Nem értem hogy gyengébb ellenfelek ellen miért nem tudok nyerni.
Zoli
azért nem tudsz nyerni mert alapból rosszul kezeled a dolgokat.
Erre én is a saját hibámból jöttem rá sajnos :(
Gyenge ellenfele ellen nem lehet tudni hogy mivel adnak,rosszesettben mindennel megadnak és ha találnak valamit a flopban végig jönnek az tuti.
Gyengeék ellen a kezdőkezeid lazítsd jócskán és ha találsz valamit a floppon lehetőleg szettől felfele akkor told neki hidd el kifognak fizetni.
Én a Nexten tolom jelenleg mikor kezdtem akkor szép laza voltam vártam a jó lapra és toltam neki rendesen nyertem is vele,csak nem tetszettek a mutatók és elkezdtem agresszívan játszani és lám csodát 3 szor annyit buktam.Ilyenekkel hogy Q3o;K2o;J8o ésd még sorolhatnám hogy ezek a szerencsétlenek mivel jönnek be több tíz BBs emelésekre.
Van aki ellen a top pair is jó , ezeket megkell noteolni és ellennük másképp játszani.A halakat kezelni kell és ő meghálálják a törődést :D
Vahalla látom hogy egy rugó jár az agyunk :D
"kétfigurás lapok is offsuitedben"
ezek miért olyan jók? nem értem
Felértékelődnek viszont az Ászos kézbe lapok, az alacsony párok és a suited connectorok, s talán még a kétfigurás lapok is offsuitedben, főként hátulról.
Gyengeék ellen a kezdőkezeid lazítsd jócskán és ha találsz valamit a floppon lehetőleg szettől felfele akkor told neki hidd el kifognak fizetni.
Az ászos kézbe lapok alatt mit értesz? Én pont a hülyék ellen nem szeretek ászos lapokkal játszani, mert hiába floppolom AK val az ászt, bármilyen ászos kétpárjuk lehet.
Az alacsony párokat és az sc-ket értem. A kétfigurás lapokat alapvetően minden pozícióból játszom mert pluszosak. (legalábbis pluszosak voltak a régi szép FTP időkben:D )
Preflop milyen %-ban indultok? Milyen limiten? Érdemes-e arra törekedni, hogy preflop agresszívak legyünk vagy inkább olcsón kell flopot nézni, hátha összejön valami?
Megnéztem nálam 20/12 az indulás, 25% attemp to steal, 51% c-bet, a flop/turn/river AF: 4 / 2 / 2 won when saw flop 36%, won at SD 56%, 72% fold to river bet. Ezek a mutatók amúgy nem lennének rosszak, de tartok tőle hogy ezt a stílust el kell felejteni...
Vahalla látom hogy egy rugó jár az agyunk :D
"kétfigurás lapok is offsuitedben"
ezek miért olyan jók? nem értem
:D
engem is Dávid bácsi ihletett meg.Mivel az ő könyve gyakorlatilag a legjobb könyv a világon :)
de ez a játék stílus pl az ongém hálóban nagyon jó megoldás lehet nl100ig :D
máshol azért már nl50en is jönnek pozicióból rendesen a 3 betek.
De ongémen csak ez a stílus jön be és persze hogy FRen.
Fl nem szeretek játszani, nl be ott van az all in gomb, ami mindenre választ ad persze.Igaz elsülhet szarul is,de ez benne van :D
tulajdonképp a játékstílusom az ongémnek köszönhető.Jól megszopatott :D
Depozoltam 500at és 3 nap alatt ujra kellett depozolni,hála a tight játékomnak és Cbeteknek :D Ez partyn nagyon faszányosan müködött itt már kevésbe.
És így elkezdtem törni a fejem egy új stratégián.És Sklansky barátunk tanácsára elkezdtem alkalmazkodni és ugynéz ki hogy egyenlőre sikeres a játék nl100ig bezárólag.(tovább még nem mentem de még ebbe az évbe feltétlen akarok).
Felvettem egy Loose-passive stílust ami eléggé jövedelmező.
Persze a prémiumokat erősen megjátszom AK ig bezárolag.
a többi pockettel setre megyek és tolom neki, általában kifizetnek,de általában
jó a top pair top kicker is ezek ellen :D
Top pair weak kickerrel vígan adogatják az allineket (persze ezekhez mind note kell). A regulárokkal viszont vigyázni kell az aza fajta kaszt aki ellen bukni lehet jó sokat és keveset nyerni!
6maxon játszom, ott hasonló játék folyik a deep asztalokon. Vannak regulárok akik 25/5 körül indulnak, az agressziójuk alacsony. Azt játszák hogy párok és konnektorok, vagy lesz belőle szet sor stb. vagy nem. Ellenük a muszáj a fél pot c-bet ha adják végeztem a leosztással. Ha flopon nagyon izmoznak az alsó szetet is el lehet dobni. Az egész indulási és lejátszási stratégia eltér a megszokottól, mert egy két jó parti után lehet hogy az ellen is 400 BB-vel üldögél, és a preflop emelés magas pp-vel mondjuk 4 vagy 8 BB ig elég nevetséges. Amúgy ez a deep stratégia nekem is elég jól működik, csak a játék tudomány nem fejlődik közben.
Amúgy ez a deep stratégia nekem is elég jól működik, csak a játék tudomány nem fejlődik közben.
A dolog bosszant, mert úgy látom hogy itt sokkal gyengébbak az ellenfelek mint a Fulltilt-en ahol alapból játszani szoktam.
A microgaming-en viszont állandóak bad beat-ek, főleg a magas párokkal. Ugyanez volt novemberben is, akkor annyira idegesített hogy az AA-t elkezdtem a következőképpen játszani: preflop emelés 40-50BB, a flopon rátolni a maradékot. A vicc az hogy adták pl. K8-al, AK-val stb. és rendre le is mákoltak. Annyira elegem lett hogy a PT-ből is kitöröltem a novemberi menetet.
Sajnos nem sikerült beszúrnom a két terem PT grafikonját, de a lényeg hogy az FTP-n 5,5 BB/100-at játszottam 124K hand alatt, a Microgamingen olyan -1 BB/100-at 42K hand alatt.
Megnéztem nálam 20/12 az indulás, 25% attemp to steal, 51% c-bet, a flop/turn/river AF: 4 / 2 / 2 won when saw flop 36%, won at SD 56%, 72% fold to river bet. Ezek a mutatók amúgy nem lennének rosszak, de tartok tőle hogy ezt a stílust el kell felejteni...