Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!

Póker Fórum Archívum > Kérdések - Válaszok > Pszichológiai értékhatár

water2
2008. júl. 9. 13:11

Pszichológiai értékhatár

Sziasztok!
A hipermarketek (de szinte minden bolt) alkalmazza a pszichológiai értékhatárt az árak meghatározásánál. Gondolok itt a 999 Ft-os holmikra.
Ez működik a pókerben is szerintetek?
Itt arra gondoltam, hogy pl. nut flush-öm l van és a pot 20 dollár. Kb fél potot akarok emelni (célom, hogy megadja v. visszaemeljen). Szerintetek könnyebben megad valaki egy 9,9 dolláros emelést, mint egy 10 dolláros emelést?

Üdv.

audiosultan
Válasz water2 kommentjére
2008. júl. 9. 13:21

attól függ mije van:) lol.
amúgy szerintem nincs különbség.

nando42
2008. júl. 9. 13:27

Sziasztok!
A hipermarketek (de szinte minden bolt) alkalmazza a pszichológiai értékhatárt az árak meghatározásánál. Gondolok itt a 999 Ft-os holmikra.
Itt arra gondoltam, hogy pl. nut flush-öm l van és a pot 20 dollár. Kb fél potot akarok emelni (célom, hogy megadja v. visszaemeljen). Szerintetek könnyebben megad valaki egy 9,9 dolláros emelést, mint egy 10 dolláros emelést?

Üdv.

Ezen már én is gondolkodtam, sőt, használom is, de sajnos nagy minta kéne, h kielemezzem működik-e. Picit más szemszögből nézve, én az overbetet próbálgattam, de az érzésem szerint nem műkszik. Persze, lehet, hogy csak csal az érzékem. :)

wilddrew
2008. júl. 9. 13:37

Sziasztok!

Üdv.

Nem fog jobban müködni. Ha 6$-ig emelsz, az jobban működik :) Mindig a stackek és az adott játékos aznapi működésén múlik, mi hogy működik nála. Ha te egy nap 3000x-el vásárolsz, akkor már téged se fog meghatni egy 999ftos ajánlat...

peterpanic
Válasz wilddrew kommentjére
2008. júl. 9. 13:53

én régen mindig -1 centet levontam az eredetileg tervezett emelésből, és annyit nyitottam.
viccnek jó volt, de másra nem:).
emlékszem amikor bodogon sngztem, volt egy fickó, aki csak megadta a stackje -1 kvázi pushomat. utána ott üldögélet egy zsetonnal még pár körig:)...

kisrapi
Válasz peterpanic kommentjére
2008. júl. 9. 13:59

én régen mindig -1 centet levontam az eredetileg tervezett emelésből, és annyit nyitottam.
viccnek jó volt, de másra nem:).
emlékszem amikor bodogon sngztem, volt egy fickó, aki csak megadta a stackje -1 kvázi pushomat. utána ott üldögélet egy zsetonnal még pár körig:)...

Ilyet én is játszottam anno all-in helyett, hogy egy nagyvaknyi pénzt előtte hagytam....annyiban volt jó, hogy valaki tiltre ment tőle pár ilyen után, de ilyenekre nem hiszem hogy többször kapnék call-t mint a tényleges all-inre...

Viszont a river pot emeléssel inkább próbálkoznék ilyen helyzetekben, mint a félpot körüli hívásokkal, meg fogsz lepődni mennyire sokszor adják meg azt is, és BB/100-ban eléggé érezhető a különbég, ha "rendesen" Value-betelsz...

Polacheck
Válasz kisrapi kommentjére
2008. júl. 9. 14:22

A river potbet általában agresszív stílussal jön be. Ha egy asztalnál nagyon magas az agresszióm, akkor én is szoktam alkalmazni, sőt pot fölé is emelk sokszor. Egy 5 dolláros kasszába nuttal simán betolom a 6-7 dolláros allint riveren, sokszor hiszik azt, hogy csak megpróbálom kiblöffölni őket és megpróbálkoznak egy herocallal.

Slash
Válasz Polacheck kommentjére
2008. júl. 9. 14:31

A river potbet általában agresszív stílussal jön be. .

Nem értek ezzel egyet, alapvetően TAG stílusban játszom, de a river value potot, lappal mindig ellövöm. És 90%-ban megadják:)

dodi89
Válasz Slash kommentjére
2008. júl. 9. 14:35

Érdekes felvetés ez, én is sokat gondolkoztam meg próbálgattam is, de nehéz. Sok 10k hand kéne hozzá. Mellesleg a pszichológiai értékhatár a BR-nál is kő keményen jelentkezik szvsz. Nem ugyanolyan érzés, ha 990$a BR mint ha 1010 stb.:)

kanrich_
Válasz dodi89 kommentjére
2008. júl. 9. 15:21

Szerintem az a probléma, hogy a legtöbb teremben a 9.99$-os emelés az emelő előtt lévő sok-sok zseton miatt többnek tűnik, mint az egyszer 10$-os emelés, ahol csupán egy zseton kerül az asztalra...

Élő ügyfélszolgálat