Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Melyek a legideálisabb termek

Valhalla
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 9. 14:36

Nem értem hogy gyengébb ellenfelek ellen miért nem tudok nyerni.

Szerintem teljesen másképp kell játszani aránylag jó játékosok ellen, mint gyengébbekkel szemben. Játékelméleti szempontból: minél rosszabb a játékosállomány, annál több induló lap megjátszása lehet nyereséges. Viszont minél több játékos néz flopot, annál valószínűbb, hogy magasabb kezek alakulnak ki, s sokszor van showdown. Ebből következik, hogy a laza indulás, feszes lejátszás lehet a célravezető. Tehát ha van lehetőség, főleg hátsóbb pozíciókból, be lehet limpelni elég sok mindennel. Ha agresszív az asztal, akkor a 3-4 BB emelést is adni kell, különben soha nem játszik az ember. Viszont a floppolt párok leértékelődnek, a legkisebb ellenállásra dobandók, sokszor még a kézbe kétpárok is, ha komolyabbnak tűnik az ellenállás. Felértékelődnek viszont az Ászos kézbe lapok, az alacsony párok és a suited connectorok, s talán még a kétfigurás lapok is offsuitedben, főként hátulról. Ha nehezen dobnak az ellenfelek, a seteket, sorokat, de még flush-öket,fullokat is bőven kifizetik, főleg ha full stackkal ülnek bent. A gáz abból adódhat, ha sok a fél vagy kevesebb beülős ellenfél, vagy éppen shortstack mert a ritkább nagy nyeremény nem biztos hogy fedezi az addigi kiadásokat.

atcsy
Válasz Littlemage kommentjére
2008. márc. 9. 18:24

Zoli

azért nem tudsz nyerni mert alapból rosszul kezeled a dolgokat.
Erre én is a saját hibámból jöttem rá sajnos :(

Gyenge ellenfele ellen nem lehet tudni hogy mivel adnak,rosszesettben mindennel megadnak és ha találnak valamit a flopban végig jönnek az tuti.
Gyengeék ellen a kezdőkezeid lazítsd jócskán és ha találsz valamit a floppon lehetőleg szettől felfele akkor told neki hidd el kifognak fizetni.

Én a Nexten tolom jelenleg mikor kezdtem akkor szép laza voltam vártam a jó lapra és toltam neki rendesen nyertem is vele,csak nem tetszettek a mutatók és elkezdtem agresszívan játszani és lám csodát 3 szor annyit buktam.Ilyenekkel hogy Q3o;K2o;J8o ésd még sorolhatnám hogy ezek a szerencsétlenek mivel jönnek be több tíz BBs emelésekre.

Van aki ellen a top pair is jó , ezeket megkell noteolni és ellennük másképp játszani.A halakat kezelni kell és ő meghálálják a törődést :D

atcsy
Válasz atcsy kommentjére
2008. márc. 9. 18:25

Vahalla látom hogy egy rugó jár az agyunk :D

"kétfigurás lapok is offsuitedben"
ezek miért olyan jók? nem értem

Zoli
Válasz Valhalla kommentjére
2008. márc. 9. 20:04

Felértékelődnek viszont az Ászos kézbe lapok, az alacsony párok és a suited connectorok, s talán még a kétfigurás lapok is offsuitedben, főként hátulról.

Az ászos kézbe lapok alatt mit értesz? Én pont a hülyék ellen nem szeretek ászos lapokkal játszani, mert hiába floppolom AK val az ászt, bármilyen ászos kétpárjuk lehet.

Az alacsony párokat és az sc-ket értem. A kétfigurás lapokat alapvetően minden pozícióból játszom mert pluszosak. (legalábbis pluszosak voltak a régi szép FTP időkben:D )

Gyengeék ellen a kezdőkezeid lazítsd jócskán és ha találsz valamit a floppon lehetőleg szettől felfele akkor told neki hidd el kifognak fizetni.

Preflop milyen %-ban indultok? Milyen limiten? Érdemes-e arra törekedni, hogy preflop agresszívak legyünk vagy inkább olcsón kell flopot nézni, hátha összejön valami?

Megnéztem nálam 20/12 az indulás, 25% attemp to steal, 51% c-bet, a flop/turn/river AF: 4 / 2 / 2 won when saw flop 36%, won at SD 56%, 72% fold to river bet. Ezek a mutatók amúgy nem lennének rosszak, de tartok tőle hogy ezt a stílust el kell felejteni...

Valhalla
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 10. 14:03

Az ászos kézbe lapok alatt mit értesz? Én pont a hülyék ellen nem szeretek ászos lapokkal játszani, mert hiába floppolom AK val az ászt, bármilyen ászos kétpárjuk lehet.

Az alacsony párokat és az sc-ket értem. A kétfigurás lapokat alapvetően minden pozícióból játszom mert pluszosak. (legalábbis pluszosak voltak a régi szép FTP időkben:D )

Preflop milyen %-ban indultok? Milyen limiten? Érdemes-e arra törekedni, hogy preflop agresszívak legyünk vagy inkább olcsón kell flopot nézni, hátha összejön valami?

