Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL1k CO vs. Button: hibás 5bet AQ-val

Poszi
Válasz titcar kommentjére
2009. dec. 1. 21:10

Nem tudom mekkora a mintád, de a 3,7% 4bet range eddigi tapasztalatom alapján naggyon szűk NL1k-n! PS-en mostmár jónéhány olyan reggel találkoztam akinek 4bet range-e 7-8-10% (!!!), ilyenek pl Huha'sgirl, Poo-onastic (neki speciel 10% felett!!!), BlIIGESMALLS és mindez sáadásul nem is SH, hanem Full Ring-en!!! Ők ha neked is vad a statos, akkor simán beteszik KJs-el ellened, de ilyen nit ellen szerintem kizárt hogy meg legyen az odds az 5bet all in call-ra AQo-val.

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 69.365% 68.39% 00.98% 505871460 7235166.00 { TT+, AKs, AKo }
Hand 1: 30.635% 29.66% 00.98% 219373536 7235166.00 { AQo }

Szerintem ez ellen a range ellen {AQs, TT} a 0 EV és +EV csak efölött van....

Magyarán amennyiben a statod nem extreém akkor én csak ezzel a laptartománnyal call-oznék: { JJ+, AKs, AKo }

ladipeti
Válasz Poszi kommentjére
2009. dec. 1. 21:25

Nem tudom mekkora a mintád, de a 3,7% 4bet range eddigi tapasztalatom alapján naggyon szűk NL1k-n! PS-en mostmár jónéhány olyan reggel találkoztam akinek 4bet range-e 7-8-10% (!!!), ilyenek pl Huha'sgirl, Poo-onastic (neki speciel 10% felett!!!), BlIIGESMALLS és mindez sáadásul nem is SH, hanem Full Ring-en!!! Ők ha neked is vad a statos, akkor simán beteszik KJs-el ellened, de ilyen nit ellen szerintem kizárt hogy meg legyen az odds az 5bet all in call-ra AQo-val.

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 69.365% 68.39% 00.98% 505871460 7235166.00 { TT+, AKs, AKo }
Hand 1: 30.635% 29.66% 00.98% 219373536 7235166.00 { AQo }

Szerintem ez ellen a range ellen {AQs, TT} a 0 EV és +EV csak efölött van....

Magyarán amennyiben a statod nem extreém akkor én csak ezzel a laptartománnyal call-oznék: { JJ+, AKs, AKo }

elég durva statokat írsz, nem tudom mi van olyan magasságokban.de elég nehezen hihető a 8-10% 4bet range, nem lehet h 4bet%-ra gondolsz?
mindenesetre ebben a 2 partiban 5bet allint tolt wan2push, nem callolta.

pindrokk
Válasz ladipeti kommentjére
2009. dec. 1. 21:32

4bet range meg 4bet% nem ugyanaz

Poszi
Válasz ladipeti kommentjére
2009. dec. 1. 21:49

elég durva statokat írsz, nem tudom mi van olyan magasságokban.de elég nehezen hihető a 8-10% 4bet range, nem lehet h 4bet%-ra gondolsz?

Mi a különbség 4bet range és 4bet% között? (igazad van egyébként 4bet %-ot kellett volna irnom feljebb, de sztem nem ez a lényeg) :D Szerintem a range a laptartományt jelenti (melynek egy része ugyan blöff, de azért része), a % pedig ennek a a laptartománynak az előfordulási valószínűsége. Magyarul ugyanazt a laptartományt írja le különféleképpen... de lehet hogy rosszul látom a dolgot ;)

Egyébként igazad van, hogy a 8-10%-os 4betnek egy része blöff, de itt az ellenfélnek 3,7%-os a 4bet mutatója, amiben egészen egyszerűen nem látok blöfföt, mivel a teljes laptartományával lesz elég odds-a a hero 5bet all in push-át megadni! Magyarán éppen ezért néztem az ő teljes 4bet range-e ellen hero lapját (AQo) és számoltam ki hogy 0 FE mellett (sorry want2push az előbbiek mellett itt nem volt FE-d) melyek a határérték lapok amivel megéri a tolás.

Hogy ezt bizonyítani tudjuk jó lenne tudni, hogy ő mit látott want2push-ból? Jó lenne tudni hero PF 3bet és fold to 4bet statját, (nagyon leegyszerűsítve a dolgot) a kettő alapján (3Bet PF*Fold4B) range ellen megvan a 34% odds akkor bizonyitottuk hogy nincs fold equity-je és mindennel meg fogja adni az all in hívást :D

Poszi
Válasz pindrokk kommentjére
2009. dec. 1. 21:51

4bet range meg 4bet% nem ugyanaz

Hmmmm ... mi a különbség a kettő között?

Romsy
Válasz Poszi kommentjére
2009. dec. 1. 21:53

tök más a kettő, a 4bet range jellemzően 2-5 (ez az amit a stove-ban látsz), a 4bet% meg 10-20 (ez az hogy a kapott 3betek hány %-át 4betelik)

Neomorf
Válasz Poszi kommentjére
2009. dec. 1. 21:56

tök más a 4bet % és a range

csak példaként BlIIGESMALLS 4bet range-e: 1,8 !!!

Poszi
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 1. 22:04

tök más a kettő, a 4bet range jellemzően 2-5 (ez az amit a stove-ban látsz), a 4bet% meg 10-20 (ez az hogy a kapott 3betek hány %-át 4betelik)

Úgy látszik tényleg el kellett volna olvasni azt a stat guide-ot :D Ez mostmár tök nem ide illik, de hogyan lehet akkor 4bet range-et számolni? Annyi világos csupán, hogy a 4bet range mindig kisebb mint 4 bet% ... a kettő aránya kellően nagy minta esetén konvergál a PFR-hez (legalábbis ilyen kicsi, 4fős, asztalok esetén)? Jól gondolom?

Poszi
Válasz Neomorf kommentjére
2009. dec. 1. 22:07

tök más a 4bet % és a range

csak példaként BlIIGESMALLS 4bet range-e: 1,8 !!!

...és ezt meg honnan vetted? Huhhh .. te tényleg tudsz valamit :D PT-ben ilyesmi nincs,vagy legalábbis nem találtam meg eddig - igaz nem is tudtam hogy keresnem kell :D

Érdekes, hogy ez pont most jött fel - épp push-fold szimulációkat akartam futtatni a regek ellen, hogy megállapítsam az optimális 4bet és 5bet all in range-eket, de rossz laptartományokat használva ez nagyon gáz eredményeket adott volna :D

Romsy
Válasz Poszi kommentjére
2009. dec. 1. 22:16

a kettő aránya kellően nagy minta esetén konvergál a PFR-hez? Jól gondolom?

pozíciónként igen

de ezt nem nagyon lehet számolgatni, mert pl co vs d biztos, hogy több a light 4bet, mint a value 4bet, utg-ben meg fordítva.

Élő ügyfélszolgálat