csebal
2008. okt. 21. 14:28

közepes set dilemma

Sziasztok.

Első hozzászólásom ezen a forumon, szóval elnézést kérek, ha kifelejtettem valami kötelező üdvözlést, igérem idővel bepótolom. :)

A komolyan játszott poker világában meglehetős kezdő vagyok és bár korábban fel sem merült volna bennem az alábbi kérdés, amióta céllal játszom, azóta már nem egyszer előjött hasonló szituációk kapcsán.

Volt ma egy leosztásom és érdekelne, hogy szerintetek ebben az esetben mi lett volna a helyes döntés.

NL20
Érintett szereplők:
Én: middle position, ~10$ stack
SB: ~6$
BB: ~20$

Pocket: 4s-4d

(Körbefold amíg hozzám nem értünk.)
Én: call (0.2$)
(aztán még pár fold...)
SB: call (0.1$)
BB: check
(pot: 0.6$)

Flop:
2h-4h-5d

SB: check
BB: bet (0.3$)
Én: raise (1$)
SB: call
BB: reraise (3$)
... A reklám után folytatjuk ...

Na ez az a pont, ahol gondban vagyok. A BB-ről tudni kell, hogy ultra-thight agressive, és ha flop-on visszaemel, akkor 90+% van valami kész handje. SB alkalmi playernek tűnik, bár az ő callja tuti nem segít a helyzet megítélésében.

Ti mit tettetek volna ebben az esetben a 4-es settel? Meglátásom szerint itt két opció van: fold, vagy reraise all-in. Egy call után már a potban lennék majdnem a fél stack-emmel és sanszosan nem lennék okosabb mint flop-on.

Előre is köszönöm a kommenteket és az esetleges kritikát a kéz megjátszását illetően :)

Polacheck
Válasz csebal kommentjére
2008. okt. 21. 14:31

Előre is köszönöm a kommenteket és az esetleges kritikát a kéz megjátszását illetően :)

Ha ez SH asztal, akkor ezért emelünk mindenhonnan preflop bármilyen pockettel. Ha FR, én középről akkor ott is megemeltem volna preflop. Szerintem ollé és kifizetjük, ha kell, mert megérdemeljük a preflop játék miatt.

csebal
Válasz Polacheck kommentjére
2008. okt. 21. 14:32

Ha ez SH asztal, akkor ezért emelünk mindenhonnan preflop bármilyen pockettel. Ha FR, én középről akkor ott is megemeltem volna preflop.

Elfelejtettem írni, de ez full ring volt. 10 ember.

bojanika
2008. okt. 21. 14:36

10$-ral ülve ez nem is lehet kérdés. :)
Allin. Ha sora van, akkor még javulhatsz, ha 5ös szetje, akkor így jártál. Lehet akár egy 66-ja, vagy csak két párja, amit így kell játszania.
Sima push.

Amúgy: miért csak 10$-ral ülsz az asztalnál? Ez tudatos, vagy csak épp előtte buktál/nyertél nagyobb partit?
Már sokan, sok helyen leírták, hogy kétféle stratégiát érdemes követni e téren. Az egyik a full beülő - itt ugye többet bukhatsz, de így nyerheted a legtöbbet is. A másik opció a shortstack strategy, ez esetben 20BB-vel ajánlott beülni, majd a megfelelő lapokkal aggresszíven játszva a flopon allinig jutva használni optimálisan a stackméretet.

vinczesz
2008. okt. 21. 14:36

Remélem rátoltad!

illese
Válasz bojanika kommentjére
2008. okt. 21. 14:44

Idézet Haringtontól: If you fall out of a tournament, because of a bigger set, well it was just not your tournament...

vinczesz
Válasz illese kommentjére
2008. okt. 21. 14:46

Idézet Haringtontól: If you fall out of a tournament, because of a bigger set, well it was just not your tournament...

Jaja, CG esetén meg végképp nincs akkora tragédia, főleg fél beülővel. Reload és mehet tovább.

zoltanh
2008. okt. 21. 14:49

Lehet akár egy 66-ja

az ultra tight nem azt jelenti, hogy ku*va feszes és agresszív? :)
flop 4bet elég érdekes lenne egy ilyen playatól, ilyen lappal.

Amúgy sima allin, azért limpeltünk, hogy settünk legyen ami meg is jött. Ha sora van akkor így jártál.

10$ stack nekem sem tetszik :)

csebal
2008. okt. 21. 14:50

10$-ral ülve ez nem is lehet kérdés. :)
Allin. Ha sora van, akkor még javulhatsz, ha 5ös szetje, akkor így jártál. Lehet akár egy 66-ja, vagy csak két párja, amit így kell játszania.
Sima push.

Hát az embert figyelembe véve az gyakorlatilag nem volt kérdés, hogy van valamije.. ez az ember 10-ből 9x csak akkor játszik így, ha nála van a nuts, vagy legalábbis egy monster.. amibe persze belefér a két pár is, amit viszont ver a setem.

Ha tisztán ezt nézem és abból indulok ki, hogy valóban volt a kezében valami, akkor nem túl jók az esélyeim. 22-t még verem, 55 ellen esélyem nincs, A3 és 36 ellen pedig van 7 outom, hogy javuljak. Akkor pedig még nem is néztem az SB-t, aki korábban már tartott egy 1 dolláros raise-t, és short stack lévén könnyedén megteheti, hogy marginális lappal is rátolja hátha alapon..

Amúgy: miért csak 10$-ral ülsz az asztalnál? Ez tudatos, vagy csak épp előtte buktál/nyertél nagyobb partit?

Leginkább csak megszokás. Persze szub optimális ezt aláírom, de mivel nagyon sok a regular az asztaloknál akik ellen szinte soha nincs action, a fish-ek pedig shortstack ülnek, ezért a 10 eddig mindig elég volt. Egyszer toltam fel magam max buyinre, amikor ült az asztalnál egy fish aki max buyinnel tolta..

Ráadásul megvan még valami bennem a régi beidegződésekből, amikor húzólappal nem egyszer betoltam a call-t egy-egy kész kéz ellen, szóval egyfajta önkontroll is.. ha rámjön az öt perc, akkor így lényegesen kissebb stack forog veszélyben.

bojanika
Válasz zoltanh kommentjére
2008. okt. 21. 14:56

az ultra tight nem azt jelenti, hogy ku*va feszes és agresszív? :)
flop 4bet elég érdekes lenne egy ilyen playatól, ilyen lappal.

Láttam én már meglepő dolgokat. :)

Sztem ez akkor is dobhatatlan.
A fél stack-es megoldást ismerem amúgy, én is sokat játszottam a kezdetekben úgy, hogy 60-80BB között ültem be. Aztán sok helyen olvastam, hogy ez nem okos dolog, és áttértem a maxbeülőre.
Hidd el, hamarabb megtanulod az önkontrollt fullbeülővel - bár kicsit jobban fáj...

---------------------------------------------------------------------------------------

Miután udvariatlanul kihagytam, most pótolom a mulasztást: üdv az oldalon, remélem sok kérdésedre megtalálod itt a választ. A legfontosabb tanács pedig éppen ehhez kapcsolódik: ha vmiben bizonytalan vagy, nyugodtan és azonnal tedd fel kérdésedet a fórumon.

Élő ügyfélszolgálat