Ha van valami, ami sose kell, hogy a 3bet range része legyen, az a 22.
Preflop:
limp = bet
raise = 2bet
reraise = 3bet
stb.
Postflop
bet = bet
raise = 2bet
reraise = 3bet
stb.
Nem szeretnék hülyeséget írni, én jó pár éve így tudom.
A bet a visszaemelék mértéke.
A bet a cselekvést jelzi, mint a check vagy fold. Fix limitben ez egyértelmű, No Limitben annyi a változás, hogy a méretet is hozzáteszed, mert nem fix.
Pl. az open allin az 2bet, a min3bet pedig mini visszaemelést jelent.
Azért írtam betet a limphez, hogy egyértelűen látszódjon a számozás. Régen nekem is call tűnt logikusnak a limphez, bet az emelés, 2bet a visszaemelés, egyel elcsúszva, de nem így használják.
Postflop már egyértelmű.
Nem szeretnék hülyeséget írni, én jó pár éve így tudom.
A bet a cselekvést jelzi, mint a check vagy fold. Fix limitben ez egyértelmű, No Limitben annyi a változás, hogy a méretet is hozzáteszed, mert nem fix.
Pl. az open allin az 2bet, a min3bet pedig mini visszaemelést jelent.
Azért írtam betet a limphez, hogy egyértelűen látszódjon a számozás. Régen nekem is call tűnt logikusnak a limphez, bet az emelés, 2bet a visszaemelés, de nem így használják.
Postflop már egyértelmű.
Ha a limpet callnak hívom, akkor a nagyvakot kéne számolnom első betnek (azt adom meg). Aki megemeli, annak ugyanúgy 2betelnie kell rá, így is logikus. De mindegy, a végeredmény ugyanaz.
Ha a limpet callnak hívom, akkor a nagyvakot kéne számolnom első betnek (azt adom meg). Aki megemeli, annak ugyanúgy 2betelnie kell rá, így is logikus. De mindegy, a végeredmény ugyanaz.
Hülyeséget írsz. A limp nem bet mivel nem hívás. A bet a visszaemelék mértéke. Pl: 3bet a hívásra való visszaemelés, az eredti hívás mértékének 3x-osa. Talán FL-en van olyan megnevezés h 2B a 2. emelés 3. egy 3. emelő fél.
Igen, a nagyvak az első bet. (Bár lehetne 2. is a kisvak után:)). A 2bet kifejezést ritkán használják preflop.
Jópár éve én is belefutottam olyan cuccokba, amikben az SB-t hívták small bet-nek, a BB-t big bet-nek.
Fix limitben hívják Small Betnek az 1 nagyvak betet, amit preflop és flopon nyithatsz, emelhetsz.
Turnön duplázódik a tét, azt hívják Big Betnek, ami két nagyvak.
Rövidítésük ugyanaz mint a kis- és nagyvaké, ezért a keveredés, de no limitben csak a winrate kifejezésében használatosak ezek. 2BigBlind/100=1BigBet/100