ha mindenki ennyire jó fej és szabálykövető, én is az leszek majd minden akciómnál, és tankelni fogok. A szabályzat adta lehetőség szerint, kérjék ki rám minden leosztásban az időt, mielőtt foldolok, de azt kivárom az utolsó mp-ig.
nekem azt mondta egy osztó egyszer hogy CG-ben az a szabály hogy nem mondhatja meg, viszont megkérheted hogy rendezze színek szerint.
viszont megkérheted hogy rendezze színek szerint.
Azt viszont nem tiltja a szabályzat sem (még a WSOP-s sem), hogy körülbelüli összeget megmondja a dealer, ezért mondtam, hogy nagyban az osztón is múlik.
A további félreértések elkerülése végett, így szerepel a mintaszabályzatban (ami persze nem köti a kártyatermeket):
"Dealers will not count the pot in limit and no-limit games."
Tehát az NINCS megtiltva, hogy körülbelül (vagy akár pontosan) megmondja mennyi a pot, az van benne, hogy nem fogja megszámolni neked a dealer a potot. A kettő nem ugyanaz.
ha mindenki ennyire jó fej és szabálykövető, én is az leszek majd minden akciómnál, és tankelni fogok. A szabályzat adta lehetőség szerint, kérjék ki rám minden leosztásban az időt, mielőtt foldolok, de azt kivárom az utolsó mp-ig.
Cshősz
Félreértesz, nyilván ha nem mondja meg az osztó, akkor nem kényszerítheted rá, hogy mondja meg, mert nem kötelessége. De ha a házszabály kifejezetten nem tiltja meg, akkor megmondhatja a pot méretét. Ami nincs tiltva azt lehet, gondolom ebben egyetérthetünk.
Olyat pedig én még nem láttam, hogy kifejezetten benne lett volna a házszabályban, hogy TILOS megmondani az osztónak a pot méretét.
Egyébként PEACE!
igen :)
Cshősz
...
Ami nincs tiltva azt lehet, gondolom ebben egyetérthetünk.
Olyat pedig én még nem láttam, hogy kifejezetten benne lett volna a házszabályban, hogy TILOS megmondani az osztónak a pot méretét.
Egyébként PEACE!
Szerintem pont a vitás helyzetek elkerülése miatt lenne érdemes akkor ezt a kérdést egyértelműen rendezni a házszabályban.
Nem csak mi vetettük fel ezt a kérdést a 2 + 2-n is van róla vita.
A benzines példa kicsit túlzás, mivel az nyilvánvalóan egyéb jogszabályokba ütközik, amik a pókertermekben is érvényesek és mindenki számára kötelezőek.
Kíváncsi vagyok, hogy EPT-n ez hogy van, mert a versenyszabályzatukban nincs benne még a pot megszámolásának tilalma sem. (A WSOP versenyszabályzatában a fenti idézet benne van.)
Nekem az a véleményem, hogy a kártyaterem egy szolgáltatást nyújt a játékos pedig egy vendég, tehát a játékosok elégedettségét kéne szem előtt tartania a teremnek és tök felesleges ebből problémát csinálni.