crazy3317
Válasz Alehandro kommentjére
2011. aug. 16. 13:22
Lehet ,hogy hülyének néztek amiért ilyen kérdéssel állok ide. :)
Ebből a kommentből nem sok mindent értettem.:)
"Szerintem 11-es versenyen, úgy, hogy nincs infód róla( és nekise rólad!), túl kevészser lesz ez light 4-bet.(Én itt speciel arra gondolok, hogy ellen CO-ból lazán emel, te 3betelsz SB, a CO emelő rangenek, nagy részét dobja, bizonyos részével callol, mert IP lesz, és nagyon kis részével 4-betel.) FE-vel se nagyon számolhatsz, én itt dobnék.
Ha lenne infó, akkor meg az alapján döntenék, mert szerintem van aki ellen +EV-s, van aki ellen nem."
Hol tudok ilyen szakszavakat megkeresni vagy hogyan tudomk ezeket a mondatokat egyáltalán felfogni??::DDDD
köszi a segítséget
"Szerintem 11 dolláros versenyen, úgy, hogy nem rendelkezel információval a többi játékosról (és ők sem rólad) túl kevésszer lesz ez laza 4bet (reraise). (Én itt arra gondolok, hogy az ellenfél cut off-ból lazán emel, te visszaemelsz kisvakból, a cut off az emelő kézskálájának nagyrészét dobja, bizonoyos részével megad, mert pozícióban lesz és nagyon kis részével 4betel (visszaemel a 3betedre). Nagyon kevés fold equity-vel számolhatsz (kicsi az esélye, hogy dobni fog) én itt dobnék.
Ha lenne inofrmáció, akkor az alapján döntenék, mert szerintem van aki ellen pozitív a várható értéke (megéri), van aki ellen nem"
BMWE46
Válasz qwertibie kommentjére
2011. aug. 16. 14:13
Mi a problémád a magyarázattal? Teljesen jó érhető, tömör.
Ettől a "tő"-től kivagyok, ki találta ezt ki? Borzasztó... :)
azért ilyet nem tudni . . .
Szerintem nem azt írtam, h nem tudom, mert (talán) ki tudom találni... :D
Katasztrófa ez a "tő" bárki is találta ki.
mattack
Válasz crazy3317 kommentjére
2011. aug. 16. 14:18
speewy, amikor valaki túl bonyolult wp-zésbe kezd, ami sokkal nagyobb kockázattal jár, mint hogy megérje a kockázatot.
Köszi, nagyjából ilyesmire gondoltam, most már csak meg kell tanulnom helyesen alkalmazni ezt a kifejezést!
crazy3317
2011. aug. 16. 14:29
szépen sikerült megfogalmaznom:D
speewy, amikor valaki túl bonyolult wp-zésbe kezd, ami sokkal nagyobb kockázattal jár, mint hogy megérje a kockázatot.
szóval: sokkal kisebb nyereséggel jár, mint hogy megérje a kockázatot, felesleges wp.
reirreT
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. aug. 16. 14:35
tydonk volt az...
Volt még egy a kettő között, de az csak pár hsz-t élt meg.
Farang
Válasz reirreT kommentjére
2011. aug. 16. 14:58
Vérszemet kaptam: mit jelent pontosan a winrate? :)
crazy3317
Válasz Farang kommentjére
2011. aug. 16. 15:58
Vérszemet kaptam: mit jelent pontosan a winrate? :)
nyeresi arány. ezzel határozzák meg, hogy valaki "mennyire" ver egy adott limitet.
bb/100 a mértéke. pl nl100-on valaki 5bb/100-al nyert 100k leosztás alatt, az ugye 5$/100 hand = 5k$/100k hand
Farang
2011. aug. 16. 16:54
Köszönöm. :)
Akkor a winrate sng esetén a ROI ha jól értem.
Bocs, de tényleg tanulni kell ezt a nyelvet :)
crazy3317
Válasz Farang kommentjére
2011. aug. 16. 18:28
Köszönöm. :)
Akkor a winrate sng esetén a ROI ha jól értem.
Bocs, de tényleg tanulni kell ezt a nyelvet :)
igen sng, mtt esetében roi-t használják, de azt nem bb/100-ban határozzák meg.
GStealer
2011. aug. 16. 22:17
Nekem is lenne egy kérdésem. Mit csinálok akkor, ha polarizálom a laptartományom?