Megnéztem nálam 20/12 az indulás, 25% attemp to steal, 51% c-bet, a flop/turn/river AF: 4 / 2 / 2 won when saw flop 36%, won at SD 56%, 72% fold to river bet. Ezek a mutatók amúgy nem lennének rosszak, de tartok tőle hogy ezt a stílust el kell felejteni...

Ászos kezdőlapok: A szokásos prémium lapokon felül az ilyen A2s-A5s A9-AJs A9o-AJo megér egy limpet, ugye a suited esetén a flush, alsóbbak esetén sor az extra, de ha eltalál egy kétpár, vagy egy trips, azis oké lehet. A lényeg hogy az A pár esetén minél kisebb a kicker, annál kevesebett ér. Ha van egy ilyenem, általában olcsón végig lehet menni, vagy elvinni egy bettel a kis potot. Ha betre jön visszaemelés akkor én őszintén megmondom, bármilyen A párt legtöbbször eldobom. Amivel nagyon nem szeretek játszani az az A6-A7-A8, a kicker sokszor dominált, se sor, se flush nincs extrának, összességében nem hozzák be még a limpelések árát sem. Tehát: a sok veszteséget nekem a túértékelt A pár magas kicker okozta, néha az A2s-A5s kétpár is bele tud szaladni egy magasabb kétpárba. Viszont a többlet flush, sor, és a jól megjátszott kétpár azért hoz rendesen a konyhára.

A kétfigurás lapok valamint az ilyen Q9, J8-J9 esetében megint csak az hoz pénzt, hogy általában mindenki játssza őket, relatíve sok lapütközés lehet, amiből az ember igyekszik jól kijönni :) Ezt meg úgy lehet, hogy pl. van egy sorod :) Megintcsak igaz, hogy ha nálad a kétpár, akkor meg arra kell vigyázni, nehogy te fizess ki egy sort.

Összességében azt figyelem meg, hogy ellenfelek többsége igyekszik olcsón eljutni a showdown-ig, tehát csak akkor kezd el őrült módon nyomni, pl. potot emelni vagy visszaemelni ha nagyon eltalálta valami, ami ált. minimum -ritkán- kétpár, de inkább min. egy set.

Preflop én nézek vagy 35-40%-ot, prémium lapokkal emelve, mivel a prémium lap addig prémium, amíg egy, talán max. két ellenfeled van :-) Tehát itt pont akkorát kellene emelni, hogy ideális eset álljon elő, azaz maradjon egy ellenfél. Többi eset limp. Flop után már fontosabb az agresszió, mert azért az sem baj, ha összejön sok relatíve kicsi, 10-20 BB pot, az is pénz :D
Ahogy én látom, ha flop után én betelek és ellen csak megad, akkor én vagyok nyerőben, ha valamikor visszatámad, akkor meg az van hogy board textúra alapján megpróbálom kitalálni, hogy hol is vagyok. Vagyis flop előtt viszonylag laza és passzív, flop után meg tight és agresszív próbál az ember lenni. Ált. 20-25% a went to showdown, 56-60% körüli amikor nyer is az ember, a won when show flop talán már kiderül a fentiek alapján elég szar, úgy 28% vagy alatti, de nem a statisztikáknak játszunk ugye :) C-bet nem játszik úgyse dobnak, vaklopás nem játszik, nem 1 BB nyerés a végcél, hanem 100.

Ja és ez hova vezet? Sok flop utáni foldhoz mindenképp :) de komolyan: 1000 lejátszás alatt 5-6 megnyert all-in, 1-2 elbukott ellenében valahol az 5 a 2-höz a korrekt, ez mondjuk két-három beülő, vagy 50 kis pot, meg még néhány még kisebb, ez mondjuk 1-2 beülő mert figyelembe vesszük a limpelt és eldobott/elbukott lapok költségeit összességében valahol 20-30/BB körül alakul a dolog fullring NL10-en, NL25-ön, följebb még nem jártam.

Remélem egyébként hogy nem is fogok, mert egyre inkább térek át az Omahára, nekem sokkal jobban bejön, tény hogy qrva sokat kell agyalni meg számolni, de valahogy az a játék ami a butaságot, hülyeséget nagyon-nagyon bünteti :D

Valhalla
Válasz atcsy kommentjére
2008. márc. 10. 14:42

Vahalla látom hogy egy rugó jár az agyunk :D

"kétfigurás lapok is offsuitedben"
ezek miért olyan jók? nem értem

Kétfigurás plusz ilyen Q9,QT, J9-J8 azért oké, mert mindenki felizgul, ha ilyet lát és játszik vele, elég sok az ütközés, s ezekből is van full house meg sor, amit pl. settel, meg kétpárral legtöbb esetben ki is fizetnek, ami sztem eleve jó dolog :D Na viszont én nem igazán erőlködöm, ha nekem van ezekből kétpárom, ha tudok végigmegyek olcsón, ha nem tudok nem megyek, ha valaki erőt mutat sor ill. flush esélyes boardon, ált. eldobom. Jah persze egy floppolt Q pár vagy bubi pár az meg ua. mintha semmim lenne.

