utcák valamelyikén elvigyük a potot
Cbet - Betelni valamelyik utcán úgy, hogy az előző utcán mi voltunk az aggresszorok
Donkbet - Valamelyik utcán az előző licitkör aggresszora elé nyitni
Squeeze - Preflop 3betelni úgy, ha volt egy vagy több megadó is, postflop raiselni ugyanígy
3bet - Reraise
Light 3bet - Blöffreraise
4bet - Raiselni a 3betet
Izolál - Preflop limpelőre emel
Barrell - Turnön vagy riveren folytatni a cbetet
Nagyon-nagy Koszonet A Gyors Valaszert!!!
1. check/call (úgytudom)
2. "A floating nem más, mint egy haladó blöffölési forma, melyet tipikusan a floppon és a turn-ön „hajtunk végre”: az a célunk ezeken az utcákon (a flop megadásunkkal és a turn emelésünkkel), hogy elhitessük ellenfelünkkel azt, hogy jobb lapunk van, mint az övé és így még a river előtt elvihessük a kasszát. A floatolás szükségszerű eleme az, hogy a floppon megadjuk ellenfelünk hívását (vagyis ezen az utcán lebegünk, sodrodunk lapunkkal), majd miután játékostársunk a turn-ön check-kel, mi emelésünkkel behúzzuk a potot. Mivel tehát tulajdonképpen bármilyen két lappal megcsinálhatjuk az előzőeket, ezért a floatolás a blöff egyik formája"
3. folytatólagos nyitás.
4. oop bet.
5. amikor volt egy emelés, és azt valaki még megadta (coldcallozott), és valaki úgy emel vissza (3betel), akkor az squeze-el.
6. preflop 3. bet. a vakok számítanak egynek, tehát valaki emel preflop, és az arra visszaemelés a 3bet.
7. laza 3bet :D
8. 4. bet, preflop a vakok szintén egy betnek számítanak, tehát ha volt egy emelés, arra egy visszaemelés, és ha arra is visszaemelnek, az a 4bet (preflop)
9. preflop limpel (megad) valaki, és arra emel rá valaki (pozícióból célszerű)
10. van 2nd barrel (2. töltet), amikor hívsz flopon (cbetelsz), és turnön ismét hívsz. a 3nd barrel pedig az, amikor flopon, turnön, és riveren is betelsz tovább.
helló
nekem légyszíves a következőt mondja el vki mit is jelent pontosan ( a pókerben) és magyarázza el értelmesen el a lényegét, vagyis h ő hogyan látja
"leverage"
köszi
S
Float - Callolni postflop azzal a céllal hogy a későbbi utcák valamelyikén elvigyük a potot
Izolál - Preflop limpelőre emel
helló
nekem légyszíves a következőt mondja el vki mit is jelent pontosan ( a pókerben) és magyarázza el értelmesen el a lényegét, vagyis h ő hogyan látja
"leverage"
köszi
S
Hát a donkbet ezek közül 2értelmű.
Amikor a nevét kapta, jelentéktelenül kicsi emelést jelentett, amikor pl 10-es kasszába a preflop emelő elé nyitottál 2-őt.
Ma már minden pf emelés elé nyitást így szoktunk hívni, pedig ha jól tudom rendes neve lead.
Hát a donkbet ezek közül 2értelmű.
Amikor a nevét kapta, jelentéktelenül kicsi emelést jelentett, amikor pl 10-es kasszába a preflop emelő elé nyitottál 2-őt.
Ma már minden pf emelés elé nyitást így szoktunk hívni, pedig ha jól tudom rendes neve lead.
Meg tudnátok mondani, hogy a flat és cold call pontosan mit is jelent?
Meg tudnátok mondani, hogy a flat és cold call pontosan mit is jelent?