Hát, itt lesz a tévedés.
Nem minden leosztás, hanem minden EGYEDI lap után. Azaz a binomiálisnál egyetlen lap után visszakeverjük, mig a hipernél adott számú lap (pölö 5) után.
Tök egyértelműen le van irva az eredeti wikis cikkben.
vagy itt :
Binomiális eloszlás
"visszatevéssel vegyünk ki n elemet! Tehát ha kivettünk EGYET, megnézzük, visszatesszük, majd megint választunk."
azaz lejön az első lap, megnézzük mi az, majd visszakeverjük. ez nem a póker
Hipergeometrikus eloszlás
"válasszunk ki a sokaságból egy n db-ból (pölö 5lap) álló mintát EGYSZERRE, visszatevés nélkül"
ez a poker: lejön 5 lap!, megnézzük, és utána visszakeverjük.
vagy itt A binomiális eloszlás
"visszatevéssel húzzunk ki n golyót. A visszatevéses húzás azt jelenti, hogy kihúzunk EGY golyót, feljegyezzük a színét, visszatesszük, ezután még egyszer húzunk, feljegyezzük a színét, ...stb".
Kiváncsi vagyok,hátha valaki tudja,hogy erre kb mekkora az esély.
Nagyon régota játszok,kb 3-4 millió CG leosztást nyomtam le.
Nyilván voltak badbeatek,mákolások de ilyen még nem, az utsó 200k(4 hónap) hand alatt 4db 1outos buktám volt.
Mekkora lehet erre az esély?Azért kérdezem mert eddig annyira ritka volt,hogy talán 1-2 re emlékszem.
Bocs ha értelmetlen a kérdés.
Kiváncsi vagyok,hátha valaki tudja,hogy erre kb mekkora az esély.
Nagyon régota játszok,kb 3-4 millió CG leosztást nyomtam le.
Nyilván voltak badbeatek,mákolások de ilyen még nem, az utsó 200k(4 hónap) hand alatt 4db 1outos buktám volt.
Mekkora lehet erre az esély?Azért kérdezem mert eddig annyira ritka volt,hogy talán 1-2 re emlékszem.
Bocs ha értelmetlen a kérdés.
Nem tudni hány db 1 outerből jött le ennyi.
Ok ,tehát nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni,remélem pár évig akkor nem lesz ujra ilyen.
Ok ,tehát nem nagyon lehet ezzel mit kezdeni,remélem pár évig akkor nem lesz ujra ilyen.
Még ha lehetne is erre valamit mondani, hogy x-ből 1 az esélye, mit számít az? :) Jobb nem lesz tőle, fogadd el tanácsként azt, hogy lekattansz róla. Azt az agykapacitást, amit lefoglal az, hogy ezen rágod magad, használd fel másra, hasznos dologra :)
ha van adatbázisod, akkor nyilván lehet tudni, hogy hány 1 outer partit játszottál, ebből hányszor ért oda, és hányszor nem.
Poker probability (Texas hold 'em) - Wikipedia, the free encyclopedia
Helyesek-e a számítások ezen az oldalon? Elsősorban a "Probability of facing a
larger pair when holding XX" táblázatra vagyok kiváncsi!
Wikipedia-nak sosem lehet hinni. Nem megbízhatók a rajta lévő infok. Sztem keress egy másik oldalt.