AJcc? QJcc?
Akkor kéne ennyi %-ban nyerni, ha 0 lenne az fe, tehát a teljes turn call range-vel callolna riveren is.
sztem az ilyen handeket felesleges túl levelingelni, próbáljunk meg maximumot kiszedni... én szétlövöldözném, flopon meg raiselnék,h védjem a kezem a flush banki esély ellen...
$5/$10 No Limit Holdem
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
Stacks:
UTG ($985) 99bb
CO ($2,040) 204bb
Beckham087 (BTN) ($3,150) 315bb
SB ($2,268) 227bb
BB ($1,150) 115bb
Pre-Flop: ($15, 5 players) Beckham087 is BTN :8d: :8h:
UTG raises to $30, 1 fold, Beckham087 calls $30, 2 folds
Flop: :2c: :kc: :8s: ($75, 2 players)
UTG bets $50, Beckham087 calls $50
Turn: :jd: ($175, 2 players)
UTG bets $145, Beckham087 raises to $335, UTG calls $190
River: :jh: ($845, 2 players)
UTG checks, Beckham087 bets $845, UTG goes all-in $570
Final Pot: $2,260
UTG shows
:jc: :kh:
Beckham087 shows
:8d: :8h:
UTG wins $1,982 (net +$997)
Beckham087 collects $275 (net -$985)
Nem számít szerintem itt az FE, mert amiket eldob azt úgyis verjük, ha mögécsekkelünk akkor is.
messze vagyok n1000-től de easy push
az sd-t látva már értem a topik indításának az okát.
no offense, de ha kisebb téten történik ,biztos vagyok benne,hogy gyorsan túllépsz rajta és úgy vagy vele ha van megkérdőjelezhető utca, akkor az a flop vagy turn játék, de ahogy ment nyilvánvalóan sima allin a river.
bet ev-jébe bele kell számolni az fe-t is, mert így fals szám a 28,x%
Szerintem rendben lenne a push. Izgulós, de rendben van :)
Nem ez a lényeg. Bele kell számolni, viszont a check EV-jébe meg bele kell számolni azt, amikor SD-ben nyerünk,
4 kategóriára oszlik az ellenfél range-e:
1 - a gyengébb lapok, amiket dob betre
2 - a gyengébb lapok, amikkel megad
3 - erősebbek, amiket dob
4 - erősebbek, amikkel megad
Az FE annak az esélye, hogy az ellenfélnél 1. és 3. kategóriás lap van. Ha itt feltételezzük, hogy a 3. kategóriába tartozó lap, tehát olyan, ami erősebb a miénknél, és eldobja, egyáltalán nincs nála, akkor a bet FE-je semmit nem ér számunkra, mert csak olyan lapokat dobatunk (az 1. kategóriába tartozókat), amiktől egyébként is pont ugyanannyit nyernénk (a meglévő potot). Egy blöff betnél is a 3. és az 1. kategóri aránya az érdekes. Hiába van pl 50% FE egy félpotos betben pl, ha ebből az 50%-ból 45%-nyi lap 1. kategóriás, akkor a checkback lesz a jó megoldás.
Ebben a handben csak az a kérdés, hogy a 2. és a 4. kategória közül melyikben lesz többször az ellenfél lapja. Az a 28.5% az az ellenfél pot oddsa lesz gondolom, nem a mi bet szempontból érdekes százalékunk. Nekünk itt konkrétan 50%+-ban kell elöl lenünk egy bethez, szóval szerintem nem egyértelmű, hogy megéri az emelés.
esetleg ha addig betéved egy matekos, hajrá :>
Nem értem a tanakodást én sem. A pushal 570-et buksz, ha verve vagy, 570-et nyersz, ha elöl vagy. Amikor pusholsz és foldot kapsz, azt nem kell számolnod, mivel nem dobatsz jobb lapot, nem dobatsz EQ részt (az egész fold rangenek nulla százalék az EQ-je a handünk ellen). Lényegében ugyanaz, mint amikor check behindolsz, és jobb vagy, nincs benne plusz. Tévednék?