Pszichológiai értékhatár
Sziasztok!
A hipermarketek (de szinte minden bolt) alkalmazza a pszichológiai értékhatárt az árak meghatározásánál. Gondolok itt a 999 Ft-os holmikra.
Ez működik a pókerben is szerintetek?
Itt arra gondoltam, hogy pl. nut flush-öm l van és a pot 20 dollár. Kb fél potot akarok emelni (célom, hogy megadja v. visszaemeljen). Szerintetek könnyebben megad valaki egy 9,9 dolláros emelést, mint egy 10 dolláros emelést?
Üdv.
attól függ mije van:) lol.
amúgy szerintem nincs különbség.
Sziasztok!
A hipermarketek (de szinte minden bolt) alkalmazza a pszichológiai értékhatárt az árak meghatározásánál. Gondolok itt a 999 Ft-os holmikra.
Itt arra gondoltam, hogy pl. nut flush-öm l van és a pot 20 dollár. Kb fél potot akarok emelni (célom, hogy megadja v. visszaemeljen). Szerintetek könnyebben megad valaki egy 9,9 dolláros emelést, mint egy 10 dolláros emelést?
Üdv.
Sziasztok!
Üdv.
én régen mindig -1 centet levontam az eredetileg tervezett emelésből, és annyit nyitottam.
viccnek jó volt, de másra nem:).
emlékszem amikor bodogon sngztem, volt egy fickó, aki csak megadta a stackje -1 kvázi pushomat. utána ott üldögélet egy zsetonnal még pár körig:)...
én régen mindig -1 centet levontam az eredetileg tervezett emelésből, és annyit nyitottam.
viccnek jó volt, de másra nem:).
emlékszem amikor bodogon sngztem, volt egy fickó, aki csak megadta a stackje -1 kvázi pushomat. utána ott üldögélet egy zsetonnal még pár körig:)...
A river potbet általában agresszív stílussal jön be. Ha egy asztalnál nagyon magas az agresszióm, akkor én is szoktam alkalmazni, sőt pot fölé is emelk sokszor. Egy 5 dolláros kasszába nuttal simán betolom a 6-7 dolláros allint riveren, sokszor hiszik azt, hogy csak megpróbálom kiblöffölni őket és megpróbálkoznak egy herocallal.
A river potbet általában agresszív stílussal jön be. .
Érdekes felvetés ez, én is sokat gondolkoztam meg próbálgattam is, de nehéz. Sok 10k hand kéne hozzá. Mellesleg a pszichológiai értékhatár a BR-nál is kő keményen jelentkezik szvsz. Nem ugyanolyan érzés, ha 990$a BR mint ha 1010 stb.:)
Szerintem az a probléma, hogy a legtöbb teremben a 9.99$-os emelés az emelő előtt lévő sok-sok zseton miatt többnek tűnik, mint az egyszer 10$-os emelés, ahol csupán egy zseton kerül az asztalra...