Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > egy kezdő a véleményetekre kíváncsi

Szoszo
2009. nov. 5. 10:17

egy kezdő a véleményetekre kíváncsi

Sziasztok,

igen sokszor találkoztam építő jellegű hozzászólásokkal ezen a fórumon. Egy friss játékommal kapcsolatban szeretném a véleményetek kikérni. A körülírás esetleges hibáiért előre elnézéseteket kérem (nincs túl nagy gyakorlatom benne, azért bízom benne, hogy érthető lesz!)
Egy közepesnek mondható élő verseny, 115 induló. Az adott pillanatban 65-70 vannak még játékban. Ültetés nélkül az "eredeti" asztalomon ülök (az "ellenfél"-el egyetemben), imidzsem egy jó, megbízható regulár, nem volt rossz mutatásom, nem játszok lazán. A chip-em az átlag másfélszerese (az "ellenfél"-nél több zseton). A két big stack csap össze. Vakok SB/BB, 1k/2k ante 200. Full ring asztal.
Én: A(káró), J(kör) poz. UTG.
UTG-ből limpelek, +1 limp, Dealer bet 7K-ig, mindenki dob, én gondolkozom és úgy döntök csak megadom.
flop: Q, 7, 3 minden lap káró
én check, "ellenfél" bet 12k, én call
turn: 9 kör
én check "ellenfél" bet 17,5k, én (hosszas gondolkozást követően) all in (ez adott pillanatban 73K volt)
"ellenfél" hosszas gondolkozást követően call. Mutatása Q(pikk), K(káró)
Megnyeri a partit, nem jön sem káró, sem ász.
Véleményem szerint jól játszottam, ellenben 3 hibát elkövettem. Az első, hogy limpeltem, a 2. hogy nem emeltem rá a preflop bet-re, a 3., hogy túlértékéeltem az "ellenfél" képességét (nem ment át az üzenet). Ő azt mondta, ha a flopon rátolom eldobja. Hmm. Érdekesség, hogy amikor megadta az all in-emet, az asztal másik jó játékosa nekem azt mondta, mutatás előtt: "szetted van, ugye?"

Polacheck
Válasz Szoszo kommentjére
2009. nov. 5. 10:36

A stackméretek érdekesek lennének még, ugyanis gyanítom, hogy nem sok FE volt már a turnon. Szerintem a flopon vissza kellett volna tolnod (a turn C/R egyébként sem túl jó általában normális méretű stackeknél).

Élő játékban kevésbé éri meg herozni szerintem, ritkán fog "átmenni" az üzenet.

fejes1988
Válasz Polacheck kommentjére
2009. nov. 5. 10:45

Felsoroltad az összes hibát, legközelebb így játszd. Raise pre, cbet flop

Bumbanas
Válasz fejes1988 kommentjére
2009. nov. 5. 12:05

FR utg AJo preflop fold.
Hogy magyarul írjam. :)

fejes1988
Válasz Bumbanas kommentjére
2009. nov. 5. 12:08

FR utg AJo preflop fold.
Hogy magyarul írjam. :)

Igen, egy másik univerzumban, ahol 1899-et írunk...Ez nem cg.

WaterMaker
2009. nov. 5. 12:22

... Ő azt mondta, ha a flopon rátolom eldobja. ...

Top pár, second nuts flushhúzó. Az lett volna aztán a szép dobás. :)
Kamugép.

Én se vagyok tourney játékos, de szerintem is preflop raise, vagy fold.
De a limp/raisesel sem értek egyet, túl nagy pot épülne egy nem túl jó lappal pozición kivül.

kidelpiero
2009. nov. 5. 13:14

Hmm. Érdekesség, hogy amikor megadta az all in-emet, az asztal másik jó játékosa nekem azt mondta, mutatás előtt: "szetted van, ugye?"

Mondjuk a másik "jó" játékos mégis miből következtetett szettre? A pre openlimped utáni egyszínű floppos check call, majd blank turnon check raise all in játék sok mindent jelenthet, de szettet szerintem nem nagyon.

A másik kérdés, az ellenfélnek mi kellett volna, hogy "átmenjen"? Egy "regular" open limpel, majd pozíción kívül CSAK megad egy hívást, egyszínű Q magas boardon check callol majd turnon check raise all- int játszik.

Mi az amivel egy regular UTG limpel, majd egy hívást megad? Eleve nincs ilyen lap, esetleg kis pp, aztán flop Q kicsi kicsi egyszínű, amire a játékod check call,itt kizárhatta a settet, majd turn check raise all in. Itt újból végig kellett gondolnia mi lehet nálad, Ax s amivel kész színed van, nem valószínű mert regular így nem játszik meg Ax-et UTG-ből, SC szintén kizárva, szettet kizárta preflop, flop TP ami turnon kétpárrá fejlődik szintén kizárva. Egyszerűen a nut volt nála, nem tudott jobb lapot a kezedbe adni.Így egyértelmű call. Persze ez csak az én szerény véleményem.

Szoszo
Válasz kidelpiero kommentjére
2009. nov. 5. 14:48

köszönöm az véleményeteket!

addict776
2009. nov. 5. 14:53

Hmm. Érdekesség, hogy amikor megadta az all in-emet, az asztal másik jó játékosa nekem azt mondta, mutatás előtt: "szetted van, ugye?"

Feltételezte hogy 77-22 párokkal limpelsz UTG, ami így szettesedhetett.

kidelpiero
Válasz addict776 kommentjére
2009. nov. 5. 15:41

Feltételezte hogy 77-22 párokkal limpelsz UTG, ami így szettesedhetett.

És a szettet így játszaná postflop??

Élő ügyfélszolgálat