Ahogy már fentebb is írták, kezdj el egy kezdőkéz táblázat alapján játszani. A saját statisztikáiddal pedig egyelőre ne foglalkozz, legalábbis ne hajszolsz értékeket. Ahogy elkezdesz majd javítani a játékodon, a statisztikák úgy fognak beállni jobb értékekre.
Én csak egy kezdő fish vagyok, de ez, hogy inkább véded a vakod, de nem foglalkozol a vaklopással, ami a legjövedelmezőbb pozíciókból történik, nagy hiba. Sok kicsi sokra megy. A Buttonról, ha még nincs benn senki, 100%-ban is érdemes nyitni.
A limpelés tényleg rossz. Kivéve, ha jó a potodds. Nagyon fishy mondjuk középről belimpelni, így tudják, hogy nincs erős lapod.
A 6max szerintem nehezebb, mint a 9 fős asztal, kezdőknek inkább utóbbit javasolnám. (És 6maxon többet kell lopnod, akcióznod.)
A póker nem egy olyan dolog, hogy van egy varázsrecept, aztán ömlik a lé magától.
Mielőtt 4 asztalon túlságosan megszoknád ezt a fura autopilóta játékmódot, (ami RETTENETESEN gyenge alapstratégia) inkább indulj a nulláról. Építsd fel a játékot az alapoktól. Ehhez rengeteg cikket-videót találsz itt a fórumon is.
Érdemes elgondolkodnod azon, hogy miről szól ez a játék.
Kézben kell tartani a történéseket és tisztában lenni azzal, hogy mit miért csinálsz.
Az is lehet, hogy még nem találtad meg a neked megfelelő játéktípust. Mikor én kezdtem olyan lejtmenetet produkáltam, mint Te. Aztán úgy döntöttem, hogy kipróbálok mindent az omahától a hads-upon át az MTT-t, SnG-t regulárt, turbot, hypert, és végül leragadtam a 45-180-as turbó SnG-nál és az MTT-nél, nekem az fekszik. No meg lehet, hogy el kell gondolkodni, hogy melyik teremben játszol, a PS-en és FTP-n elég erős a mezőny még alacsony téten is, de pl 888-on ugyanazon a téten sokkal gyengébb a játékos felhozatal. Nekem ez a taktika bejött, azóta elindultam felfelé a lejtőn.
J10, 22-88 lapokkal limpelek
Több cikket is elolvastam, azok alapján játszom
Annyira sok embertől hallom h mikro téten milyen könnyű nyerni és bankrollt építeni, ehhez képest nekem nem sikerül
Lehet, hogy foglalkozott cikkek olvasásával, csak nem a megfelelő cikkeket olvasta el. De amúgy baromi népszerű cikkek ezek valószínűleg, mert az összes fish alkalmazza az ott leírtakat. :)
És olvass el egy jó könyvet először is, én Harringtonét ajánlom, abban benne vannak az alapok. Aztán videók, cikkek, ingyenes edzések. Itt is vannak nagyon jó oktató videók.
Jó dolog még, ha készítesz egy rövid videót a játékodról és felrakod fórumra, sok hibádra rá fognak világítani Én is tervezem egy videó elkészítését, mert ugyan a játék egyre jobban megy mégis hiányérzetem van, látom is a hibáimat, de legfőképpen a final table játékom szorul sok-sok javításra és ebben akarom majd a fórumtársak segítségét kérni! Neked is ezt javaslom!
Én csak egy kezdő fish vagyok, de ez, hogy inkább véded a vakod, de nem foglalkozol a vaklopással, ami a legjövedelmezőbb pozíciókból történik, nagy hiba. Sok kicsi sokra megy. A Buttonról, ha még nincs benn senki, 100%-ban is érdemes nyitni.
Én azért szoktam nagyon ritkán limpelni egy MTT alatt, bár én azt csak megtévesztés képpen teszem, nyílván az ellenfelek ismeretében, általában ha egy passzív játékos elé limpelek és rámhív vissza szoktam hívni, ismét mondom csak az ellenfelek ismeretében kb 90%-ban az ilyen ellenfelek ellen többet nyerek mintha előre hívnék és arra tuti dobna. Bár lehet, hogy full zsákutca ez a stratégia, de szerencsére még nem tapasztaltam a negatív oldalát.