200NL - TT 3-betelt partiban, overparkent
HOLD'EM NO LIMIT ($1/$2) - 2008/06/13 - 23:29:13 (ET)
Table 'CAKE Seville 11752' 6-max Seat #3 is the button
Seat 1: donk*** ($220.40 in chips) (18/11/3.5/(650)) mindenhol 25%< Bet%
Seat 2: Godmode ($200.00 in chips)
Seat 3: SPUR*** ($234.75 in chips)
Seat 8: Crai*** ($650.60 in chips)
Seat 9: Roge*** ($243.15 in chips)
Seat 10: Boof*** ($215.15 in chips)
Crai***: posts small blind $1
Roge***: posts big blind $2
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Godmode [:Ts: :Tc:]
Boof***: folds
donk***: raises $5.00 to $7.00
Godmode: raises $17.00 to $24.00
SPUR***: folds
Crai***: folds
Roge***: folds
donk***: calls $17.00
*** FLOP *** [:6c: :6h: :5s:] (51$)
donk***: checks
Godmode: checks
itt azert checkeltem poziciobol, mert ugy ereztem, hogy kb 85%-ban jo vagyok, es bloffot akartam indukalni a kesobbi utcakon...
*** TURN *** [:6c: :6h: :5s:] [:5c:] (51$)
donk***: bets $51.00
Turn jo lap volt a handemnek, es a teljes pot nyitasat gyengesegnek ereztem, es arra szamitottam, hogy a megadasom lelassitja majd a riveren...
Godmode: calls $51.00
*** RIVER *** [:6c: :6h: :5s: :5c:] [:4d:] (153$)
donk***: bets $145.40 and is all-in
River szinten optimalis lap volt, o pedig instant all-in ment... 280$-ba kell meg 125$-t megadnom... Milyen rangre raknatok az ellenfelem? Lesz nala elegszer akar TT-, illetve A magas (esetleg masfajta bloff?), hogy +EV-s legyen a megadas?
Godmode: calls $125.00 and is all-in
szerintem ugyanazt csinálná itt AK-val, mint 88-cal. tehát a megadásod picit +EV-s lesz. jó call szerintem. amivel gondban lehetsz az a JJ. emelt preflop, 3beteltél, ő csak adta. szerintem JJ-vel ez optimális játék lenne. persze nem kell egyből a legrosszabbra gondolni 77-JJ, AK, AQ a range. És még utóbbi kettővel sem gondolja azt hogy feltétlenül rossz ellened...
Hát a 18-ba beleférnek A4s+,A8o+,K9s+,KTo+,és 55+,így bizony elégsokszor lehet nála csak sima A magas vagy A színhúzó.Riveren kb. 84% a részesedésed egy ilyen range ellen ha jól számoltam.
ez tökre függ a table imagetől és game dynamictól.
A flop check sztem óriási hiba, én biztos hogy flop bet 1/2- 2/3 pot/fold-ot játszom. Egy 18/11 utg+1 opening range kb 99+,AJ+,KQ+, ezek kozul valoszinu, hogy sok lapot mar preflop eldob a 3betre, hiszen mpből 3betelsz egy utg+1 emelőt, ami azért erőt jelez. Nem tudom milyen képe van rólad és elhiszi-e hogy elcheckelsz flopon egy magas pp-t. Emiatt a check miatt lehet hogy azt gondolja, hogy nincs párod, hiszen TT-QQ-val valószínűleg betelnél, nehogy egy A,K a turnon elrontsa az akciódat és ne kapj value-t egy kisebb pptől vagy vert helyzetbe kerülj.
Ha blöfföl akkor sztem AK,AQ, amihez lejött a fd, de sztem nagy valószínűséggel egy nálad magasabb pp volt nála.
Sztem a legnagyobb hiba az egész leosztásban a flop check, nehez helyztebe hoztad magad ezzel. Sokkal könnyebb a handet játszani, ha ott betelsz. Turnon pedig ha megadod a hivast akkor a river fold szoba sem johet egy ilyen blankre.
