Póker Fórum Archívum > Medium-High Stakes No-limit Hold’em > NL1k CO vs. Button: hibás 5bet AQ-val

Poszi
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 1. 22:25

pozíciónként igen

de ezt nem nagyon lehet számolgatni, mert pl co vs d biztos, hogy több a light 4bet, mint a value 4bet, utg-ben meg fordítva.

Igen, sajnos ez a gond - ráadásul én FR-t játszom, és ott még nagyobbak a pozíciós lehetőségek. Mindenesetre ha nem lehet számolgatni akkor honnan jönnek ezek az értékek? :D

Romsy
Válasz Poszi kommentjére
2009. dec. 1. 22:28

Igen, sajnos ez a gond - ráadásul én FR-t játszom, és ott még nagyobbak a pozíciós lehetőségek. Mindenesetre ha nem lehet számolgatni akkor honnan jönnek ezek az értékek? :D

azt nem lehet számolgatni, hogy pontosan milyen range-el csinálja ellened, mert ha valaki máshogy 3betel ellene, az ellen máshogy is alkalmazkodik és az is bekerül a statisztikába.

a számolása pozíciónként 4bet range = pfr * 4bet%

Neomorf
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 1. 22:33

a preflop csatározásoknál a számok csak támpontok lehetnek (regek ellen), főleg a dinamika és history alapján kell döntenünk

Romsy
Válasz Neomorf kommentjére
2009. dec. 1. 22:37
Poszi
Válasz Neomorf kommentjére
2009. dec. 1. 22:50

a preflop csatározásoknál a számok csak támpontok lehetnek (regek ellen), főleg a dinamika és history alapján kell döntenünk

Igen, de akkor is honnan jött ez az 1,8 BlGGIESMALLS-ra vonatkozóan? Viszonylag helyesnek tűnik, mert nálam (VPIP*4Bet) = 1,1, amit korrigálva a pozíciókkal egy ennél valamivel nagyobb számot kell hogy kapjunk.

Poszi
Válasz Romsy kommentjére
2009. dec. 1. 23:24

Poszi: https://poker-akademia.com/vBulletin/117453-post7.html

Köszi - nagyon jó topik és nagyon jó hozzászólás, innen látszik hogy először olvasni kellene és csak utánna elkezdeni gondolkodni :D

Mindenesetre az azért látszik hogy lehet modellezni adott stack, 3bet és 4bet méret mellett az optimális jam -fold játékot agresszorként és nem agresszorként egyaránt, bár azt nem értem hogy hogyan választottad ki a 30%-os equity-t a példádban?

Szerintem sokkal egyszerűbb lenne visszafelé gondolkodni és HH alapján kiszedni mennyi egy ilyen regulár light 4bet%-a (ha jól értem így hívjátok a fold to 5bet-et) és utánna tudnánk equity-t számolni ami alapján lehetne range-et felállítani - vagy megint leegyszerűsítettem valamit? :(

Élő ügyfélszolgálat