Milyen sorrendben olvassam el?
Üdvözlök mindenkit, aki ezt olvassa. Arról szeretném kikérni a kedves fórumozók véleményét, hogy a rendelkezésemre áll könyveket milyen sorrendben lenne célszerű elolvasnom. Nem vagyok már kezdő, úgy 1 éve pókerezek, de csak most szeretnék belemélyedni a játék stratégia részébe. Tehát a rendelkezésemre álló könyvek: David Sklansky- A póker elmélete
Dan Harrington, Bill Robertie- Hold' em Versenystratégia I.,II.,III./ Cash game stratégia I.,II., Lee Nelson- Pókerezzünk, Phil Gordon 3 könyve, Matt lessinger- Blöfföljünk bátran! (Gus Hansen- Nyílt lapokkal című könyvét nem veszem ide, mert az inkább olvasmányos, mintsem stratégiai írás.)
Azt még hozzá szeretném tenni, hogy Sit 'n Go/MTT játékos vagyok, sokkal jobban szeretem mint a Cash Gamet.
A válaszokat köszönöm!
szerintem inkább nézz meg pár videot , olvass el pár cikket és handelemzést a témában, ami érdekel.
Harrington könyvei nem időtállóak. A nagyon alapokat meglehet belőle tanulni, de ne arra építsd a játékod..
harrington jó alap, főleg az 1. és 2. utána pedig nézd meg ezeket:
Winning Poker Tournaments One Hand at a Time Volume I and II
Amazon.com: Winning Poker Tournaments One Hand at a Time Volume I (9780974150277): Eric 'Rizen' Lynch, Jon 'Pearljammer' Turner, Jon 'Apestyles' Van Fleet: Books
Szerintem is érdemesebb videókat,cikkeket és a fórumban hand elemzéseket nézni.
Skalnsky könyve limites játékokról szól és a mai környezetben már nem mindig állják meg a helyüket a benne lévő példák,de nekem nagyon tetszett.
MTT-re inkább Harrington és Phil Gordon könyvei lesznek jók,ezekkel is az a baj hogy eljárt felettük az idő.
Ettől függetlenül nem hinném hogy vesztő játékos lenne aki ezekből tanulja meg a feszes alap-stratégiát,amit később hozzá lehet igazítani a mai körülményekhez.
Nem tudom hogy Gordon komolyan gondolta-e,vagy csak valami hiba folytán került így a könyvbe,de ő korai pozícióból kisebb emelést javasol mint hátsó pozícióból,ez pont fordítva kell,de talán ezt felesleges is leírnom:)
Szerintem is érdemesebb videókat,cikkeket és a fórumban hand elemzéseket nézni.
Skalnsky könyve limites játékokról szól és a mai környezetben már nem mindig állják meg a helyüket a benne lévő példák,de nekem nagyon tetszett.
MTT-re inkább Harrington és Phil Gordon könyvei lesznek jók,ezekkel is az a baj hogy eljárt felettük az idő.
Ettől függetlenül nem hinném hogy vesztő játékos lenne aki ezekből tanulja meg a feszes alap-stratégiát,amit később hozzá lehet igazítani a mai körülményekhez.
Nem tudom hogy Gordon komolyan gondolta-e,vagy csak valami hiba folytán került így a könyvbe,de ő korai pozícióból kisebb emelést javasol mint hátsó pozícióból,ez pont fordítva kell,de talán ezt felesleges is leírnom:)
Direkt került bele így, ki is fejti benne, hogy miért.
A könyveket kiegészítésként használom, stratégiai cikkeket, oktató videókat olvasok/ nézek, és a kézelemzést sem hanyagolom el. a Sklansky féle könyv szerintem ideje múlt már, és rengeteg számítás van benne, amit nem tudok néhány másodperc alatt kiszámolni :/
Nem vagyok már kezdő, úgy 1 éve pókerezek
Direkt került bele így, ki is fejti benne, hogy miért.