Szoval vagy fold turn ha mar checkelted flopot, vagy call turn call river.
Az a problemam a flop nyitassal, hogy 51$ potra nyitok mondjuk 38-at, ezt megadja (kitalalja, hogy floatolni fog, megnez meg egy kartyat), turnon a pot ~127$, innentol kezdve pedig barmelyik utcan all-in tol (ami mondjuk ~pot nyitas), akkor dobnom kell a rangem nagy reszet, ha checkelt volna, akkor potkontrollt jatszanek turnon is... Ugyhogy bar ugy ereztem, hogy jo vagyok floppon, meg kellett kockaztatnom az ingyenkartyat, es mivel nem jott semmi "ijeszto", ezert volt vegulis "easy" call a river...
Rossz a gondolatmenet (optimalishoz kepest)?
Hát a 18-ba beleférnek A4s+,A8o+,K9s+,KTo+,és 55+,így bizony elégsokszor lehet nála csak sima A magas vagy A színhúzó.Riveren kb. 84% a részesedésed egy ilyen range ellen ha jól számoltam.
Sztem is bet flop. Ezzel könnyen free sd-t vehetsz magadnak, hisz ip vagy. Egyébként meg minek floatolna. Nem hiszem, h egy csak úgy minden ok nékül floatolni akar vki.
Sztem U+1 ellen, aki 11PFR-rel bír nem kell TTvel 3betelni. (Ha hátrébb lenne vagy nagyobb range-dszel nyitna akkor ok.)
teljesen rossz a gondolatmeneted.
Azt írod, hogy turnon is checkelsz, ha ő is. Ezt magyarázd már meg ,hogy miért. Jelenleg valószínőleg nekünk van a legjobb lapunk, kaptál egy álom flopot , TT-hez, ezt meg kell hívni ,több okból. Nézzük a ranget:
1. : kisebb ppje van mégis 77-99, csak most tudsz belőle valuet kiszedni, ha bármilyen magasabb lap jön a későbbi utcákon akkor egy centet se fog már betenni ezekkel. A 88 boldogan fizetni még flopon, de ha turnon leesik egy király nem kapsz több pénzt tőle.
2. Van két overe: Itt mondhatod hogy persze csak 6 outja van, ami tényleg nem sok, de ezekből semmiképpen nem fogsz tudni pénzt kiszedni, csak ha JAVUL, és ekkor annyi a tizeseidnek. Ezt kell megakadályozni a bettel.
3. Magasabb pp: egy ilyen 18/11 ellen bet 1/2- 2-/3 pot flopon és ha visszatolja tudod hogy erősebb, hiszen sokkal valószínűbb az allin JJ-AAtól, mint 77-99- től ,amit versz. Így sokkal kevesebb pénzből megtudod hogy verve vagy és nem kell herocallokat csinálnod később.
Ha esetleg AA-od lenne , akkor esetleg indokolt lehet a flop check, de akkor se mindig, de TT-el ezt a flopot elcheckelni , óriási hiba. De ha még el is checkeled ,akkor aztán a turnon már ne játsz pot controllt.
Ja igen, még valami, olyan fogalom nincs ,hogy oop float. és nem is callolgatnak it le két overrel oop.
Tök jó dolgokat írsz geri. Örülök, h csatlakoztál a fórumhoz:)
lederman: Cakerol van szo, ugyhogy menetkozben nem volta tisztaban az ertekeivel, csak igy utolag...
geri: akkor a "small hand > small pot, big hand > big pot" axioma nem vonatkozik erre a handre?:rolleyes:
Micro halozatban, ahol van HUD, ott valoszinuleg nyitottam volna floppon, de legkesobb turnon... Cake az veszelyes terep... :o
hogy hivjak akkor, csak siman check-call? :)
Irsz majd valamilyen bemutatkozast? :)