egy kezdő a véleményetekre kíváncsi
Sziasztok,
igen sokszor találkoztam építő jellegű hozzászólásokkal ezen a fórumon. Egy friss játékommal kapcsolatban szeretném a véleményetek kikérni. A körülírás esetleges hibáiért előre elnézéseteket kérem (nincs túl nagy gyakorlatom benne, azért bízom benne, hogy érthető lesz!)
Egy közepesnek mondható élő verseny, 115 induló. Az adott pillanatban 65-70 vannak még játékban. Ültetés nélkül az "eredeti" asztalomon ülök (az "ellenfél"-el egyetemben), imidzsem egy jó, megbízható regulár, nem volt rossz mutatásom, nem játszok lazán. A chip-em az átlag másfélszerese (az "ellenfél"-nél több zseton). A két big stack csap össze. Vakok SB/BB, 1k/2k ante 200. Full ring asztal.
Én: A(káró), J(kör) poz. UTG.
UTG-ből limpelek, +1 limp, Dealer bet 7K-ig, mindenki dob, én gondolkozom és úgy döntök csak megadom.
flop: Q, 7, 3 minden lap káró
én check, "ellenfél" bet 12k, én call
turn: 9 kör
én check "ellenfél" bet 17,5k, én (hosszas gondolkozást követően) all in (ez adott pillanatban 73K volt)
"ellenfél" hosszas gondolkozást követően call. Mutatása Q(pikk), K(káró)
Megnyeri a partit, nem jön sem káró, sem ász.
Véleményem szerint jól játszottam, ellenben 3 hibát elkövettem. Az első, hogy limpeltem, a 2. hogy nem emeltem rá a preflop bet-re, a 3., hogy túlértékéeltem az "ellenfél" képességét (nem ment át az üzenet). Ő azt mondta, ha a flopon rátolom eldobja. Hmm. Érdekesség, hogy amikor megadta az all in-emet, az asztal másik jó játékosa nekem azt mondta, mutatás előtt: "szetted van, ugye?"
A stackméretek érdekesek lennének még, ugyanis gyanítom, hogy nem sok FE volt már a turnon. Szerintem a flopon vissza kellett volna tolnod (a turn C/R egyébként sem túl jó általában normális méretű stackeknél).
Élő játékban kevésbé éri meg herozni szerintem, ritkán fog "átmenni" az üzenet.
Felsoroltad az összes hibát, legközelebb így játszd. Raise pre, cbet flop
FR utg AJo preflop fold.
Hogy magyarul írjam. :)
FR utg AJo preflop fold.
Hogy magyarul írjam. :)
... Ő azt mondta, ha a flopon rátolom eldobja. ...
Hmm. Érdekesség, hogy amikor megadta az all in-emet, az asztal másik jó játékosa nekem azt mondta, mutatás előtt: "szetted van, ugye?"
köszönöm az véleményeteket!
Hmm. Érdekesség, hogy amikor megadta az all in-emet, az asztal másik jó játékosa nekem azt mondta, mutatás előtt: "szetted van, ugye?"
Feltételezte hogy 77-22 párokkal limpelsz UTG, ami így szettesedhetett.