Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > MTT - 88 - jó a dobás?

regie
Válasz Norris80 kommentjére
2020. ápr. 25. 9:47

Kocsit jobban belegondoltam es a pre call is rendbe lehet, de nem setmine a cel hanem postflop folytatni kell 1 overcard esetén , de egy 90T boardon is.

iKeksz
2020. ápr. 25. 10:25

És ha utána, akkor call? Meggyőztetek egyébként, utána történhetett akkor.
Általában az 500/1000 vakszint ahol már itm környéke van, azt figyeltem meg. De sosem lehet tudni mert mindig variálnak a vakokkal... Mondjuk nem játszom sok versenyt.

Valahol meg lehet nézni egyébként hogy milyen vakoknál volt itm?

Látom megosztó a hand.

Ha azt feltételezed, hogy az MP és a BB is feszes rangekkel fog itt buherálni akkor a fold mellett döntenék. Ha lazábbak akkor pedig a Call felé hajlanék. De erre való a HRC és az icmizer progi, amivel órákat el lehet tölteni, hogy mikor mi lesz a jobb lépés.

iKeksz
Válasz illese kommentjére
2020. ápr. 25. 10:28

Én a pre call-nak nem láttom az értelmét. Berakod a stack tizedet és mi a terv? Set mining 4es SPSRnél? Kiteszed maged pre egy squezenek de ha mindenki dob akkor sem akkora buli. Ha bármi 9 feletti megjelenik a floppon fogalmad sem lesz hol állsz és egy cbetre bedobod a favoritot. AI v fold of.

Azért ez is elég baljós, ha egy 88 szerű lappal annyi a tervünk, hogy ha esik örülünk, ha nem sírunk.

Teljesen jó pre a Call, azért lesz elég olyan forgatókönyv, hogy jól fogunk kijönni belőle.

regie
2020. ápr. 26. 9:58

Pokerben fontos felmérni, hogy ha egy 88 lappal callolunk pre, boardhoz mérve megfelelő arányban folytassuk az akciót az ellen range hez viszonyítva es a pozitcio is előny

trixilw
2020. ápr. 26. 12:11

1k/2k-n már ITM-ben vagyunk. ITM bubiban nagyon könnyű fold.
Jó lenne tudni milyen játékos volt az openelő. Átlagos reg ellen jó a cold call preflop. Ha nem vagyunk magunkban biztosak postflop, akkor még a 3-bet allin is jobb a foldnál preflop.
Short BB beteszi kb FE nélkül, lesz nála rengeteg Ax, erős blokkeres broadway lapok, pocket párok, de a range nem lesz túltolva. Ha a BB fish, akkor ezek nagy része a fletbe megy nála, még szűkebb a range. Eredeti openelő viszont nem fogja a teljes range-ét visszatolni amit elméletben tolhatna. Nem vállalja be a BE lapokat, lesz nála flat/fold és bár minimálisan capelt, de a range nagyon szűk. Azzal sem értek egyet, hogy KK-t 100%-ban lehetne capelni. Miután az openelő is betolta, ez sima fold.

van Gerwen
2020. ápr. 26. 12:25

Szerintem ha nem két nyolcas jön a borzra, hanem mondjuk egy ász, akkor meg sem marad emlékezetedben ez a megosztás, így fel sem kerül ide. :)

Norris80
Válasz van Gerwen kommentjére
2020. ápr. 29. 23:55

Szerintem ha nem két nyolcas jön a borzra, hanem mondjuk egy ász, akkor meg sem marad emlékezetedben ez a megosztás, így fel sem kerül ide. :)

Van benne valami...

Viszont az is igaz, hogy hosszan gondolkoztam rajta, hogy mi lenne a jó, aztán amikor megláttam a két nyolcast jött egy "én hülye" érzés is; a hosszas gondolkozás miatt meg már eleve határeset volt, így tehát ide került. :D

Norris80
Válasz trixilw kommentjére
2020. ápr. 30. 0:05

1k/2k-n már ITM-ben vagyunk. ITM bubiban nagyon könnyű fold.
Jó lenne tudni milyen játékos volt az openelő. Átlagos reg ellen jó a cold call preflop. Ha nem vagyunk magunkban biztosak postflop, akkor még a 3-bet allin is jobb a foldnál preflop.
Short BB beteszi kb FE nélkül, lesz nála rengeteg Ax, erős blokkeres broadway lapok, pocket párok, de a range nem lesz túltolva. Ha a BB fish, akkor ezek nagy része a fletbe megy nála, még szűkebb a range. Eredeti openelő viszont nem fogja a teljes range-ét visszatolni amit elméletben tolhatna. Nem vállalja be a BE lapokat, lesz nála flat/fold és bár minimálisan capelt, de a range nagyon szűk. Azzal sem értek egyet, hogy KK-t 100%-ban lehetne capelni. Miután az openelő is betolta, ez sima fold.

Köszönöm, és értem is.

Élő ügyfélszolgálat