AK vs AA, KK
Mintha az alapstratégiák szerint az AK-t ugyanolyan jó lapkombinációnak kellene tekintenem, mint az AA-t, KK-t, ugyanúgy kell visszaemelnem, cbetelnem velük.
Hát nem tudom. Amíg egy KK-ra rá merem tenni minden pénzemet preflop, addig AK-ra nem jutna eszembe. Nem tudok AK-val bátran játszani, főleg ha valaki agresszívkodik, hisz ha KK vagy AA van nála, azzal nagyon lerontja az esélyeimet.
Mondjatok már valami érvet, hogy miért kell ugyanúgy játszanom AK-val, mint AA, KK-val ! :)
AK vs AA, KK
Mintha az alapstratégiák szerint az AK-t ugyanolyan jó lapkombinációnak kellene tekintenem, mint az AA-t, KK-t, ugyanúgy kell visszaemelnem, cbetelnem velük.
Hát nem tudom. Amíg egy KK-ra rá merem tenni minden pénzemet preflop, addig AK-ra nem jutna eszembe. Nem tudok AK-val bátran játszani, főleg ha valaki agresszívkodik, hisz ha KK vagy AA van nála, azzal nagyon lerontja az esélyeimet.
Mondjatok már valami érvet, hogy miért kell ugyanúgy játszanom AK-val, mint AA, KK-val ! :)
AK
Nos, ez egy összetett kérdéskör. Nyílvánvalóan versenyen,mikor már magasak a vakok nagyon nyomatni kell AK-t, mert megesznek a vakok. Cash gémben pedig azért kell vele aggresszívan játszani, mert ha AK van nálad, akkor alapjába véva nagyon kicsi az esélye AAnak és KKnak, a többi pár ellen meg coinflip... Ráadásul contbettel nagyon sok kasszát elviszel. Azért CGben természetesen konzervatívabban kell játszani AKval, úgy gondolom
Na én is így gondolom. Akkor megnyugodtam. :)
dodi89, mondjuk valóban, nem mindegy milyen szituációban játszunk, nyilván versenyen magas vakok mellett ez már preflop allin lap, de én még csak szerencsétlen full ringes vagyok cash game fronton. :)
AK-t én sem szeretem cash game-ben preflop all-in vinni, de egy agresszív, gyakran 3 betelő regulár ellen megteszem azt kérdés nélkül. Egyébként szerintem általában jobb a call preflop és lássuk mit hoz a flop.
Úgy vettem észre, hogy mostanában több jó,jobb játékos blogjában stb. nem nagyon lehet (?) pontos összegeket közölni. Azaz több helyen látom,hogy "cenzúrázva" lett ez stb.
persze engem nem zavar, csak kiváncsi vagyok rá, miért van ez?:) (apeh?:))
AK-t én sem szeretem cash game-ben preflop all-in vinni, de egy agresszív, gyakran 3 betelő regulár ellen megteszem azt kérdés nélkül. Egyébként szerintem általában jobb a call preflop és lássuk mit hoz a flop.
Én sem szeretek tönkremenni vele, de tegnap például volt egy jó példa, hogy betoltam preflop:
Egy 19/14-es regulár emelt és én AK-val prelfop 3 bet. Mivel már jópárszor 3 beteltem rá pozícióból preflop, megelégelte és egyből 4bet all-in tolt. Nem sokat gondolkodtam, megadtam. Ilyenkor már szerintem meg kell adni az esetek nagy részében, (QQ+, AK, AKs) ellen majdnem 40%-od van. A csávónál 88 volt, meg is lepődtem rendesen. Úgy tűnik kicsit frusztrált lett a gyakori 3 beteimtől, amiket én egyébként jó lapokkal csináltam, de ezt ő nem láthatta.
Innen már mindegy ugye a végeredmény, de nyertem szerencsére.