Hogy egyirányba gondolkodunk? lehet, bár nem tudom téged mi vezetett el ehhez a játékstílushoz, engem David Sklansky perszonálisan :D Valamint az, hogy sokat FL-eztem, s ott a sok kis potos nyeremények eredményességét lerontotta néhány nagy cumi, s megnéztem, milyen körülmények vannak, amikor cumi van, valamint NL10-en egy ~18 Buy-in mínusszal indítottam, s megnéztem mi volt a baj. Ezek alapján játszom, így, ahogy most.

atcsy
Válasz Valhalla kommentjére
2008. márc. 10. 17:55

:D
engem is Dávid bácsi ihletett meg.Mivel az ő könyve gyakorlatilag a legjobb könyv a világon :)

de ez a játék stílus pl az ongém hálóban nagyon jó megoldás lehet nl100ig :D

máshol azért már nl50en is jönnek pozicióból rendesen a 3 betek.

De ongémen csak ez a stílus jön be és persze hogy FRen.
Fl nem szeretek játszani, nl be ott van az all in gomb, ami mindenre választ ad persze.Igaz elsülhet szarul is,de ez benne van :D

tulajdonképp a játékstílusom az ongémnek köszönhető.Jól megszopatott :D
Depozoltam 500at és 3 nap alatt ujra kellett depozolni,hála a tight játékomnak és Cbeteknek :D Ez partyn nagyon faszányosan müködött itt már kevésbe.
És így elkezdtem törni a fejem egy új stratégián.És Sklansky barátunk tanácsára elkezdtem alkalmazkodni és ugynéz ki hogy egyenlőre sikeres a játék nl100ig bezárólag.(tovább még nem mentem de még ebbe az évbe feltétlen akarok).

Felvettem egy Loose-passive stílust ami eléggé jövedelmező.
Persze a prémiumokat erősen megjátszom AK ig bezárolag.

a többi pockettel setre megyek és tolom neki, általában kifizetnek,de általában
jó a top pair top kicker is ezek ellen :D
Top pair weak kickerrel vígan adogatják az allineket (persze ezekhez mind note kell). A regulárokkal viszont vigyázni kell az aza fajta kaszt aki ellen bukni lehet jó sokat és keveset nyerni!

Zoli
Válasz atcsy kommentjére
2008. márc. 10. 20:50

6maxon játszom, ott hasonló játék folyik a deep asztalokon. Vannak regulárok akik 25/5 körül indulnak, az agressziójuk alacsony. Azt játszák hogy párok és konnektorok, vagy lesz belőle szet sor stb. vagy nem. Ellenük a muszáj a fél pot c-bet ha adják végeztem a leosztással. Ha flopon nagyon izmoznak az alsó szetet is el lehet dobni. Az egész indulási és lejátszási stratégia eltér a megszokottól, mert egy két jó parti után lehet hogy az ellen is 400 BB-vel üldögél, és a preflop emelés magas pp-vel mondjuk 4 vagy 8 BB ig elég nevetséges. Amúgy ez a deep stratégia nekem is elég jól működik, csak a játék tudomány nem fejlődik közben.

Skiboy
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 10. 20:56

Amúgy ez a deep stratégia nekem is elég jól működik, csak a játék tudomány nem fejlődik közben.

Pedig deep asztalokon elvileg több tere van a stratégiának, gyakrabban alakulnak ki nehéz szituációk és jobban is lehet fejlődni mint a 20BB short stack-ek elleni all-in parádéban.

Skiboy
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 10. 21:07

A dolog bosszant, mert úgy látom hogy itt sokkal gyengébbak az ellenfelek mint a Fulltilt-en ahol alapból játszani szoktam.

Az elmúlt néhány napban játszottam én is itt pár ezer leosztást, az ellenfelek tényleg nem túl acélosak alacsony téteken.

A microgaming-en viszont állandóak bad beat-ek, főleg a magas párokkal. Ugyanez volt novemberben is, akkor annyira idegesített hogy az AA-t elkezdtem a következőképpen játszani: preflop emelés 40-50BB, a flopon rátolni a maradékot. A vicc az hogy adták pl. K8-al, AK-val stb. és rendre le is mákoltak. Annyira elegem lett hogy a PT-ből is kitöröltem a novemberi menetet.

Ha csak a bad beat-ek miatt nem nyersz itt, azzal nem nagyon kell foglalkozni, előbb-utóbb úgyis kiegyenlítődik.

Sajnos nem sikerült beszúrnom a két terem PT grafikonját, de a lényeg hogy az FTP-n 5,5 BB/100-at játszottam 124K hand alatt, a Microgamingen olyan -1 BB/100-at 42K hand alatt.

Ugyan a Full Tilten már jó ideje nem játszottam, de szerintem elég nagy stílusbeli különbség lehet a két terem között.

Micro agresszív északiak vs. Full Tilt passzívabb amerikaiak-európaiak

Nehogy elfelejtsd :) Jók ezek, 20% VPIP mellé 15% PFR simán mehet.

Élő ügyfélszolgálat