Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Mit jelentenek ezek pontosan?

vadallat
Válasz Ice-pocó kommentjére
2013. júl. 25. 16:06

jójó...kukacoskodni próbáltam ismét...nem jött be..sorry

no problem :D tulajdonképpen ha nem lenne kötelező tét, akkor nagyon leülne a játék, szóval jó volt hogy kitalálták.

Maxxxika
Válasz vadallat kommentjére
2013. júl. 25. 16:11

no problem :D tulajdonképpen ha nem lenne kötelező tét, akkor nagyon leülne a játék, szóval jó volt hogy kitalálták.

Az egész játék arról szól, hogy a vakokért harcolnak.

balu999
2013. júl. 25. 16:11

Viszont egy kérdés, ami komoly: (legalábbis számomra)
Ha mondjuk 100 leosztásból Én 25-ben veszek részt, és ebből a 20-ből én voltam ez emelő/nyitó játékos, akkor az adataim 25/20?

Akkor igen ha BB-ként nem volt limpelt kassza. Mivel azt nem számolja, de partyban voltál.

Ice-pocó
Válasz balu999 kommentjére
2013. júl. 25. 16:14

Akkor igen ha BB-ként nem volt limpelt kassza. Mivel azt nem számolja, de partyban voltál.

És ha call-olok egy 3bet-et, akkor már már úgy számolja, hogy nem önként tettem pénzt be ugye?

balu999
2013. júl. 25. 16:41

És ha call-olok egy 3bet-et, akkor már már úgy számolja, hogy nem önként tettem pénzt be ugye?

Asszem igen.

Tir-X
Válasz lussef kommentjére
2013. júl. 25. 16:56

Dehogynem. Amikor lecallolod a 3betet, Ice-pocó szavaival élve :) senki nem kényszerít, hogy lecallold, tehát önként tetted be a pénzt. Ha cold call, ha emelés utáni megadás, számít a VPIP-be természetesen.
Annyi a különbség, hogy ha Te emeltél, majd megadtad a 3betet, akkor a VPIP és a PFR-be is számít, ha valaki emelt, más 3betelte, és Te megadtál, akkor pedig csak VPIP-ba számít.

lussef
2013. júl. 25. 17:17

Köszönöm a válaszokat.

Még egy kérdés, mit szűrnek ennek alapján, tehát pontosan mire mutat rá egy játékos játékában?
Pl., ha valakinek 27/23-as (minek nevezik ezt?) ilyenje van az mire mutat rá? Mit lehet leszűrni ebből?
Pl. túl sok lapot játszik meg (vagy pont keveset), ez miatt negatív a mutatója, tehát feszesebben kellene játszania (jó megfigyelés vagy ennyi adat alapján semmi értékelhetőt nem lehet megtudni?).

chivasr911
2013. júl. 25. 17:18

minden pfr vpip, de nem minden vpip pfr

balu999
Válasz Tir-X kommentjére
2013. júl. 25. 17:18

Dehogynem. Amikor lecallolod a 3betet, Ice-pocó szavaival élve :) senki nem kényszerít, hogy lecallold, tehát önként tetted be a pénzt. Ha cold call, ha emelés utáni megadás, számít a VPIP-be természetesen.
Annyi a különbség, hogy ha Te emeltél, majd megadtad a 3betet, akkor a VPIP és a PFR-be is számít, ha valaki emelt, más 3betelte, és Te megadtál, akkor pedig csak VPIP-ba számít.

Igaz. Bele lehet ebbe bonyolódni szépen :)

Tir-X
2013. júl. 25. 18:12

Köszönöm a válaszokat.

Még egy kérdés, mit szűrnek ennek alapján, tehát pontosan mire mutat rá egy játékos játékában?
Pl., ha valakinek 27/23-as (minek nevezik ezt?) ilyenje van az mire mutat rá? Mit lehet leszűrni ebből?
Pl. túl sok lapot játszik meg (vagy pont keveset), ez miatt negatív a mutatója, tehát feszesebben kellene játszania (jó megfigyelés vagy ennyi adat alapján semmi értékelhetőt nem lehet megtudni?).

Ezek szerint mégsem érted egyelőre a leírt statok fogalmát :) (illetve érted, de végülis ezzel ugyanarra kérdezel rá)

Ha egy szám egyenesen arányosan nő azzal, hogy mennyi lapkombinációval raksz be pénzt, mennyi lapot játszol meg, akkor nyilván ha nagy a szám, arra következtethetünk hogy laza. Ha kicsi a szám, arra, hogy feszes.

27/23-as (minek nevezik ezt?) ilyenje van

Általában úgy mondjuk, hogy 27/23-as statja van, vagy statisztikái vannak. Vagy csak egyszerűen az ember 27/23-at játszik.

Élő ügyfélszolgálat