Ha többféle téten játszol, akkor a téteket átlagolni kell.
Az említett esetben a (0.25$+0.55$+1.10$+2.20$=4.10$) az átlagtét durván 1 dollár.
Erre a tétre kell, hogy meglegyen a szükséges bankrollod persze feltételezve, hogy a magasabb tétekhez is megvan a tudásod és hasonlóan vered őket mint a kisebb téteket.
Ha csak a 0.55-re van meg a rollod (nem tudom, hogy a 100 beülő mennyire elég erre, nem játszom ezt a játéktípust).
De ha játszod a 0.25 is akkor játszhatsz 1.10 is, sőt akár 2.20 is ha súlyozod a játékok számát (pl. ha 100 játékból 50 db 0.25, 30 db 0.55, 15 db 1.10 és 5 db 2.20 abból kijön nagyjából a 0.55-ös átlagtétre a 100 beülő).
Aztán ha növekszik a roll a súlyozást fokozatosan eltolhatod a nagyobb tétek felé.
Ha többféle téten játszol, akkor a téteket átlagolni kell.
Az említett esetben a (0.25$+0.55$+1.10$+2.20$=4.10$) az átlagtét durván 1 dollár.
Erre a tétre kell, hogy meglegyen a szükséges bankrollod persze feltételezve, hogy a magasabb tétekhez is megvan a tudásod és hasonlóan vered őket mint a kisebb téteket.
Ha csak a 0.55-re van meg a rollod (nem tudom, hogy a 100 beülő mennyire elég erre, nem játszom ezt a játéktípust).
De ha játszod a 0.25 is akkor játszhatsz 1.10 is, sőt akár 2.20 is ha súlyozod a játékok számát (pl. ha 100 játékból 50 db 0.25, 30 db 0.55, 15 db 1.10 és 5 db 2.20 abból kijön nagyjából a 0.55-ös átlagtétre a 100 beülő).
Aztán ha növekszik a roll a súlyozást fokozatosan eltolhatod a nagyobb tétek felé.
Ha a kisebb nevezésű versenyek jönnek többségében, akkor természetesen csökkenhet a bankroll.
Ezért is írtam azt, hogy "a magasabb tétekhez is megvan a tudásod és hasonlóan vered őket mint a kisebb téteket", akkor érdemes a magasabb téteket játszani.
Ezt neked kell tudnod/érezned, hogy mennyire vagy jó.
Az MTT-n és a spinen nagy a variancia, az is simán előfordulhat ilyen kis mintán, hogy ha jól játszol akkor sem jön ki az eredmény hosszú időn keresztül és persze ennek pont a fordítottja is könnyen megtörténhet. :)
Ha viszont úgy látod, hogy nem vered a magasabb téteket, akkor nem is érdemes játszani rajtuk, inkább játssz a kisebb téteken közben tanulj és ha gyűlik a roll a tudás és a tapasztalat, akkor lehet és érdemes feljebb lépni.
Melyik póker játék fajtánál, vagy fajtáknál a legkissebb a variancia és miért? :)
Szerintem ne tökölj centes játékokkal, soha nem fogsz belőlük érdemi rollt építeni (pláne azzal a mennyiséggel amit említettél). PS-en a low limit játékok csont nélkül verhetőek közepesen jó játékintelligenciával, képzetlenül is. Spórolj össze párszáz dollárt és toljad neki.
Melyik póker játék fajtánál, vagy fajtáknál a legkissebb a variancia és miért? :)
Cash gameben sokkal nagyobb a szintek közötti különbség.
Kezd el tolni nl2n, amíg 100 dollárig nem érsz, utána shotolgasd a nl5-t. Ha fixen tudod, hogy bankrollt akarsz építeni, akkor csak a cash... Ismerek jó MTT-st. 3 évig egy árva fillért nem keresett és nem azért, mert szarul játszott... Nyilván a CG a legnehezebb, de a micro tét simán verhető, aztán el kell dönteni, hogy mi a cél, mert már nl 20/25ön sem fogsz funból nyerni... Ha csak a szórakozás a lényeg, akkor told nl2-5n, ami nem nehéz, nyersz is és szórakozol is.
Köszi az összes játékosnak a pozitív hozzászólásokat! :)
Valóban olykor-olykor elgondolkodom, hogy válaszút előtt állok, de az is igaz, hogy ugyan ekkora mértékben van bennem, az is, hogy inkább folytatni kéne a megkezdett utamat! Azthiszem azon az időszakon megyek keresztül, amiko vagy feladja valaki, vagy végtelenségig próbálgatja s tanulja ezt a játékot!
Most már 600 spin&go után vagyok, minusz 10 dolcsival 0,25-ös szinten! Orbitális a variancia és sokat tapasztalok minden formában. Nem szeretem feladni, úgyhogy gyűröm magam a végtelenségig!
Most gyűjtök egy PT4-re, hogy elkezdhessem megismerni, s használni! Addig is sok videót nézek!
S néha elgondolkodom azon, hogy egy olyan pókerfajtát is kéne tolnom, amivel végre a bankrollom is nő, nem csak a kitartásom! Szval, azt mondjátok, hogy CashGame? Utánna nézek ennek a játékfajtának az elméletének is! Mennyiben tér el a CashGame az Mtt,Spin&Go-któl? Alap kezdőkéz táblázat van, hozzá, vagy hogy kell mérni a teljesítményt, Roi-ban? :)
Köszi az összes játékosnak a pozitív hozzászólásokat! :)
Valóban olykor-olykor elgondolkodom, hogy válaszút előtt állok, de az is igaz, hogy ugyan ekkora mértékben van bennem, az is, hogy inkább folytatni kéne a megkezdett utamat! Azthiszem azon az időszakon megyek keresztül, amiko vagy feladja valaki, vagy végtelenségig próbálgatja s tanulja ezt a játékot!
Most már 600 spin&go után vagyok, minusz 10 dolcsival 0,25-ös szinten! Orbitális a variancia és sokat tapasztalok minden formában. Nem szeretem feladni, úgyhogy gyűröm magam a végtelenségig!
Most gyűjtök egy PT4-re, hogy elkezdhessem megismerni, s használni! Addig is sok videót nézek!
S néha elgondolkodom azon, hogy egy olyan pókerfajtát is kéne tolnom, amivel végre a bankrollom is nő, nem csak a kitartásom! Szval, azt mondjátok, hogy CashGame? Utánna nézek ennek a játékfajtának az elméletének is! Mennyiben tér el a CashGame az Mtt,Spin&Go-któl? Alap kezdőkéz táblázat van, hozzá, vagy hogy kell mérni a teljesítményt, Roi-ban? :)