Beckham087
Válasz qwertibie kommentjére
2013. febr. 11. 20:57

AJcc? QJcc?
Akkor kéne ennyi %-ban nyerni, ha 0 lenne az fe, tehát a teljes turn call range-vel callolna riveren is.

Nem számít szerintem itt az FE, mert amiket eldob azt úgyis verjük, ha mögécsekkelünk akkor is.

sztem az ilyen handeket felesleges túl levelingelni, próbáljunk meg maximumot kiszedni... én szétlövöldözném, flopon meg raiselnék,h védjem a kezem a flush banki esély ellen...

Utólag nézve valószínűleg ez lenne a legjobb megoldás, mert azzal inkább mutatom gyengébbnek a handemet mint ezzel...

Beckham087
Válasz Beckham087 kommentjére
2013. febr. 11. 20:59

$5/$10 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($985) 99bb
CO ($2,040) 204bb
Beckham087 (BTN) ($3,150) 315bb
SB ($2,268) 227bb
BB ($1,150) 115bb

Pre-Flop: ($15, 5 players) Beckham087 is BTN :8d: :8h:
UTG raises to $30, 1 fold, Beckham087 calls $30, 2 folds

Flop: :2c: :kc: :8s: ($75, 2 players)
UTG bets $50, Beckham087 calls $50

Turn: :jd: ($175, 2 players)
UTG bets $145, Beckham087 raises to $335, UTG calls $190

River: :jh: ($845, 2 players)
UTG checks, Beckham087 bets $845, UTG goes all-in $570

Final Pot: $2,260
UTG shows
:jc: :kh:
Beckham087 shows
:8d: :8h:

UTG wins $1,982 (net +$997)

Beckham087 collects $275 (net -$985)

qwertibie
2013. febr. 11. 21:08

Nem számít szerintem itt az FE, mert amiket eldob azt úgyis verjük, ha mögécsekkelünk akkor is.

bet ev-jébe bele kell számolni az fe-t is, mert így fals szám a 28,x%

SötétEgér
2013. febr. 11. 21:09

messze vagyok n1000-től de easy push

bravesoul
2013. febr. 11. 21:22

az sd-t látva már értem a topik indításának az okát.

no offense, de ha kisebb téten történik ,biztos vagyok benne,hogy gyorsan túllépsz rajta és úgy vagy vele ha van megkérdőjelezhető utca, akkor az a flop vagy turn játék, de ahogy ment nyilvánvalóan sima allin a river.

mikki86
2013. febr. 11. 21:31

bet ev-jébe bele kell számolni az fe-t is, mert így fals szám a 28,x%

Nem ez a lényeg. Bele kell számolni, viszont a check EV-jébe meg bele kell számolni azt, amikor SD-ben nyerünk,

4 kategóriára oszlik az ellenfél range-e:

1 - a gyengébb lapok, amiket dob betre
2 - a gyengébb lapok, amikkel megad
3 - erősebbek, amiket dob
4 - erősebbek, amikkel megad

Az FE annak az esélye, hogy az ellenfélnél 1. és 3. kategóriás lap van. Ha itt feltételezzük, hogy a 3. kategóriába tartozó lap, tehát olyan, ami erősebb a miénknél, és eldobja, egyáltalán nincs nála, akkor a bet FE-je semmit nem ér számunkra, mert csak olyan lapokat dobatunk (az 1. kategóriába tartozókat), amiktől egyébként is pont ugyanannyit nyernénk (a meglévő potot). Egy blöff betnél is a 3. és az 1. kategória aránya az érdekes. Hiába van pl 50% FE egy félpotos betben pl, ha ebből az 50%-ból 45%-nyi lap 1. kategóriás, akkor a checkback lesz a jó megoldás.
Ebben a handben csak az a kérdés, hogy a 2. és a 4. kategória közül melyikben lesz többször az ellenfél lapja. Az a 28.5% az az ellenfél pot oddsa lesz gondolom, nem a mi bet szempontból érdekes százalékunk. Nekünk itt konkrétan 50%+-ban kell elöl lenünk egy bethez, szóval szerintem nem egyértelmű, hogy megéri az emelés.

5thNov
2013. febr. 11. 21:32

Szerintem rendben lenne a push. Izgulós, de rendben van :)

qwertibie
Válasz mikki86 kommentjére
2013. febr. 11. 21:39

Nem ez a lényeg. Bele kell számolni, viszont a check EV-jébe meg bele kell számolni azt, amikor SD-ben nyerünk,

4 kategóriára oszlik az ellenfél range-e:

1 - a gyengébb lapok, amiket dob betre
2 - a gyengébb lapok, amikkel megad
3 - erősebbek, amiket dob
4 - erősebbek, amikkel megad

Az FE annak az esélye, hogy az ellenfélnél 1. és 3. kategóriás lap van. Ha itt feltételezzük, hogy a 3. kategóriába tartozó lap, tehát olyan, ami erősebb a miénknél, és eldobja, egyáltalán nincs nála, akkor a bet FE-je semmit nem ér számunkra, mert csak olyan lapokat dobatunk (az 1. kategóriába tartozókat), amiktől egyébként is pont ugyanannyit nyernénk (a meglévő potot). Egy blöff betnél is a 3. és az 1. kategóri aránya az érdekes. Hiába van pl 50% FE egy félpotos betben pl, ha ebből az 50%-ból 45%-nyi lap 1. kategóriás, akkor a checkback lesz a jó megoldás.
Ebben a handben csak az a kérdés, hogy a 2. és a 4. kategória közül melyikben lesz többször az ellenfél lapja. Az a 28.5% az az ellenfél pot oddsa lesz gondolom, nem a mi bet szempontból érdekes százalékunk. Nekünk itt konkrétan 50%+-ban kell elöl lenünk egy bethez, szóval szerintem nem egyértelmű, hogy megéri az emelés.

ok, csak azt mondom hogy mi miatt hibás "Ha Pusholok és megadja akkor az esetek 28,75%-ában kell nyernem hogy 0EV legyen a move." ez a mondat.

nem vagyok nagy matekos, de majd ha lesz időm megpróbálom kiszámolni a bet és a check ev-jét pár feltételezett range esetén és tisztább képet kapunk de most time to grind :)
esetleg ha addig betéved egy matekos, hajrá :>

Romsy
2013. febr. 11. 21:51

esetleg ha addig betéved egy matekos, hajrá :>

hello srácok, akkor jó a valuebet, ha legalább 50%-ban rosszabbal calloz, semmi köze a pot méretéhez, meg a betsize-hoz. semmi mást nem kell figyelembe venni a handben.

Tir-X
2013. febr. 11. 22:31

Nem értem a tanakodást én sem. A pushal 570-et buksz, ha verve vagy, 570-et nyersz, ha elöl vagy. Amikor pusholsz és foldot kapsz, azt nem kell számolnod, mivel nem dobatsz jobb lapot, nem dobatsz EQ részt (az egész fold rangenek nulla százalék az EQ-je a handünk ellen). Lényegében ugyanaz, mint amikor check behindolsz, és jobb vagy, nincs benne plusz. Tévednék?

Élő ügyfélszolgálat